Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Chápu, že malým dětem se to (asi) líbí. Na to, že mám animáky hrozně rád, tak tohle mě rozhodně zklamalo. Nejenže to je taková dost ubohá kopie ubohýho Madagaskaru, ale ono je to ještě nevtipně trapný. Animace dobrá, ale to je snad jediný klad. Zvířátka roztomilé ,což je ovšem v dnešní době spíše požadavkem, než překvapením či bonusem ve filmu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

V nějakém nepochopitelném záchvatu masochismu jsem se rozhodl podívat na derivát Madagaskaru, což je něco podobného jako vztah Padesát odstínů píčovin - Twilight. Podle očekávání to byla kolosální sračka, u které jsem trpěl jako při rozdávání testu z organické chemie. Ani vlastně nevím, za co je ta usmolená hvězdička. 10% ()

Reklama

Merv 

všechny recenze uživatele

Vizuálne Divočina nepriniesla nič nové, dejovo prázdnota je všadeprítomná a čo sa týka humornej stránky - absolútne bez nápadu. Niet pochýb že túto "klasickú novodobú Disneyovku" (Walt sa v hrobe obracia) celkom zatieňuje o triedu "vyspelejší" Madagascar. Nuda od začiatku až do záverečních titulkov a nuda ešte raz. 2* za 2 vtipy na ktorých som sa aspoň pousmial. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

O této animované pohádce není třeba nic psát, neboť je to vykrádačka prakticky všeho, co z tohoto žánru znáte. Nejvíce vám přijde podobný s Madagaskarem. Jen míra a kvalita vtipu je nepřiměřená a musím uznat, že mne to neskutečně sralo. Jsem sice zastáncem animáků a většinou nejdu s hodnocením pod tři hvězdy. Zde však musím přitvrdit, protože je to jen pitomá trapná kopie. Nevrmór! 30% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokud se k takové animaci schýlilo kvůli nedostatečným možnostem, nevadí. Působí velice osobitě, byť imo. Madagaskar tehdy v podstatě vočůral Disneyho, nebylo to naopak (byť Lví král z toho je cítit taky). Jenže dvojrozměrný Disney a v podstatě jiné animáky té doby měly jednu nebo pár postav, které působily jako komické figurky a víceméně to daly najevo. Tady má mít tu funkci koala, ale snad každá scéna nezabývající se dialogy otce se synem křečovitě tlačí snad každou postavu do této polohy, že se to rychle přejí. A ne zrovna karikaturou newyorských buranů jako z Madagaskaru. Není to dno, jak se může zdát podle zdejších komentářů. Vysolil bych nepopulární názor, že jeden z těch lepších CGI začátků Disneyho bez pomoci Pixaru. I tak to neznamená moc. 2,5* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Eric Idle (ze skupiny Monty Python) s kolegou Johnem Du Prezem přispěli písní Really Nice Day, kterou také nazpívali. Na filmu se dále podíleli interpreti jako Lifehouse, Big Bad Voodoo Daddy, Everlife nebo Coldplay, kteří přispěli svou písní Clocks z alba A Rush of Blood to the Head. (hippyman)
  • Kanadské prostředí je ve filmu velmi patrné - hrdinové hrají zvířecí verzi curlingu, populárního kanadského sportu, na plátně se objeví také kanadské husy, které vtipkují o přecházení přes kanadskou hranici, a jednoho z tučňáků (MC) v původní verzi nadaboval kanadský sportovní komentátor Don Cherry. Rovněž režisér Spaz je rodilý Kanaďan. (hippyman)
  • Kiefer Sutherland si zkoušel lví řev prakticky všude, doma či v autě. Proto způsobil mnohým řidičům, kteří jej předjížděli, malý šok. (imro)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama