Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

togaf 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling byl jako učitel na drogách výborný. Inspiroval své svěřenci, ale zároveň byl sám ztracený. Učitel feťák je zajímavé téma, ale nějak mě nechalo chladnou. Možná kdyby stopáž byla o něco kratší nebo linie se studentkou trochu upravená...každopávně rodinná večeře mi ještě dlouho zůstane v hlavě. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé štyri *. Námet bol zaujímavý, Ryan bol vynikajúci ... ale ja som nepochopila, čo vlastne mi chcel tento film povedať. Asi mi chcel len ukázať kúsok zo života jedného učiteľa, ktorý po večeroch fetoval a jeho žiačky, ktorá mala nábeh a možnosti byť dílerkou. Nič viac, nič menej. Skvelá muzika. (Filmová výzva 2016 - morgos) ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Half Nelson je zase jeden z těch filmů ze školního prostředí, což je téma, které mě baví a na každý film se těším. Half Nelson je veskrze depresivním snímkem, který dokáže přesně popsat pocity drogově závislé hlavní postavy jednak díky skvělému hereckému výkonu Ryana Goslinga, ale i díky minimalistické, leč silně atmosférické hudbě. Zklamal mě akorát závěr, který vlastně ani závěrem nebyl a mnohé otázky zůstaly nezodpovězeny. Vyvstává však otázka, zda by to bylo nakonec i potřeba. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Typický nezávislý film americké produkce. Takže hlavní hrdinové jsou looseři, jejich život nestojí za nic a vyhlídky jsou prachbídné, což všechno snímá roztřesená kamera v tlumených barevných odstínech. Hodně prostoru dostávají mlčenlivé scény a ježdění v autech. A nějaká ta malá naděje a kousek hřejivého přátelství se taky najde. I když tady je vztah mezi učitelem a žačkou opravu na ostré hraně. ____ Není to špatný film, ale ničím neohromí. A hlavnímu hrdinovi zatraceně dobře rozumím. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa Ryan Gosling definitívne a predpokladám že na dlhú dobu, dostal do mojej hereckej top 3. Tento chlapík dokáže byť civilný, presvedčivý a prirodzený. Svojej postave učiteľa bojujúcemu so svojimi slabosťami, sebou samým a svojou snahou niečo zmeniť dodal ďalší rozmer, kde každý pohľad a scéna majú svoj význam. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)
  • Film je inspirován krátkometrážním snímkem Gowanus, Brooklyn z roku 2004 oceněném na festivalu Sundance. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama