Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že by mohl být sport, který bytostně nenávidím, až taková skvělá zábava. Ferrell a Heder vytvořili vskutku úžasně přihřáté duo, které nemá jedinou chybičku. Spousty velmi šílených vtípků u mě rozhodně zafungovaly. Krasobruslařské choreografie stojí za to a místy se z nich až prohání mráz po zádech. Film zcela splnil svůj účel - bavil.Troufnu si jej tedy ohodnotit velmi vysoko. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky harfuska. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

I developed a move. A move the likes of which the world had never seen before. A move so revolutionary, so dangerous that it would have catapulted the team that stuck it straight to the top. And like many revolutionary ideas, it just scared the shit out of the establishment. So I quit. And I took it to the one place on earth batshit crazy enought to give it a try. North Korea. Behind the Bamboo Curtain, they call it "The Iron Lotus". Will Ferrell opět nezklamal. Jeho a Hederovi společné bruslařské kousky ´sou nezapomenutelně sexy, a hlášky, které oba drmolí celý film, vás prostě převálcujou. Takhle dobře ´sem se naposledy bavil u Anchormana. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úvod dětského představení nemá sebemenší chybičku, když Will Ferrell vítá děti větou. "Hey, little forest creatures. None of you sons-of-bitches try to be heroes. You hear me?" To se člověk málem zvalí smíchy. Později se sranda trošku vytrácí a čeká nás klasický sportovní příběh. Potěší motiv Flash Gordon při závěrečné jízdě. Celkově průměrný Will. 55% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie o prvním čistě mužském kombinovaném páru v dějinách tohoto krásného, úžasného, elasťáčkovatého, mírně homosexuálního sportu..... Tenhle snímek rozhodně nebude pro krasobruslaře, protože si z nich dělá nehoráznou prdel. Holčičák Jon Heder versus hřebec Will Ferrell (jako vždy znamenitý výkon) sehráli skvělý páreček, a ještě bych vypíchnul jistého Willa Arnetta jako Stranze Van Waldenberga, který je tak geniálně odporně metrosexuální že se to hned tak nevidí. Pro zajímavost se objeví i fratpackovský Luke Wilson v chuťové roličce. Co se povedlo je samotné krasobruslení, které se samozřejmě zvrhne v krávoviny, ale celé to vypadá (na to že má jít o herce a že jsou nepochybně dublovaní) dost věrohodně. No a co se ještě povedlo je vybalancování na hranici seriózní a bláznivé komedie. Tak akorát obojího. You mean, that blonde chick's a dude? ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro Willa Ferrella mám už nějakou dobu slabost a tak mě zamrzelo, že se v první polovině drží docela zkrátka. Polovina druhá mi to naštěstí dokonale vynahradila a svou vtipností dala vzpomenout na skvělého Zprávaře. Na Blades of Glory se mi líbí od začátku jasně stanovená míra nadsázky, které se tvůrci drží až do báječně gradovaného (akční honička na bruslích!) závěru. To umí málokdo - s bruslemi či bez. 70% ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Když vstupují bruslaři na svůj tréninkový led, po otevření chladíren se nám naskytne stejná místnost s ledem a bednami, jako při seznamovacím videu, ve kterém se představuje Will Ferrel coby Chazz, undergroundový jezdec. (CjKukis)
  • Ve filmu se mluví stále jen o "zimních hrách" a ani náznakem se neobjevuje slovo olympijský, jehož užití je Mezinárodním olympijským výborem z marketingových důvodů přísně licencováno. (melica)
  • Styl bruslení Chazze Micheale Michalse byl inspirován stylem skutečného krasobruslaře Elvise Stojka. (Bajda)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama