Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství věku sociálních sítí se tato napínavá, černě humorná minisérie zamýšlí nad současným neklidem našeho moderního světa. V průběhu posledních deseti let změnily technologie téměř každou oblast našeho života, bez možnosti zastavit se a zamyslet se nad smyslem těchto změn. V každé domácnosti, na každém stole, v každé dlani je plazmová obrazovka, monitor, chytrý telefon - černé zrcadlo naší 21 století trvající existence. Chápání reality se posouvá. Modlíme se na oltářích Google a Apple. Algoritmy Facebooku nás znají mnohem důvěrněji než naši vlastní rodiče. Máme přístup ke všem informacím na světě, ale mozková kapacita neumožňuje absorbovat cokoliv delšího než 140 znaků tweetu. Černé zrcadlo, směsice seriálů Zóna soumraku a Neobvyklé příběhy, se zamýšlí nad současným neklidem našeho moderního světa. Tři samostatné dramatické "co kdyby" příběhy v technicko-paranoidním duchu jsou břitké, napínavé, satirické a odvážné - některé komicky, jiné šokujícím způsobem - ovšem všechny jsou úplně jiné, než co jste kdy v televizi viděli. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První várka Černého zrcadla se mi skoro dostala pod kůži. Jde o třídílnou sérii vykreslující tři poměrně znepokojivé situace či životní styly. Každá povídka je dočista jiná než ostatní, každá má co říci. Narozdíl od spousty jiných uživatelů jsem si příliš neužila první díl Národní hymna. Resp. ano, pochopila jsem o čem to bylo, ale necítila jsem se moc příjemně a jaksi ten koitus s vepřem asi vybočuje z mé komfortní zóny :-). Nene, zde jsem blahem nechrochtala. Druhá povídka - Patnáct milionů meritů, z mého pohledu docela aktuální téma. I v podivné neutěšené společnosti mají všichni svůj sen, všichni po něčem touží a no jo.... všechno je na prodej. Skoro všechno? Třetí a poslední díl Celá tvá minulost -hodnotím jako nejlepší. Všechny naše vzpomínky zaznamenané v implatnátu v podkoží. Můžeme si je kdykoli vyvolat nebo pustit na monitoru. A přehrát je ostatním, třeba parterovi? Brrr. Kdo by o tohle stál? Velmi mrazivá a mně nejbližší část série. Za jasných 5*. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Reálné a o to víc děsivější. Hodnotím nejvyšším počtem hvězd, ale u všech třech povídek mi bylo docela zle a na další sérii se už asi dívat nebudu, má představivost se zabaví sama. U části 'Patnáct milionů meritů' jsem měla na začátku dojem, že tamní mladí jsou v nějakém druhu vězení a ono se ukázalo, že ve vězení skutečně jsou. S tou nejostřejší ostrahou, s nejpřísnějším trestem. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Mirror som dlho odkladal a som rád, že som sa teraz k nemu nejako dopracoval. Je to nápadité, scenáristicky domyslené a do značnej miery reflektujúce náš súčasný svet. Zo všetkými jeho negatívami. Pozitívne je tu len spracovanie. Inak je to strašne depresívne a smutné. Ale zároveň na veľmi vysokej úrovni. Každý diel je iný a pritom ponúka iné spektrum náhľadu na technický pokrok a na naše vlastné životy. 1 séria - 80%. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrej úvod do seriálu, dlouho jsem neviděla takhle originální nápady a tak uvěřitelný vize budoucnosti jako tady. Něco mě teda přišlo jako promrhání nápadem (viz. třetí epizoda), něco by si zase zasloužilo celou sérii, protože jeden díl na to prostě nestačil a chtělo by to více loru (viz. epizoda 2), ale jinak dobrej začátek a těším se na další. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po National Anthem si asi polovina populace řekla, že tak ironicky přepálený seriál nehodlá sledovat. Naštěstí se ale nachází stále převažující většina, která si (stejně jako já..) po delší odmlce uvědomila, že přesně takhle má vypadat kulturní dílo trefně odkazující na mezery v údajně dokonalé dnešní společnosti. Národní hymna 7/10. V jejím duchu se poté nesl i mírně přetažený druhý díl, který jsem si pohlcen myšlenkami o onom osudu ale užil téměř na maximum. Patnáct milionů meritů 8/10. Entire History of You je tak autentickou povídkou, až je vyloženě zdlouhavý a místy nezáživný. Odvaha ale před diváka postavit takto podanou epizodu mě osobně potěšila. Celá tvá minulost 6/10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (31)

  • Charlie Brooker uviedol, že nápad na túto epizódu pochádza od jeho manželky Konnie Huq (uvedená ako spoluautorka pod jej rodným menom Kanak Huq), keď raz poznamenala, že by bol šťastný vo svete, kde by každá stena bola obrazovkou. (Arsenal83)
  • Zbraň v čase 27:00 je pistole mod. CZ 75, vyrobená v Československu. (Sremac)

Reklama

Reklama