Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

choze 

všechny recenze uživatele

Variace na KOSTKU posunutá od hororu k thrilleru. Další charakterově pestrá skupina s všehoschopnými alfa samci i mimoni vržená do uzavřeného prostoru, která si místo s rovnicemi hraje hlavně se světly (až je to trochu legrační) a celý film si pak hraje s psychologií skupiny i jednotlivce. Není to špatné, ale kdovíjak strhující taky ne. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Jde (víceméně) o jeden z těch filmů u kterých je lepší nečíst komentáře a skočit rovnou do vody bez váhání. Člověk v opačném případě pak celou dobu přemýšlí jestli má film nějakou pointu, zvrat... nebo nemá... jestli bude z rozuzlení zklamán/potěšen jako ostatní komentující, etc. ... No, však víte. Anyway. Líbili se mi charaktery. Komorní děj byl sympaticky poutavý a i přes poměrně jasnou průhlednost, (come on... takhle relativně originální film málem zabít něčím tak neoriginálním? A nebo možná ne :) Třeba to bylo originální :P Ha, teď jsem vás zmátl :) ) jsem byl zvědavý jak to celé dopadne. Mělo to fajn atmosféru, takže co chtít víc? Pět hvězdiček je možná kapku overkill, ale mě to prostě bavilo. Nemám rád filmy, které se tváří chytře a chytré ve skutečnosti nejsou. Exam mě v tomhle naštěstí ani moc nezklamal, takže palec nahoru. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na filmy s podobným námětem se vždy velmi těším a málokdy mě vyloženě zklamou, neboť alespoň část stopáže dokáže zajímavé téma využít snad každý z nich. Nejinak tomu bylo u Examu, první půlhodinku jsem se vyloženě bavil - postavy se chovaly, tak jak bych se v podobné situaci asi choval i já, jejich nápady měly hlavu a patu. Pak se to však zlomilo a film se vydal po strašně vykonstruované cestičce, jen proto aby měl blíže k thrilleru než k zábavnému dramatu. Geniální thriller s propracovanou psychologií postav? Možná tak prvních 30 minut, dál ani omylem. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Celkově spíše pomalejší film, který má své přednosti v půlce první a pak až na úplný závěr. První polovina byla prostě výtečná. 8 Lidí bojuje o své místo a tak přicházejí na různé nápady, jak přijít na tu proklatou otázku. Pár jich vypadne a nápadů je čím dál míň. Postupem času přichází nervozita, násílí atd. Druhá polovina je možná až moc zbytečně užvaněná a není ničím zajímavá ani napínavá, až na ten závěr, který mě docela potěšil. Hezký průměr, který se sice trošku táhne, ale jako thriller funguje dobře. ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Sledovat na malém prostoru a v omezeném čase (v tomto případě závěrečný konkurs s podivně nastavenými pravidly) psychologii chování a konání postav je téma, které mě vždy naláká. 8 inteligentních, ambiciozních a stejně motivovaných žen a mužů se utkává o jediné lukrativní místo. U některých z nich je ve hře i silná osobní zainteresovanost získat právě toto konkrétní místo, která vede až k absurdnímu chování. Ale už jednou prozrazená pointa dělá z tohoto snímku film na jedno zhlédnutí. Nikoliv však ztrátu času. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama