Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slabší 4* pro nový film Stargate. Po dokončení závěrečné linie ze seriálu v minulém filmu už nebylo moc šancí kam uhnout a tak si vzpomněli autoři na nedokončenou "drobnost" okolo Baala. Celý film je velmi podobný několik dílům z celých 10 sezon, v kterých musela SG1 cestovat časem, aby vrátila vše do původního stavu. To se děje i zde, když Baalův originál se vrátí časem do minulosti a zabrání lodi přepravující hvězdnou bránu, aby ji přepravilo do USA a započal program Hvězdné brány. Film není ničím přelomový, ale stále má slušnou úroveň a hlavně se konečně někteří fanouškové dočkají Qetesh v plné síle a kráse:). Kromě ní potěší rozhodně "návrat" starého dobrého Richarda Dean Andersona. Pro fanoušky povinnost, pro ostatní průměrná jednohubka... ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už tak trochu nostalgický návrat ke kořenům (goa'uldům) s provařenou zápletkou cestování v čase určený především pro fanoušky seriálu Stargate. Tým SG-1 se jako vždy dostane do průšvihu a snaží se zachránit nejen sebe, ale především planetu Zemi před jejím zotročením goa'uldy. Náš oblíbený SG-1 se nejednou postavil proti technologické i početní převaze, a tak se dá celkem snadno odvodit, jak to asi celé dopadne. I přesto, že se na SG dívám již přes 10 let, nepovažuji se za fanatického fanouška a v roli spíše nezávislého pozorovatele bych na otázku, zda by si pomyslný konec seriálu "uzavřený" tímto filmem zasloužil lepší zpracování, odpověděl "ANO". Ale je snad Stargate: Continuum zklamáním? Rozhodně NE. Nutno však dodat, že některé díly seriálu jsou o třídu lepší. Větší rozpočet alespoň do samotného zakončení by jistě neuškodil, také CGI efekty občas působí chudším dojmem než v samotném seriálu, ale to vše filmu odpustíme a na SG-1 budem vzpomínat jen v dobrém. (7/10) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

SG-1: finální finále - část definitivně poslední. U Archy Pravdy jsem vyjádřil naději, že časově cestovatelská Baalova labutí píseň bude lepší než rutinní zúčtování s Orii, což trochu komplikuje fakt, že obecně nemám tenhle druh dílů moc rád... s výjimkou epizody S4.16. Ale naděje nezemřela a naštěstí se naplnila! Continuum má v rámci seriálu dost neotřelou zápletku a scénář vůbec, dává hercům prostor, aby se svými postavami pracovali jinak, než jsme byli zvyklí, a hlavně má spád a grády. A generála Hammonda, budiž otcovskému sympaťákovi Donu S. Davisovi země lehká. A Jacka O'Neilla - bez něj by to přece ukončit nešlo;) Ve výsledku jsem tedy naprosto spokojen a ještě jednou děkuji SG-1 za deset let zábavného (a sem tam i napínavého a výjimečně i zajímavé otázky nastolujícího) putování vesmírem Hvězdné Brány. Navždy zůstane nejseriálovatějším seriálem mého dospívání, a upřímně doufám, že až něco pokoří její rekord v nepřetržitém natáčení sci-fi seriálu, bude to minimálně stejná událost jako tohle. 80%, stejně pevných jako pro celou SG-1. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fanouškovství je pěkná věc a naprosto ho chápu, ale devadesátiprocentní hodnocení si tento skrz naskrz průměrný sci-fi film samozřejmě nezaslouží. V průběhu seriálu bylo několik dvojepizod, které by v souboji s tímto rozlučkovým filmem zvítězily na plné čáře. Ba co víc, Continuum opět neobsahuje snad ani jeden originální prvek, který by se již někdy v minulosti v seriálu nevyskytl (stejně na tom byla o chlup horší Archa pravdy). Největší lákadlo (R.D.Anderson) se navíc objeví všehovšudy tak na pět minut. Ačkoli jsem se po dobu sledování obstojně bavil, očekával jsem lepší zakončení a nemůžu se tak zbavit mírného zklamání. 60% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film seriálu, se kterým jsem žil půlku mého života jsem si nemohl nechat ujít. Ačkoliv by se to mohlo nazvat prodlouženou epizodou než samostatným filmem, což by se jim nedalo opřít ani kdyby byl závěr jakýkoliv. Viděl jsem první film, Archa pravdy, a byl jsem relativně zklamaný, řikám relativně, protože po příběhové stránce film dopadl dobře, ale jediné co mi tam chybělo, byl O´Neill. Ten prostě pro seriál udělal hodně a rozhodně by si to zasloužil. Když jsem zjistil, že v tomto OPRAVDU závěrečném filmu hrát bude, nemohl jsem se těšit více. Nakonec mi tam pár scén vystřihl, pár hlášek nadhodil, ale okolo něj se to zase neodehrálo. Každopádně tak i tak jsem se u tohoto filmu bavil od začátku do konce. Je zábavný, je pro seriál velkolepý, ale také je poslední, a to je na tom to nejhorší. Fakt, že jedna seriálové éra mi končí před očima poslední scénou a deset sérií seriálu s plus dvěma filmy už pro mě nebudou žádnou novinkou v čem určitě nejsem sám, ale alespoň mám na co vzpomínat. Hvězdná brána: Návrat se povedla, to se musím přiznat, že se mi opravdu líbila. Už jen fakt, že jsem jí věnoval svůj tisícátý komentář o něčem svědčí. Nikdy na seriál nezapomenu a tento film ho zakončuje opravdu hezky. Tak, jak si to seriál takových kvalit určitě zaslouží. Závěrečnou misí, na kterou se bude dlouho vzpomínat. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc O'Neilla, čekal jsem nadupanější finále (Ne že závěrečná přestřelka nebyla fajn, ale to mělo být všechno?) a hlavně jsem čekal silnější příběh. Obrovské armády sice ostřelovaly milionová města, ale všechno to na mě působilo tak nějak mimochodem, než abych vážně věřil tomu, že zkáza Země je tady. V ostatních ohledech je to ale stará dobrá brána plná odkazů (zastaví se třeba Nirrti, Yu, Cronos a další), hlášek ( Daniel k ruským stíhačkám: "We're Americans. Please shoot the people chasing us!" :) a překvapivých zvratů, i když bych rozhodně mohl jmenovat dvoudíly ze seriálu, které jsou mnohem lepší. Trochu mě naštvalo i to, že konec tak trochu vyšumí, ale nenápadné naznačení možnosti dalšího filmu potěšilo. P.S. Úvodní záběr je naprosto boží. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel Goldsmith: 1. A Day at SGC [3:39] ,2. The List [1:18] ,3. Murder of Untold Millions [1:44] ,4. The Achilles Commandered [1:20] ,5. The Last of the System Lords [6:27] ,6. For the Good of Others [0:51] ,7. The Sinking of the Achilles [0:42] ,8. Endless Horizions [2:05] ,9. Breaking the Ice [2:10] ,10. New Identities [2:25] ,11. Ba'al Divided [0:52] ,12. Bring a God to Tears [1:18] ,13. Daniel's Book [1:29] ,14. Al'Kesh Invasion [0:52] ,15. Photograph [0:48] ,16. Apophs [3:42] ,17. The Armada [1:22] ,18. Quetesh Takes Over [3:05] ,19. Battle Over the Ocean [2:18] ,20. The Machine [1:50] ,21. Fall of the Heroes [2:33] ,22. End of the Reign [2:23] ,23. The Extraction [2:04] ,24. O'Neill Buys Lunch/End Title [4:46], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dárek pro fanoušky dorazil. Nadchnul nostalgiky a usmířil všechny, kterým nebyli po chuti Ori a poslední dvě série. O'Neill a překvapivě široká enkláva cameo rolí od Apophise a řadu známých záporáků až po majora Davise, to je přesně ten způsob, jakým by se seriály měly naposledy loučit. Vzpomínat, hláškovat, dojímat i napínat. I kdyby bylo Continuum jen zcela zbytečným příběhem, za všechny vzpomínky to stálo. Jenže ono ničím takovým naštěstí nebylo. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat se ani tak nesnaží uzavřít seriál, jak by většina asi čekala, ale přináší hrátky s časem a na to fanoušci vždy slyšeli, protože šlo o skvělou zábavu. Za ty roky byly jistě k vidění lepší zápletky a místy až křečovitá snaha o akci byla celkem úsměvná, ovšem stejně to mírně předčilo Archu pravdy. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo prvý zo série Stargate filmov uzatvoril príbeh tiahnuci sa poslednými sériami, Continuum hlási návrat ku Goa'uldom a hlavne k Ba'alovi, ktorého líniu nestihli v seriáli dotiahnuť do konca. A bola by asi škoda nevyužiť služby dnes už žiaľ nebohého Dona S. Davisa a predovšetkým starého známeho Richarda Deana Andersona, ktorí si s Goa'uldmi za ten čas čo to preskákali. Napriek tomu je však Continuum miernym sklamaním. Fanúšikov asi nepoteší, že O'Neill sa mihne len v pár scénach a po výbornom začiatku naviac prichádza rýchle vytriezvenie v podobe mierne odfláknutej druhej časti, ktorú dvíha hlavne charizma Qetesh a pohrávanie sa s časom. Škoda taktiež málo vygradovaného finále, to najlepšie zo seriálu tak ostáva naďalej neprekonané. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvěždná brána: Návrat je velice hezkým příkladem, jak by fungovala CSFD a jiné filmové databáze, kdyby se naplnilo proklamované přání řady filmových fanoušků hodnotit jen oblíbené žánry a vytvářet fankluby, které by katapultovaly velmi průměrné, ale žánrově vyhraněné snímky do oblačných výšin. Hodnocení, které ještě zcela nedávno atakovalo 90 % pro tak beznadějně průměrný a naivní film, je svým způsobem neuvěřitelné. Už seriálu jsem dal 2*, ale nutno podotknout, že je řada epizod, které by se daly označit za mnohem povedenější než tenhle natažený celovečerák. Scifi fantasy, která je stravitelná a upotřebitelná pouze pro fandy původního seriálu. Celkový dojem: 25 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejlepší SG-1 za posledních pár let. Cestování časem a skrz paralelní světy byli vždycky moje a dokážu si ho vždycky užít. Příběh se, k mému překvapení, opravdu moc povedl, protože jsem úpřímě řečeno nedokázal přijít na to, jak všechny ty věci, o kterých se mluvilo chtějí tvůrci nacpat do jednoho funkčního celku. Dokázali to parádně a ještě mě několikrát překvapili, dokonce i pro mě, nečekaným zvratem. Možná mě jen mrzí, že mohli film prodloužit o čtvrthodinku a trochu si pohrát s životem v "novém" světě, bylo by tam dost prostoru pro dalších pár vychytávčiček. Co se týče hereckého osazenstva bylo prostě prima. Tolik známých tváří. Richard Dean Anderson je zase baculatější, ostatně tak jako v každém z nedávných hostování v HVĚZDNÉ BRÁNĚ, ale hláškuje mu to líp než zamlada. Když už jsme u hláškařů tak Michael Shanks jako Daniel Jackson sype z rukávu jednu za druhou a získává tak moji osobní cenu hláškaře filmu. Poslední slova snad patří generálovi "Don S. Davisovi" Hamondovi, který před pár dny zemřel a CONTINUUM je jedním z jeho posledních filmů. Budete nám chybět. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Triky nemastné neslané a příběh je pouze roztáhlá epizoda na 100 minut. Nulový prostor pro postavu O'Neila pouze zatlouká hřebík do rakve. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Skutečnou tečkou za seriálem Stargate je pro mě geniální epizoda "200". Dalším podobným fanouškovským celovečerákům bych se ovšem určitě nebránil. Nebýt tématu cestování v čase (horší jsou snad už jen paralelní dimenze), byl bych i o hvězdičku štědřejší. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Vskutku takřka identická písnička jako v případě Archy, s tím rozdílem, že zde se mihne (doslova) obtloustlý Richard Dean Anderson, plácne se něco rusky a na půl minuty se vrátí jeden legendární záporák. Na význam slova logika se už pozapomnělo docela, výprava je jako vystřižená z průměrné epizody (pro neznalého je odlišnost pouze ve stopáži), tuctový scénář, který se neštítí ani "boha s mokrýma rukama" přinejmenším pobaví. Hvězdná brána si po tolika příšerných sezónách rozhodně zasloužila zdatnější interpunkci._____Joel Goldsmith rulez! 2,5* ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že je to i symbolické hodnocení, ale i tak by se Stargate: Continuum zařadila mezi ty nejlepší dvoudíly z celého seriálu. Plus má u mě závěrečný film v tom, že se zde objeví celá řada postav, které ke konci seriálu buď zmizely úplně, nebo se objevily jen jednou za čas (O'neill, Hammond (budiž Donovi země lehká), Cronus, Camulus, Nirrti, Yu a samozřejmě Apophis), mínusy jsou hlavně dva; podobná zápletka se objevila v seriálu již asi třikrát, jen zde je dotažena ještě trochu dál a pak samozřejmě neuvěřitelně brutální paradoxy, ale s tím se počítalo tak dlouho, že jsem filmu odpustil již rok předem. Hudba je o dost méně výrazná než v Ark of Truth, ale nevadí to. Hlavním důvodem, proč dávám plné hodnocení, kromě toho, že se jedná o ukončovák seriálu, ke kterému jsem asi nejvíce přilnul, je vedení příběhu. Divák se nemá absolutní šanci nudit, čas mi snad nikdy neutíkal rychleji, neustále je na co se dívat, akce střídá hlášku, která střída zase akci. Prostě je to StarGate jak má být, jen tentokrát se podíváme na o dost míst více v rámci jednoho příběhu než normálně a upozorňuji, že ani jedno z nich nejsou vancouverské lesy.... abych to ukončil, je čas udělat SG-1 pápá, zatím odešla se ctí, ale vsadil bych se na to, že v dohledné době několika let by mohl vzniknout další film a bude to už úplně jako Star Trek; souběžně se spin-offy budou nezávisle na nich vznikat další a další celovečeráky se starou partou...a já si říkám, proč ne! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku budete vedieť, že sa nebude jednať o ďalšiu béčkovú filmovú kravinu, akých sme videli nespočet. Každého fanúšika musí potešiť účasť všetkých známych hercov a aj mňa potešilo ich opäť vidieť. Continuum mal úplne dokonalý príbeh kde sa zlúčilo snáď všetko, čo sme poznali zo seriálu, efekty neboli zase až tak perfektné, ale určite nezaostávajú za filmami rovnakej kategórie. Je to skrátka najlepšie SG-1 za posledných pár rokov. Cestovanie časom a skrz paralelné svety boli vždy moje a dokážem si to vždy užiť. Možno ma len mrzí, že mohli film predĺžiť o štvrťhodinku a trochu sa pohrať so životom v "novom" svete, bolo by tam dosť priestoru pre ďalších pár vychytávok. Ak som počul dobre, je to posledný film tejto nadupanej ságy, myslím si že lepšie to urobiť nemohli, hodnotím plným počtom, pretože som fanúšik. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +je tu kompletní sestava herců, poutavý příběh, hlášky, akce, efekty, vše do sebe opět krásně zapadá -kdyby se na to uvolnilo ještě víc peněz, mohlo to být naprosto velkolepé/// Dlouho očekávané završení desetiletého putování s tímto seriálem nemohlo dopadnou lépe. Tvůrci vymysleli dostatečně silný příběh, který mohl vydat na celý film. Dostali do něj všechny známé a důležité postavy včetně těch záporných a přichystali nám pěkně horké chvilky ve kterých si divák uvědomí jak málo stačí a může být vše ztraceno. Jediným smutným okamžikem je ten fakt, že už je to opravdu naposledy./// Celkem 90%/// Podruhé viděno v TV 20.3.2013 ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší sci-fi film, co jsem viděl přinejmenším v několika letech. Všechno má smysl, děj má atmosféru, příběh odpovídající spád a závěrečná půlhodina mě prostě přikovala k obrazovce. Co víc chtít. Objevila se spousta "zapomenutých" tváří ze seriálu, které hodně znamenaly, a i když tu jsou jen na skok, dotvářejí celistvost celého bránového vesmíru. A právě to propojení se vším je na tom to nejlepší... No prostě, blabla zleva, blabla zprava, okecávat se to může všelijak, ale je to jednoduše bomba. ()

Reklama

Reklama