Reklama

Reklama

Saw

Krátkometrážní / Horor / Krimi / Thriller
Austrálie, 2003, 9 min

Obsahy(1)

James Wan, režisér prvého dielu série Saw ešte predtým ako sa pustil do réžie samotného filmu, blisol mu v hlave brilantný nápad.. a vďaka nemu sa do dejín kinematografie sa navždy zapísal John Kramer (aka Jigsaw), ktorý napomáha ľuďom zmeniť svoje životy pomocou hier o vlastný život. Jedno je isté, jeho hry vás navždy poznamenajú... Keď už mal James Wan tento nápad a rozhodol sa, že natočí krátkometrážny film, v ktorom chcel svoju ideu odprezentovať spoločnosti Lions Gate. Takmer všetci vieme ako jeho pokus dopadol a že sa realizácia jeho projektu uskutočnila. V tomto 10 minútovom filme uvidíte ukážku ako by mohla Jigsawova hra vyzerať. Tento snímok sa neskôr objavil ako bonus na DVD nosičoch filmu Saw. (baruss)

(více)

Recenze (150)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Výborná ochutnávka před celovečerním dnes už kultovním snímkem Saw: Hra o přežití, kde jsem neváhal dát plné hodnocení. Ale zpět ke krátkometrážní esenciální děsivosti herního zážitku, kde James Wan předvedl vynikající režii. Myšlenkovou strukturou vytvořil velmi originální přelom horor/thrillerového prvku pro vytvoření hlavního myšlenkového proudu a propracovaností celé série. Čeho všeho je člověk schopen pro vlastní přežití. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny predchodca ešte nie je takým strhujúcim filmom ako celovečerný SAW, ale na zaujatie hollywoodskych producentov stačil ,a to je hlavné. Wan s Whannellom za pár dolárov natočili kvalitný hororík s ikonickou bábkou Billyho, základnou dejovou kostrou ktorá neskôr zdobila prakticky každý film a na konci to podčiarkli výborným hudobným motívom. Kto by to bol povedal, že z takéhoto 10 minútového krátkeho filmu nakoniec vznikne jedna z najznámejších hororových sérií na svete a že z tvorcu filmu Jamesa Wana, sa stane jeden z najvýznamnejších (ak nie vôbec najvýznamnejší) hororový režisér 21. storočia. 70% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell .. Tak asi takhle nějak vypadá „pilot“ filmu, se kterým tvůrci obcházejí studia a hledají peníze na svůj projekt. Pro producenta určitě příjemně strávený čas - místo listování scénářem a storyboardy se pár minut kouká na video, kde má nastíněnu základní ideu, vizuál a pak se rozhodne zda investuje. Rozvedení do prvního celovečerního filmu se pak rozhodně povedlo, u pokračování je to už hodně diskutabilní. Jen by mě zajímalo, kdy se tohle domino jménem SAW zastaví. Do zatracení a odpadů nemá série po třech dílech daleko.. http://youtube.com/watch?v=VN3eMkp57BY ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kraťas, který začal celé šílenství okolo série Saw. Působí to jako demoverze na "regulérní" Saw. Poněkud nedotažené, ovšem u kraťasů se vždy počítá spíše nápad a atmosféra, než-li technické provedení a herecké výkony. Krom toho ona se tato scéna stejně nakonec objevila v takřka nezměněné podobě i v celovečerní verzi a tam je již dotažená po všech stránkách. Prostě Jigsaw a jeho první hra o přežití. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Saw - Tenhle devíti minutový filmeček, natočený rok před prvním, teď už dá se říct kultovním, klasickým prvním dílem celé série nás sice nijak nehodí do děje, i přesto že zde hraje stejný herec jako potom v Saw: Hra o přežití. Každopádně se jedná o zajímavou menší záležitost, která alespoň částečně ukáže jaké psycho na diváky čeká v prvním hlavním filmu. Dobrá práce, pane Wane. 4/5 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Téměř před každou premiérou filmů ze série vyjížděli do ulic v USA mobilní stanice pro darování krve, kde jste mohli za darování dostat lístek na film zdarma. Celkem tak lidé darovali přes 57 tisíc litrů krve. [Zdroj: Fakter.cz] (asdfasdf)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Reklama

Reklama