Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Recenze (271)

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Bohužel často dějově i vizuálně nevyrovnané, některé pasáže působí VHS dojmem a některé jsou zcela nepochopitelně osazeny uměleckými filtry, jinak Douglas hraje stále slušně a není to špatný film, který nepostrádá napětí. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodinka vyzerala sľubne, dej sa zamotával a všetko nasvedčovalo tomu, že pôjde o solídny politický thriller, no odkedy začal Douglas utekať, tak sa z toho postupne začala stavať fraška a nebyť toho hviezdneho obsadenia, tak by som myslel, že sledujem nejaké B-čko so Seagalom. A ešte aj Longoriu navlečú do obleku, takže neukáže ani svoje krivky, no fuj. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Ale nebylo to tak špatný, první půlka dobrá, konec tuctový, ale nemyslím, že pokažený. Velkým plusem moji dva oblíbenci, i když Kief se tu nemůže předvést tak, jak ve dvacetčtyřce. Pár akčních scén řekl bych z filmařského hlediska originálně pojatých, zejména zajímavý roztříštěný sound zaujal. Ale na druhý straně - jako akční polechtání ve chvíli volného času se to tak právě vyrovná dvěma dílům dvacetčtyřky... a ta má takovýchhle dvoudílů momentálně na kontě už 60! Takže jen za lepší tři...Dodatek: Tak jsem si pustil jen tak pro osvěžení 24 hodin, Ti z nás, kteří vidí první část Strážce jako dobře udělanou a neviděli tenhle seriál, by si ho neměli nechat ujít... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hviezdne herecké obsadenie. A ešte niečo? No vlastne už ani v podstate nič. Taký priemer, po všetkých stránkach. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech průměrný a snadno zapomenutelný film. Nejnapínavější scéna celého večera se odehrála už před filmem. Dlouho jsem čekal, jestli do kina dorazí ještě nějací diváci, aby se mohlo hrát. Bohužel dorazili. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA FAMILY - Obsazení - skvělé. Námět - proč ne? Celkový dojem - docela nuda, lepší průměr. Tak bych ve zkratce vystihl tento film, při jehož sledování jsem si uvědomil, že už mě nudí takoví ti agenti, co umějí všechno, na co sáhnou a se vším si ví okamžitě rady. Ovšem největším problémem filmu je podle mého tempo, které je na akční krimi poměrně plytké a jen díky hereckému obsazení a vaší zvědavosti (kdo je vlastně ten zrádce), vydržíte až do konce. Body ale filmu přidává český dabing, který byl opravdu kvalitní. Štěpnička, Trojan, Adamovská, Bebarová a Beneš. To je panečku obsazení, co? :) Díky dabingu dávám tak o 10 procent více. 65% ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Slušná akční záležitost, ale ze začátku neustále zoomovaná kamera byla pěkně nepříjemná... Jinak herecké výkony byly dooost v pohodě a vidět po dlouhé době Kim, a to v roli první dámy, bylo zase příjemné. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Proč to povzdechnutí? Protože zahodit dobře, kvalitně rozjetý film, se zajímavým námětem i zápletkou a dobrým hereckým obsazením je opravdu škoda. Nebýt toho tuctového konce, jenž je podobný laciným béčkovým sourozencům, bylo by to na 4*. Takhle musím jednu bohužel ubrat. Bohužel, protože cca 3/4 filmu byly na 4*. Tak snad příště... ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Toto mal byť mix 24 a dobrej kriminálky?...to skôr bola nuda, s dobrými hercami, ktorý ale nemali čo hrať...bo deja tu moc nebolo...no škoda...a Eva Longoria nevyzerala nejak extra... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Zručná řemeslná ruka ve srovnání s tupounkým scénářem. Snímek stojí a padá na dvojici ústředních hrdinů (kde Douglas dostal možná až moc prostoru, kdežto prťavý Sutherland pro sebe urval snad dvě celé scény), povedené kameře i střihu, absenci zbytečných výbuchů a obrovských přestřelek. Vyčerpané žánrové klišé zcela přehlídnu a budu se v hodnocení tedy dívat jen na tu hereckou grupu a technické zázemí filmu. Scénář je největší slabinou (hlavně v závěru). ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Zezačátku sice možná trošku vleklejší a rozkecanější, ale jakmile přijde na scénu Sutherland, začnete si libovat v luxusních slovních přestřelkách s Douglasem a později i v přestřelkách o život prezidenta. Zoufalá Longoria není tak zoufalá, ale je jasné, že jí tu máme spíše pro oko, Basinger nezklamala, role první dámy se zhostila více než se ctí. Poslední třetina filmu rozjede tu pravou podívanou, ano jedná se o víceméně klasickou americkou akčňačku, ale výborně natočenou. Závěr - film nabušený hereckými esy, možná lehce bezduchý a spíše klasičtějšího rázu, ale já se bavil. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prezidentské ochranky a tajných služeb dává možnost divákovi nahlédnout do rituálů jejich činnosti a snímek tak dostává punc originality. Navíc je Strážce naprosto výborně obsazen a zahrán thrillerovými jistotami se jmenovkami Douglas a Sutherland, ruční kamera a dynamický střih celkově podkreslují spěch, hektičnost a napětí, které v tomto prostředí panuje, a jediným klopýtnutím je tak jen závěrečné rozuzlení, které je zajímavé akorát skutečností, že po tak skvěle rozehrané partii může opravdu někdo všechno zvorat tím, že usne na vavřínech a myslí si, že má úspěch v kapse zaručen dávno před závěrečnými titulky. Ne. Stejně jako v pokeru, i u filmu platí, že karty se ukazují až na samotný závěr. A někdy se neukazují vůbec... [srpen 2006] ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Lepší kriminální film, ale velmi dobře obsazený (kvalití herecky materiál) a dobře zahrán. Intriky a závist existují zřejmě i v takových výběrových povoláních jako je tajná bezpečnost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas už jednou ochraňoval prezidenta, tak proč by to neměl dělat po zbytek života. Zatím se mu to daří, hlavně aby se prezident nedověděl, že mu jeho nejlepší bodyguard klátí jeho první dámu. "Strážce" se tváří jako jako skvělý thriller, ale nakonec mu do něčeho velkého hodně chybí. Kromě toho, že je od začátku jasné, jak to vlastně celé dopadne, komplet je to celé průhledné, až to bolí. Jak ale říkám, začátek je super. Agenti umírají, nikdo neví proč, na scéně se objevuje skvělý Kiefer Sutherland, který by mohl být výtečnou postavou, ale jeho hrdina je zabit balastem osobních problémů. Nedá se nic dělat, ale napětí se z toho vytrácí, protože stejně hned víte, koho vlastně obviní, i když ten se nakonec dokáže ospravedlnit a bla bla bla, americký hrdina je prostě americký hrdina, co na tom, že si to rozdává s paní prezidentovou. V tom je ale vlastně také trochu Ameriky, ne? Trocha toho rebelství. Thriller, který měl dobře nakročeno... rovnou z útesu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/frost-vs-nixon-bos-vs-kung-fu-trocha.html ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Přitažlivý, napínavý scénář solidně zpracovaný a k tomu můj oblíbený Dougles. Výsledkem je pěkný film. ()

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama