Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno? (Genryuusai)

(více)

Recenze (157)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Originalitu upriti nejde - stejne tak osobitou stylizaci s prvky nadprirozena, ktere ja vzdy vitam. Death Note je dilem zrucnym, kde se dialogy netoci kolem klise kde se hrdina lituje, kde si na konci saha do svedomi a vsechno se to jedinym mavnutim proutku zmoralizuje. Tohle je daleko dal a ac se najdou jiste nelogicnosti, nezabrani mi to ve velmi kladnem hodnoceni, ktere jak pevne doufam zaruci, ze se me jmeno v death note neobjevi . . . ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Opět můžu děkovat osudu, že jsem měla možnost vidět film Death note dříve než seriál. Protože jak bývá zvykem, má seriál větší prostor nejen pro vykreslení hlavních postav. Proto jsem opět neměla možnost srovnání a kupodivu mi film zase nekazí požitek ze seriálu, i když vím, co mě čeká. Ale hlavní důvod mého oddaného sledování je má obrovská láska k Ryukovi :o) Mít tu možnost, aby mi každý den dělal společnost, zabiji pro něj každého! :o) No posuďte sami, že je to kus: http://pictureup.cz/picture/verejny/45584558250px-ryuk2.jpg Každopádně příběh, který rozehrává Light alias Kiro vs. L., je za poslední dobu nejlepší krimi podívaná, co jsem viděla. A znovu mě nutí k otázce: „Co byste udělali Vy, mít Zápisník smrti??“ ()

Reklama

Emerelle 

všechny recenze uživatele

Asi je to tím, že jsem napřed viděla film než seriál, ale film mě uchvátil víc, možná tím, že se zdá více reálný a není to jen "kreslený svět". Nejvíce se mi líbil "L" jako tajemný a inteligentní detektiv, který byl posedlý dostat "kiru". U filmu jsem se ani vteřinku nenudila a proto si to u mě zasloužilo čestné místo v topce. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oceňuji hlavně zachování kompletního dabingu v rámci seriálu. Jinak film má mnohem lepší spád, líbila se mi změna s Naomi, akorát fotřík je trochu zabedněnější. Light je tu ještě zrůdnější než v seriálu a postava Ryiuzakiho prostě vystoupila z plátna a došla si pro dortík na obrazovku. Výborná adaptace, otevřená výzva k boji na konci seriálu. Vrcholem pro mě bylo míchání přeslazeného kafe lízátkem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma zasadnu chybu a to to, ze vychadza zo serialu, ktory na ploche 37 dielov ponuka obrovsky detalnejsiu a prepracovanejsiu verziu toho isteho. To iste sa tyka aj vsetkych postav. Film oproti tomu posobi nielenze velmi skratkovite, ale celkovo odlisnu (a horsiu) atmosferu a chut. Takze film si zrejme uziju viac ti, co nevideli serial, no na druhu stranu je velmi pravdepodobne, ze sa vo filme budu malicko stracat. Jednoznacne preto JE lepsie si pozriet najprv serial. Z mojho pohladu je tento film preto (a tym padom aj jeho pokracovanie, ktore je vlastne druhou castou pribehu) tak trochu zbytocny. Ked uz nic ine, je to aspon moznost si pozriet filmovu verziu skveleho serialu. (6/10) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (4)

  • Jak je uvedeno v seriálu, pravý důvod, proč se chtěl Ryuk dostat do lidského světa, je ten, že se chtěl pobavit. (Shley)
  • Mezi filmovým zpracováním a původním anime seriálem lze najít několik rozdílů. V seriálu se například Light (Tatsuya Fujiwara) zbaví Naomi Misory (Asaka Seto) tím, že z ní vyláká řidičský průkaz, a to ve chvíli, kdy jí řekne, že je z vyšetřovacího týmu zabývající se Kirovým případem a že by s ním rád spolupracoval, ale že potřebuje průkaz totožnosti. Ve filmu se dále agent, který pronásleduje Lighta (Tatsuya Fujiwara), jmenuje Raye Iwamatsu, ale v anime je o Raye Penber. Ryuk současně v seriálu nezapíral, co se stane s člověkem, který zápisník využil. (Shley)
  • Zápisník smrti byl prvním filmem v japonské filmové historii, ve kterém bylo k natočení scény použito metro. (Shley)

Reklama

Reklama