Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (862)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film budí zdání,že je natočen pouze pro fashionistky,čehož jsem se mírně obávala,protože ve značkách jako Dolce&Gabbana nebo Prada se vážně nevyznám,módu miluju,ale trochu "jinou".Jak to však občas bývá-zdání klame,brzy mě to hravě vtáhlo do děje a já si film vážně užila.Podobně laděné snímky mě prostě baví,i když myslím,že mužské pokolení z toho tak odvařené nebude,podobně jako z Gossip Girl nebo Sexu ve městě. Je tu možná trochu toho klišé a předvídatelnosti,navíc mi Anne Hathaway připadá stále jako princezna Mia,která se jen přesouvá do jiných filmů-toho pocitu se zkrátka nemůžu zbavit.Ale taková Emily Blunt byla podle mě naprosto perfektní a už kvůli ní (a celkovému dobrému pocitu z filmu)musím dát plný počet hvězdiček. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná komedie, která pobaví a zaujme i někoho, kdo módě vůbec nerozumí, jako jsem třeba já. Jedná se o film z velice zajímavého prostředí, kam se většinou běžní lidé příliš často nedostanou, a tak dostávají možnost nahlédnout do tohoto světa právě přes tenhle film, který je svěží, vtipný, sarkastický a velice povedený. Ale troufám si tvrdit, že tím, co ho dost vyvyšuje do nadprůměru, je především geniální herecký výkon Meryl Streep, která ztvárnila editorku módního časopisu naprosto excelentně, až bych jí skoro uvěřil, že taková je i ve skutečnosti. Tady je ta nominace na Oscara pro Meryl Streep zcela zasloužená, protože takhle geniálně ztvárnit hlavního záporáka, to chce opravdu už nějaké to herecké umění. Ale zdatným spoluhráčem je této herečce také Anne Hathaway, která si se svou rolí taktéž poradila velice dobře a spolu se Streepovou tak dokázala povýšit film do nadprůměrných vod. Celý film mi neskutečně rychle utekl, aniž by nějak výrazněji nudil, a i to je veliké pozitivum. Takže závěrem už snad jen tolik, že tato komedie stojí za podívání, už jen kvůli hereckým výkonům. Já jsem byl s filmem velice spokojený, ale i přesto to nestačí na maximální hodnocení, ale s radostí uděluji čtyři hvězdičky, protože tenhle film si je bezesporu zaslouží. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Streepovou, druhá za Tucciho a třetí za konec, kterej ačkoliv nepřinesl nic originálního a nepředvídatelného, zapůsobil na mě. Jinak jde ale o zcela tuctovou pohádku o chudé inteligentní ošklivce ( je však absolutně krásná, pouze má obyčejné oblečení), která k úspěchu přišla, zapomněla však na ty nejbližší a nakonec v silně moralizujícím závěru zjistila, že peníze a kariéra nejsou všechno. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla film, který by byl po většinu stopáže "věnován" zběsilému klapání dámských podpatků:) A o tom právě Ďábel nosí Pradu, je. O tom velkém, nekompromisním, šíleném, svazujícím a přesto tak lákavém světu značkové, luxusní módy, povrchnosti a lesku. Časopisu Runway vládne tvrdou rukou mocná a obávaná žena Miranda Priestly v podání excelentní Meryl Streep. Již úvodní sekvence jejího příjezdu dává tušit, nakolik silná tato žena je:) Po jejím boku stejně tak exceluje "Sněhurkovsky" nádherná a okouzlující Anne Hathaway. Ta dokonale ztvárnila postavu chytré, avšak v módě a stylu zcela neznalé dívky, která se postupem času díky práci, pro niž by "milióny holek zabíjely", vypracovala na noblesní a sebevědomou dívku. Snímek má skvělý dynamický spád díky, již zmiňovanému, neutuchajícímu klapotu podpatků, zběsilému pracovnímu tempu, či neustálému vyslovování slavným jmen, jako Lagerfeld, Gabbana a jiné. Vedle tohoto velkého kolotoče je zde také zpracována vedlejší, obyčejná "vztahová" linie Andy s jejím přítelem a jejich postupné odcizování se jeden druhému, díky náročné práci Andy. Která si samozřejmě v závěru filmu uvědomí, co všechno jí obětovala a přišla tak o skutečné hodnoty a své přátele. Tato drobná klišé působí před následujícími vpády mezi hektické prostory, stojany značkových modelů a zvonění telefonů, poměrně příjemně a klidně. Takže je dokážu s přehledem odpustit. Velmi povedená exkurze do velkého světa módy, v jehož středu by se možná každá žena chtěla alespoň na chvíli ocitnout. Sice říkáme "ne, nikdy, na to já nejsem", ale vše je příliš lákavé na to, aby se dalo lehce odolat, pokud by se naskytla příležitost... ()

imf 

všechny recenze uživatele

Roztomilá módní komedie, která do posledního puntíku plní svojí premisu. Krásní lidé, krásné šaty, krásný, ale totálně průhledný a v závěru otřepaně mentorský děj. Pokud jste předem připraveni na mix popíkových hitů, jemných vtípků a prázdné vaty, pak se rozhodně nezakuckáte a ty necelé dvě hodinky vám příjemně utečou. V opačném případě zřejmě začnete kroutit hlavou a opustíte sál ve chvíli, kdy vám dojde jak to celé skončí (po prvních dvaceti minutách to pochopí úplně všichni). Tak či onak ideální film na rande. :) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (84)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. června 2006 v New Yorku. (Varan)
  • Keď Andy (Anne Hathaway) robí vedecký projekt pre dvojičky (Colleen Dengel, Suzanne Dengel), postaví sa, aby išla objať priateľa. Cestou si vezme fľašku s pivom. Pri detailnom zábere objatia si môžme všimnúť, že pivo zmizlo. (martin1m2)
  • Keď sa Andy (Anne Hathaway) stane hlavnou asistentkou a Miranda (Meryl Streep) položí kabelku a kabát na Emilyin (Emily Blunt) stôl, kabelka stojí. Po prestrihu vidíme, že kabelka už na stole leží. To by bolo v poriadku, kabelka sa môže prevrátiť sama od seba, ale táto je navyše otočená o 90°. (martin1m2)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama