Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

PKD 

všechny recenze uživatele

Britský humor etc.miluji,ale tohle je u mě taková nehumorná trapárna,že to snad nemá obdoby. I když chápu,co takovou fůru lidí na tom tankuje,tak renomé tohoto laciného varieté,je pro mě záhadou kosmických rozměrů a důkazem,že ne vše britské,musí býti nutně nadprůměrné. Přesto odpad nedám,páč jsem se (zřejmě v tu dobu,kdy jsem to kdysi viděl intoxikován alkoholem),docela pobavil. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, co jsou ti tři schopní vymyslet. I když je to pořad o autech, občas to tak nevypadá. Dělají si prostě srandu ze všeho a ze všech. Většinou se Clarkson s Hammondem spojí proti chudáku Mayovi. A Clarkson si často utahuje z Hammondovy výšky. Ty zahraniční speciály jsou hodně dobré. Napadne normálního člověka dělat vylodění v Normandii s Fordem Fiestou? :D ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Přímo učebnicový příklad, jak udělat na (pro mě) nezajímavé téma perfektní pořad. Vše je zde předvedeno tak zábavně, že si snad každý najde něco, co ho na pořadu zaujme. Když se podívám na české alternativy typu autosalon, nemám o nadprůměrnosti Top Gearu pochyb. Moderátoři jsou příjemní, zábavní a se skvělým britským smyslem pro humor. Obzvláště mám rád Richarda Hammonda, který září i v "Brainiac: šílená věda". Pokud bych měl Top Gear hodnotit jen jako pořad o autech, udělím 100%, bohužel musím ohodnotit o stupeň níž, protože jsou i lepší pořady. Edit : A nakonec hodnotím plným počtem, jde snad o nejlepší televizní pořad, jaký jsem kdy viděl. Ta kombinace tří skvělých moderátorů, neomezeného rozpočtu pořadu a britského humoru je prostě nepřekonatelná! Časem navíc musím říct, že z tria je nejlepší James "kapitán šnek" May :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tomu seriálu bych dal i plnej počet, kdybych auta z celýho srdce nesnášel. A tak je tu trošku problém. Největší problém je hlavně v tom, že se už přes půl roku (psaním dnešního komentáře to je půl roku...bůhví kam až to zajde) seru se zkouškou Základy automobilové techniky. I když o autech vim hovno, neznamená to, že by mě nemohli zajímat i když tady asi kopu věcí nepochopím. Teď už teda pochopím, ale stejnak mi je to k hovnu, protože tu posranou zkoušku furt nemám. Takže co mě čeká do budoucna? Možná další sledování kulervoucích dílů, kde není ani potřeba chápat kdejaký informace o autech, protože co v něm ukážou většinou mluví samo za sebe. Každopádně by to mělo bejt samozřejmostí a to byl pro mě ze začátku dost problém. Časem jsem se ale dostal do stavu, kdy už docela něco vim, takže doufám, že ještě později se ze mě stane profík a já se v některém z těch fantastických kár sám povozím. No asi těžko, ale bylo by to hezký, ne? (8/10) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprostá elita mezi motoristickými pořady. Dívám se ne to strašně rád a to nejsem vůbec fanda do aut. Top Gear totiž funguje velice dobře i jako zábavný pořad. Navíc, tihle týpci dokáži o autech básnit tak, že i v takovém motoristickém frigidovi jako jsem já, zažehnou plamen touhy. Naprosto bezkonkurenční záležitost, po jejímž shlédnutí mi přijdou veškeré ostatní moto-pořady zbytečné. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (70)

  • Jeremy Clarkson byl v březnu 2015 z BBC vyhozen, i když zbývalo odvysílat ještě dva díly z 22. série (tyto hotové epizody tak byly odvysílány jako čistě filmy bez vstupů do studia). Důvodem byla roztržka s producentem, kterého Clarkson udeřil, protože neměl připravené teplé jídlo. Britská televize BBC se poté rozhodla neobnovit s Clarksonem smlouvu, což vyvolalo kritiku fanoušků pořadu Top Gear. Pár dnů na to z pořadu, i přes nabídky od BBC, odešli i James May a Richard Hammond. (Maulincio)
  • Šou je známá kritikou různých automobilových značek, aniž by se dostala do větších problémy s automobilkami. To je způsobeno tím, že ji financuje přímo BBC místo toho, aby ji sponzorovaly automobilky. (Maulincio)
  • Postavu Stiga vymyslel Jeremy Clarkson spolu s producentem pořadu Andy Wilmanem, přičemž "Stig" byla přezdívka nováčků na jejich střední škole v Reptonu. (šerminator)

Reklama

Reklama