Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vystoupení mága Sida Watermana (Woody Allen) se mimo jiné přišla podívat také studentka žurnalistiky Sondra Pransky (Scarlett Johanson). Iluzionista si ji vybere jako pomocnici pro svůj trik. Jaké je její překvapení, když se v bedně, kde má zmizet, objeví duch zavražděného novináře Joea Strombela (Ian McShane). Jediné co jí Joe stihne říci je to, že ví, kdo je "tarotový vrah", a že proti němu má Sondra najít usvědčující důkazy. Začínající novinářka se, pod vidinou senzačního článku, spolu se Sidem vydá po stopách domnělého vraha – britského aristokrata Petera Lymana (Hugh Jackman). Největší problém v pátrání nastane ve chvíli, kdy se Sondra do Petera zamiluje. Někdo tak sympatický přeci nemůže vraždit...

Sólokapr je nová soudobá komedie scenáristy a režiséra Woodyho Allena (Pozor na Harryho/Deconstructing Harry, Match Point – Hra osudu/Match Point, Hollywood v koncích/Hollywood Ending), který do hlavních rolí obsadil nejen sebe, ale i další skvělé herce. V ústřední dvojici se nám představí překrásná Scarlett Johanson (Dívka s perlou/ Girl with a Pearl Earring, Vějíř lady Windermerové/A Good Woman, Match Point – Hra osudu/Match Point) a charismatický Hugh Jackman (X-Men, Kate & Leopold). V roli zemřelého novináře uvidíme Iana McShanea (Jestliže je úterý, musíme být v Belgii/If It's Tuesday, This Must Be Belgium, Sexy Bestie/Sexy Beast). (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

skinny

skinny (hodnocení, recenze)

Hughův výraz ke konci, jak uvidí "mrtvou" Scarlett, z toho nemůžu :D

peto80

peto80 (hodnocení, recenze)

Podarená komédia, prvýkrát som videl Allena vo filme, sem tam mierne otravný ale stále hláškujúci. Scarlett a Jackman potešili.
- Vypadá to tady jako z románu, jako u Christie.
- Vy ji taky rád čtete ?
- Ne, tak se jmenovala jedna rajda co jsem znal.

Inci

Inci (hodnocení, recenze)

Bavilo mě to! Nevadí mi, že Scarlett měla brýle! Film se mi zdál skutečně vtipný, tak hezky a jemně vtipný! A místy to bylo i docela příjemně napínavé. Akorát mi vadilo, když si Woody tak divně snažil vzpomenout na tajný kód...

ZOUi

ZOUi (hodnocení, recenze)

"-you're from an orthodox family, do you think they'll accept a serial killer?"

crazykate

crazykate (hodnocení, recenze)

v tomhle filmu se trosku ztraci Woodyho kouzlo a styl. Ale zmena je zivot - film je prijemny, zabavny, ale chvilemi se tahne a uz skoro zacina nudit. Moc pomaly zacatek - takovy nic nerikajici pri 1. podivani..... A fantasticky vyraz Woodyho kdyz vydesene ridi auto :D:D

Adamos

Adamos (hodnocení, recenze)

Santek prakticky vystihl můj pocit :) Woodyho moc nemusím, šel jsem do toho filmu se špetkou skepse - takže jsem od něj nic nečekal a výsledek se mi moc líbil! Nejednou jsem se zasmál, celý film mi přišel fakt dost zábavný. A Scarlett prostě miluju!

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

havLord: Zásah ! A dobře mi tak, když jsem si sama tak geniálně naběhla.

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

V podstatě jsou tři možnosti: 1) ztratila jsem smysl pro humor; 2) je to komedie, kterou jsem zcela nepochopila a proto mi připadala hloupá; 3) jde o nepříliš povedený film možná si ho půjčím časem znovu a změním názor, ale prozatím mě vůbec neoslovil.

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Že by konečně Woody Allen natočil film na který se mohou bez obav podívat i ne-fanoušci Woodyho? Už to tak bude. Starší filmy od něj nemám moc rád. Ale Woddy Allen v kombinaci s mladými herci jako Scarlett Johansson je docela příjemná záležitost. Jsem mile překvapen :-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

TaxiDriver

TaxiDriver (hodnocení, recenze)

Scarlett že hraje typického Allenovského neurotika? Hm, Ok. Větší blbost jsem dlouho neslyšel ...

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

betelgeuse: Je pravda, že jeho nové kousky jsou hodně ve stínu těch starších, ale Match Point se mi třeba velmi líbil.

betelgeuse

betelgeuse (hodnocení, recenze)

Allena mám samozřejmě rád, ale jeho poslední komedie mi připadají neskutečně odbyté, jako bych fakt točil už jenom proto, aby naplnil kvótu jeden film za rok...

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Dudek: Tobě by se to mohlo líbit, musíš se taky podívat jak betelgeuse hodnotí předchozí Allenovy snímky ( Škorpion, Hollywood ending .... ).

misstake

misstake (hodnocení, recenze)

No, dočetl jsem se kdesi, že Woodymu se zalíbilo natáčení ála Match Point, takže to bude v podobném duchu - docela vážně (nevážně:-))

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

Tak podle traileru to vypadá, že to zase jednou bude klasická Allenovka, každopádně i ten Match Point je z toho hodně cítit, už se nemohu dočkat.

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Eodeon: Jů, toho jsem si ani nevšimla, no páni, že bych se začínala těšit? ;) Woody tomu dává šťávu ;)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Saishi: Já myslím určitě... podle toho jména na prvním místě v seznamu herců :-)

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Se Woody teda rozjel... a ve Scarlett našel i další oblíbenou herečku...koneckonců proč ne, ale doufám, že tenhle film bude trošku víc "allanovštější"

Související novinky

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

Woody zpívá: „Barcelóóóna!“

05.07.2007

V pondělí 9. července oficiálně startuje natáčení nového filmu Woodyho Allena. Jak už se nějaký čas ví, neúnavný režisér se z deštivého Londýna, kde natočil Match Point Hru osudu a Sólokapra,… (více)

Allenův španělský projekt

Allenův španělský projekt

28.08.2006

Nejslavnější filmový neurotik světa, Woody Allen, nás už léta s železnou pravidelností zásobuje svými výtvory co rok, to jeden snímek. Nebude tomu jinak ani v následujích dvou letech, což dává… (více)

Reklama

Reklama