Reklama

Reklama

Plechová kavalerie

(seriál)

Epizody(7)

Je léto a začínají žně. Vydáme se za volanty kombajnů s legendami českého hereckého nebe napříč bývalým Československem. Prožijeme společně pracovní i osobní příběhy party kombajnérů z Nepomuku, která svádí boj o zrno na Slovensku, na Hané i v jižních Čechách. (oficiální text distributora)

Recenze (183)

Phobia

všechny recenze uživatele

Jestli někoho zajímají nudné historky zemědělských úderníků, nudné stranické schůze a nudné záběry na pole, pak z tohoto seriálu bude v nudném nebi. Já nebyla schopná dokoukat ani první díl a umím si představit spoustu zábavnějších činností, jak vyplnit 45 minut svého života - třeba sledovat, jak mi schnou promáčené fusekle. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Seriál o kombajneristech? Jeho největším svízelem je fakt, že tehdá to tvůrci patrně mysleli vážně. Leč o tom já nevím nic. Pro mě, pro študáka, který si v době vzniku Kavalérie hrál v uhláku na horníka, je tento seriál humornou vzpomínkou na časy, kdy jsme s kamarády při žních chodívali za barák na pole a nechali se vozit v kombajnech. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Ze seriálu se sice člověk dozvěděl, jak to chodilo u kombajnérů, ale není to prostředí natolik zajímavé, aby o tom mohl vzniknout seriál, natož sedmidílný. Jen těžko se tu hledají nějaké velké konflikty, a tak scenárista musel doslova vařit z vody a postavit např. celý jeden díl na tom, že kombajnéři dostali ke svačině místo párků pribináčky. Inu, velká natahovaná nuda. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny ostatních recenzentů si nemyslím, že by byl seriál až natolik špatný, aby si nezasloužil označení minimálně jako průměrný (až lehce nadprůměrný). Ano, není zde žádný převratný děj, který by člověka uchvátil, stejně tak to není top ten práce pana Dietla; na druhou stranu je vše dobře propracované a vše má hlavu a patu, což se o dnešních milión-dílných seriálech absolutně říci nedá. Herecké výkony na pět hvězdiček, scénář na dvě a půl, průměrně tedy (po zaokrouhlení nahoru) čtyři hvězdy. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Režisér J.Dudek natočil veľa výborných vecí. Bohužiaľ tento seriál - asi na niekoho objednávku sa nepodaril. Scenár napísal sám Dietl - ani to nemusí byť záruka niečoho úspešného. Väčšinou to tak býva, že to čo sa robí nasilu tak aj dopadne. Herecké obsadenie nie je zlé. Režisér Dudek si vedel vybrať vždy dobrých hercov. No nepáčilo sa mi, že pán Menšík ako astmatik celý seriál prefajčil. Nebolo záberu kde by nemal cigáro v ústach. Jan Hartl, asi dostal dovtedy najväčšiu postavu. Ale asi najlepšia figurka bol "záletník" Jaromír Hanzlík. Za hercov 30%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (25)

  • V úvodu prvního dílu, kdy ředitel traktorky konstatuje, že začínají žně, je na kalendáři 26. duben 1978, žně však začínají nejdřív koncem června. (pávek)
  • Víťa Kubánek (Jan Hartl) si čte před spaním román „Murphy“ od Samuela Becketta, který pojednává o vzdělaném mladíkovi potýkajícím se s problémem vlastního začlenění do okolního světa. (Všežrout)

Reklama

Reklama