Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nech je Mel Brooks akýkoľvek kultový tvorca, tento film sa mu nevydaril. Je to asi také vtipné ako úvodná sekvencia: áno nápad "Ty hajzel Mel Brooks" je dobrý, ale je to zle nastrihané, nevtipne nakrútené a neskutočne dlhé - a ku konci aj trápne. V tomto duchu sa nesie celý film. Herci sú slabí a scenár je obdobnej kvality. Tento film ani z 1/8 nedosahuje kvality paródií od ZAZ. Nakoniec dávam nadhodnotených 40% len kvôli dvom veciam: kvôli scéne za plátnom a kvôli krásnej Marianne (hlavne kúpeľová scéna je super!). Nevidím absolútne žiaden dôvod, aby ste sledovali tento film. Radšej si znova pozrite Hot Shots! I tisíce pozeranie Hot Shots! je zábavnejšie ako toto. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

To musej dělat titulky ohněm? -To je fakt. Vždycky, když točej Robina Hooda, podpálej nám celou vesnici. Když mi bylo osm, miloval jsem tenhle film. V té době jsem se u něj třískal smíchy a to jsem ani pořádně nevěděl, že to má být parodie (tehdy jsem ani nevěděl, co to parodie je, pochopitelně.) A teď, když jsem už o něco starší, se prakticky nic nezměnilo. Sice už se u toho netřískám smíchy tak, jak předtím, ale pořád je tohle jedna z mála posledních dobrých parodií. Navíc, už mám něco nakoukáno, tak dokážu ocenit i cílené parodie (samotný Robin Hood, Kmotr). Možná jsem ovlivněný dětskou nostalgií, ale tohle je film, na kterém jsem vyrůstal a který mě jen tak neomrzí. Zvláště dnes, kdy je slovo parodie tak často spojováno s hnusy největšího kalibru. Na všechny tyhle tvůrce bych poslal Jeníčka (nenechte se zmást jménem, je to už vlastně velkej chlap!) A krásnější Marian jen tak někde nenajdete… prostě za 100 %. ()

Reklama

Aven 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie s celou řadou skvělých dialogů: " Mohel je velice důležitý muž mládenci, provádí obřízky. Je to moderní a dámám se to líbí!!!!! - "Já bych si vzal dvě! Taky mi tam jednu schovejte!!" Ale nejlepší na tomhle filmu je postava prince a jeho skvělé přeřeky:" Ty nevíš, že v lesnatých králích je loveno zakázat vepřové divoce!!!???? Okamžitě nám vyklučte toho dáka!!!". Chci říct, vydejte nám toho kluka!!!". ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od dnešních parodií, je tahle prostě dobrá. Fakt dobrý zpracování, což mě i překvapilo. Rád se na to kdykoliv kouknu, protože tohle je jeden z mých oddychových filmů. I herecké obsazení a celkové ztvárnění se mi líbilo. Je mi jasné, že nijak extra výkon podávat ani nemuseli, když se nejedná o vážný film, ale když mě dokáží upřímě rozesmát, tak to pro mě herecký um je. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po útěku z maurského vězení a dlouhé plavbě (!) se Robin z Loxley (Cary Elwes) dostává zpět do svého rodného kraje. Jenže zjišťuje, že se za jeho nepřítomnosti hodně změnilo - celá jeho rodina je mrtvá (a to včetně oblíbené kočky, která se zadusila když pojídala oblíbenou zlatou rybku), celý hrad vzali exekutoři a navíc ubohé vesničany terorizuje král Jan se svým nohsledem, šerifem ze Shnilákova. A tak se musí Robin za pomoci několika věrných pustit do boje proti nesmírné přesile, nejen za záchranu slabších, ale i pro srdce krásné Marion... Parodie, ty já můžu - a i když si vezmou na paškál mojí oblíbený historický příběh, tak mi to moc nevadí (pokud z něj neudělají frašku plnou fekálního humoru).. Sice se i k tomu tady Mel Brooks chvilkama blížil, naštěstí vždy včas zabrzdil, a tak je film koukatelný i pro mladší diváky. Dvakrát mi ale nesedlo herecké obsazení, zvlášť představitel Robina Hooda, Cary Elwes, byl tak trošku na přesdržku :) Ale co, hlavní je že dobro opět zvítězilo nad zlem, a ke všemu se dostavil i v mini roličce Patrick Stewart aka Richard, Lví srdce... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Když v lese napadnou vojáci Hepčíka a Robina, tak Hepčík řekne: Doufám, že to někdo natáčí!" To je odkaz na incident, který se stal Rodneymu Kingovi, když ho v roce 1990 několik členů policejního oddělení Los Angeles brutálně napadlo. Jednomu přihlížejícímu se to podařilo natočit na kameru. (viperblade)
  • Magická pilulka, kterou dává Latrína Šerifovi poté, co ho Robin zapíchne, je ve skutečnosti mentolka "Life Savers". (viperblade)
  • Když Marianina (Amy Yasbeck) služebná Broomhilda (Megan Cavanagh) skáče z hradu na svého koně a ten jí uhne, je možné si všimnout, že podlaha již byla prasklá a propadnutá ještě před tím, než služebná dopadla. (Sign)

Reklama

Reklama