Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lee se vrací z psychiatrické léčebny, kam ji rodina umístila kvůli sklonům k sebeubližování. Dívka si najde práci u advokáta Edwarda Greye a odhodlaně bojuje s haldou kancelářských povinností. Když poprvé dostane od šéfa výprask za špatně napsaný dopis, její zjihlé srdce si uvědomí, že On je ten nejlepší. Od té doby se pro oba stane práce zdrojem skvělých potěšení - Grey vynálezavě trestá a Lee blaženě trpí. O mladou ženu však nepokrytě usiluje její přítel Peter. Zvítězí "láska" nebo chladný rozum? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (457)

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Filmu jsem začal přicházet na chuť až v druhé půlce. Jedná se o zajímavý kontroverzní film, který v celku působí hlavně jako drama s nádechem romantična a malou špetkou humoru. Nebýt toho prapodivného ukončení dal bych možná i pět hvězd. 77% ()

Cong 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že James Spader je patentovaný sexuální úchylák a podivín. Třináct let od sexu, lží a videa se vrací jako právník a "dominátor" a opět vítězí na celé čáře za asistence submisivní a neméně skvělé Maggie Gyllenhaal. Vítaná progresivita na poli romantické komedie. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Netradiční snad pouze onou S/M stránkou, jinak příběhově zcela tradiční romantická komedie, jakých je spousty. Každopádně především díky tomuto zásadnímu přídavku do příběhu a snad i dvěma hlavním hercům, se na Sekretářku nezapomíná. Z nich více zaujala Maggie Gyllenhaal, přeci jen měla těch "osobních povahových převratů" více, ale vývoj postav byl trefný a vtipný u obou. Ale že bych k nim měl nějaké velké sympatie, to tedy ani náhodou, v tomto ohledu je poráží i vedlejší Peter. Ten to také s humorem řečeno nakonec celé vyhrál, pokud si tedy našel nějakou sobě rovnou, čili řekněme "normální". Film je až nenápadně podbarven velmi pěknou hudbou Angela Badalamentiho a za zmínku stojí i zajímavý interiér kanceláře. 65% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Takový malý předchůdce Padesáti odstínů šedi, akorát nenabušený rozpočtem, luxusem a vystajlovanými hvězdami a přesto je tahle sado maso romantika na závěr daleko romantičtější a celou dobu absurdně vtipnější než ten blockbuster. Maggie Gyllenhaal jako sekretářka, kterou vzrušuje, když ji trestá její šéf James Spader. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Jsem konsternován, jak romantický a emocionálně něžný může být SM vztah. Možná to není tak úplně realistické, nicméně o to je to lepší. Dlouhé scény, vyplněné často mlčením, jsou v tomhle filmu přímo napínavé a neustále zábavné. Přestože je příběh postaven podle vzoru příběhu "o tom, jak hodná a fatálně nešťastná dívka nalezla svého prince a svedla úspěšný boj o jeho srdce", právě toto klišé jej osvobozuje od potřeby zabývat se dějem samotným. Kouzelné. ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Nádherně úchylný snímek - jestli máte rádi opravdu netradiční romance, je tohle přesně to pravé pro vás. Maggie je úžasná a jen těžko si ji nezamilujete, i přes její...vady. Spader si svou roli očividně užívá a je to na něm vidět. Příběh je dobře vystupňovaný a Shainberg obecně režíruje velice zručně. Závěr? Připravte si cynický škleb a alou do toho... ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Dávám 5 hvězdiček bez mrknutí oka. Netradičně a myslím, že pro diváky hodně přijatelně uchopené téma na jednu z mnoha variací lásky. A tahle Edwardovi a Lee fakt vyšla. Chvála bohu :-) Maggie v roli Lee byla skvělá, fandila jsem jí od začátku do konce, a James Spader - poprvé jsem ho asi zaznamenala v Crash, což je v souvislosti s tímto filmem vlastně úsměvné spojení - taky. A soundtracku se závěrečnou od Lizzie West jsem odolat taky nedokázala. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně oroginální, překvapivě kvalitní a příjemně koukatelné. Žádný totální booom, ale proč ne. Kéž by takovýchto snímků bylo více... 8/10 ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Přepínání mezi stanicemi se zase vyplatilo. Narazil jsem na film, o kterém jsem si zpočátku myslel, že to bude další drama vyprávějící o duševně nevyrovnané dívce, co se na konci filmu zabije, protože je to dnes v módě. Mýlil jsem se...tedy z poloviny. Sekretářka, to je film, který je na moje poměry obsahově tak moc jiný, až mě po chvíli sledování opravdu začalo zajímat, jak to celé dopadne. No a přestože to dopadlo jako každý romantický film, ta cesta k závěru asi stála za to. Nesmím zapomenout vychválit tři hlavní představitele. Bylo to opravdu přesvědčivé. ()

phoorecek 

všechny recenze uživatele

Nechápu co tím chtěl autor říct, nebo asi nerozumím řeči jeho kmene. Komedie? Tohle snad ne.. spíš psychárna! Zachycení zajímavě zvrhlého průběhu zamilování a pozdějšího soužití. Tento film není můj šálek kávy.. ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Pochybná existence v podobě šéfa a neodolatelně na první pohled nevinná dívka, kterou si úchvatně střihla Maggie. Vždycky, když mám pocit že mě máloco překvapí, tak se rozhodnu sáhnout do archivu. Co si na takovém filmu cením? Nevíte, co z něj vyleze. Ale tentokrát jsem nejvíce propadla té elektrizující atmosféře, to tajemno a "něco", co z té obrazovky prostě čišelo. Netuším, co to bylo, ale já byla v tranzu. Podmanivé. Drzé. A přitom tak prosté. Tohle si budu nějakou hodnou chvíli ještě pamatovat. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tohle je boží film. Pouštím si ho se skalní pravidelností. Zase jeden dobrý konec. I blázni mají nárok na štěstí. Jak mi jednou někdo napsal: "Jako blázen si člověk připadá jen do té doby, než potká někoho sobě podobného." A Maggie Gyllengaal byla prostě úžasná, úžasná a nejúžasnější... ()

B_EyE 

všechny recenze uživatele

Roztomile úchylná romance... Upřímně jsem si nedokázal Maggie Gyllenhaal představit v takto smyslné roli (není to ten typ co by na první pohled působil eroticky), ale její obsazení rozhodně nebylo chybou - se svou rolí si dokázala poradit na výbornou ve všech fázích příběhu - ať už šlo o sebepoškozování, submisivnost, uspokojení z fyzických trestů či nervozitu z jejich odpírání, ve všech případech její herecký výkon dodává filmu punc opravdovosti. To samé se dá říct o hraní Jamese Spader, který na plátně se svým nutkáním bojuje bez zbytečného přehrávání. Chemie mezi ústřední dvojicí funguje na výbornou a neméně dobrá je psychologie. Výsledkem je výborný eroticko-romantický filmeček šmrcnutý trochou svérázného humoru, který se s tématem dokáže poprat i bez vyloženě explicitního obsahu (na full frontal dojde) ... ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Celý problém, ktorý mám so Sekretárkou stojí a padá na mojich nesympatiách voči hlavným predstaviteľom, ktoré sú pri takomto type filmov dosť podstatné. Taktiež mi dvakrát nesadlo stelesnenie postáv hercami, avšak to skôr pripisujem špecifikácii Sekretárky aj ako komédie, hoci ja som sa vo viacerých prípadoch cítila skôr trápne ako pobavene, ale to nevadí. Posledným problémom je pre mňa absencia psychologickej línie filmu, čo mi v tomto prípade chýbalo veľmi, vzhľadom na to, čím sa snímok priamo alebo aspoň okrajovo zaoberá - alkoholizmus, sebapoškodzovanie, SM.. Bez toho na mňa pôsobí tak trochu plytko... No a ten happyend, oukej... Každopádne sa naozaj neviem rozhodnúť, som na rozmedzí silnejších 2 a slabších 3. ()

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Reklama

Reklama