Reklama

Reklama

Vzepřít se obrům

  • USA Facing the Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Filmy zamerané na propagáciu náboženstva či idealizovanie skutočnosti mi nie sú absolútne po chuti. K sledovaniu tohto som bol viac-menej donútený na hodine náboženstva. Zo začiatku som zostal celkom prekvapený: žiadne prehnané kresťanské keci, vykreslenie ťažkej životnej situácie obyčajného trénera futbalu a jeho ženy a nenudiaci dej. To, ale bol len začiatok. Vedel som, že je už zle, ale scéna, pri ktorej sa všetci členovia týmu začnú modliť na ihrisku ma dostala do kolien (pripomínam na AMERICKEJ strednej škole !!!!!). A od tej chvíle bolo moje utrpenie maximálne (som síce kresťan, ale dávam prednosť inému spôsobu presadzovanie ideí ako naša úžasná cirkev). Čudejete sa ako dokázal MacGyver robiť všetky tie fajn vecičky? Tak vedzte, že MacGyver bol oproti tomu čo sa deje v tomto filme kurz technického inžinierstva. Tu vám totiž stačí nejaká tá modlitbička a máte vyhratú celú sezónu. Je vedecky overené, že duchovná motivácia a vnútorná sila dokážu divy, ale aby taký chabý tým dokázal porazit technicky o niekoľko úrovní lepšieho súpera je naozaj priveľa. To prudké zlepšenie vlastne úplne všetkého je tak neuveriteľné a absurdné, že je to k smiechu. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Jde o nízkorozpočtový film a je to na něm znát. Nepříliš známí herci a režisér. Žádné velkolepé scény, ani za srdce beroucí hudba světových skladatelů. Místo toho se nabízí lehce předvídatelný příběh bez složitých zápletek, nedělajíc si velký nárok na pozornost. Vtipnou, ale nikoli zlehčující formou se divák dovídá jasné evangelium. (Evangelium-radostná zpráva. V tomto případě o příchodu a oběti Pána Ježíše za každého z nás). Není to jen o zápase proti týmu obrů na hřišti,ale především proti těm v nás. Strachu z neúspěchu, sebelítosti atd. Jistě je a bude dost těch pro které se tento film stane pohádkou, která se ve skutečnosti stát nemůže. Rád bych proto zakončil jednou z ůstředních myšlenek tohoto zdařilého snímku: Co je s Bohem nemožné? Tři hvězdičky dávám za kvalitu, plus jednu navíc přidávám k filmům které kromě pobavení mají také co říct. ()

Reklama

yakoob 

všechny recenze uživatele

Dnes už všem asi známý křesťanský film o americkém fotbalu na biblické škole…Problémy hráčů, rodičů a hlavně hlavního trenéra družstva (mimochodem hlavní roli si zahrál právě Alex)...Jak v životě tak na hřišti…Typický americký film...Život jde z kopce, nic se nedaří a pak happyending…Názorná ukázka, jak důvera v Boha může dovést k tomu pravému štěstí a odhodlání…„Když nám Bůh nikdy nedá děti, budeš ho stále milovat?“…Není to sice film do kina, ale určitě si ten film zamilujete...A když jsem na konci uslyšel jednu piseň od Casting Crowns, tak jsem vstal a zatleskal…Už se těším co Kendrick natočí příště… ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

...With God, all things are possible. Vzepřít se Obrům (Obři je název nepřátelského sportovního týmu, takže název má být správně s velkým O) se zprvu zdá být klasickým sportovním filmem o outsiderech, kteří nakonec dosáhnou úspěchu a který je stejně tak předvídatelný, schématický a plný všech typických klišé a stereotypů (i na černochy dojde), jak se jen z nastínění zápletky může zdát. To bych byl ochoten ještě akceptovat, kdyby všichni herci nepřehrávali, chování postav nebylo jako z jiného vesmíru, s patosem by se to nepřehánělo za únosnou mez a hlavně by celý film nebyl neskonale nablblou a doslovnou, zaslepenou a plakátovou agitkou za víru v Boha, která nekřesťany donutí k smíchu a věřící k pláči nad zjednodušováním celé problematiky. Pokud milujete kýče, ve kterých postavy starých mužů na kolečkových křeslech hrdinně vstávají a ve kterém víra v Boha vyřeší úplně vše (Propadáš? Nevadí, uvěř v Boha a jsi jedničkář! - Jsi neplodná? Nevadí, přijmi Boha a budeš mít dvojčátka!), Vzepřít se Obrům je film pro vás. Já si raději pustím Vítěze a poražené Olivera Stonea, ten mě dokáže vtáhnout do víru dění, nebo Vzpomínku na Titány, kteří nejsou tak prostoduší, než tenhle verbal mindfuck. ()

Doomer odpad!

všechny recenze uživatele

Bůh absolutního rachotu, JEŽÍÍÍŠ JEŽÍŠŠŠ TĚ MILUJE!!!, prostě o fotbalovém teamu co pořád prohrává, pak trenér přijme krista a začne o tom nonstop mluvit a samosebou pak všechno vyhrajou jak v am. fotbale tak v osobním životě.... takovou blbost teda nežeru. btw celkem by mě zajímalo proč si myslí že Ježíšek pomáhá fotbalovému teamu v americe když nepomáhá ani hladovějícím a nemocným lidem nikde na světě. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Film byl nejprve natočen jako HD video, později byl však přenesen na film. (Miuri)
  • Když trenér (Alex Kendrick) vysvětluje Davidovi (Bailey Cave), že musí kopat rovně, cituje biblickou pasáž z knihy "Matouš", kapitola 7, verše 13-14: "...široká je brána a prostorná cesta, která vede do záhuby; a mnoho je těch, kteří jí vcházejí. Jak těsná je brána a zúžená cesta, která vede do života, a málo je těch, kdo ji nalézají!“ (Kuny27)
  • Když trenér Grant Taylor (Alex Kendrick) dostane nové auto, je červené a má SPZ. Ale když se manželka dozví, že je těhotná, auto je zelené a SPZ nemá. (Kuny27)

Reklama

Reklama