Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (267)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Postupné dávkovanie násilia v čiastočne priehľadnom príbehu, ktorý je najmä v úvode rovnako čitateľný, ako Zuzine kroky v parlamente. Toto je však pre horory absolútne príznačné (Zuzu tiež), pričom úspech tomuto druhu snímkov zaručujú úplne iné atribúty. No a keďže toto v rámci slasher žánru “Saw X” plnohodnotne napĺňa, bez akýchkoľvek pochýb ide o lepší nadpriemer. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Saw X se ve dvouhodinové stopáži snaží nejdříve o drama o umírajícím na rakovinu a později chce knokautovat sofistikovanými zvraty, ale při všudypřítomné scénáristické a režijní tuposti je to k ničemu. Tupostí myslím stylizaci sadistického masového vraha do role mučedníka a soudce, se kterým máme souciíit, když hledá záchrannou léčbu; a kterému máme následně držet palce ve zmasakrování těch, kteři s ním vypekli. Přičemž potrestání hlavní záporné postavy, na které čekáme celý film, je nejméně “uspokojivé”. Tupostí myslím komicky přepálenou scénu se střevama, anebo že postavy při waterboardingu krví nenapadne natočit hlavu do strany, aby jim netekla do obličeje. O schopnostech jedné z obětí při chirurgickém výkonu na sobě samém nemluvě. O co více než většina diváků mám rád HOROR, o to více mi vadí, když je s ním nakládáno jako s žánrem pro idioty. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[97%] Viděno v kině. Musím se přiznat, že toto jsem opravdu nečekal. Jsem velký filmový fanoušek, spoustu filmů a seriálů dost emotivně prožívám a filmová a nyní již nekonečná, hororová a drastická série SAW k nim rozhodně patří. Asi bych se rozepsal na několik stran, jak pro mě tahle sága moc znamená. Ano, je to brutální, po letech jsem trochu víc vyměkl, tak jsem se trochu nového dílu bál, abych to zvládl bez újmy, ale v pohodě. Tento nový SAW X mě překvapil především tím, že nějaké drsné a krvavé pasti tu byly až na nějakém třetím či čtvrtém místě. Celé to bylo o hlavní postavě Johna Kramera, kterého zde hrál opět skvělý Tobin Bell, který je pro tuto roli prostě stvořen. Tento nový přírůstek SAW je tvořen nejen pro fanoušky, ale i pro běžné diváky, jak je vidno dle poměrně slušných ohlasů a recenzí. V první cca třetině se tu buduje příběh o nemocném Johnovi, který se tak po víc jak po půl hodině nepříjemně dozví, jak ho ti rádoby lékaři v Mexiku podvedou. V tom bodu, kdy s ním vyjebali, jsem opravdu Johna litoval, bylo to fakt hnusný. Proto jsem Kramerovi fandil jak rychle je s pomocí svých následovníků pochytal do HRY! Amanda tu hraje od cca 45 – 50 minuty, takže plnohodnotnou roli zde má. Stejně jako Johnovi jsem i jí zde fandil! Oběti, kteří zde hráli hru jsem vůbec nefandil, max u jedné, která chudák zemřela, i když se docela snažila, ale holt jí chybělo pár vteřin času. Celé to na mě po první půli snímku působilo tak napínavě a osudově ze strany ústředního Johna Kramera – prostě jsem mu nemohl nefandit. Všech těch několik hráčů, co uvrhl do hry spolu s Amandou – ti všichni si to zasloužili oprávněně. A k tomu ten finální twist, který dle recenzentů a tvůrce filmu neměl přijít. A já jsem byl mile šokován jak ta skvělá pointa na mě ve finále tak zapůsobila. Především jak si jedna z postav nečekaně musela zahrát hru. Tobin Bell to zvládl totálně se ctí. Stejně jako Amanda, kterou zde hrála opěr Shawnee Smith. Novější herci  - super. O soundtrack se opět postaral výtečný Charlie Clouser, kterého si budu opět poslouchat ve své MP4ce. No, co si budeme povídat, na mě to působilo hodně osobitě. Byl to prostě film o Johnu Kramerovi– jeho dramatické poloze a povedlo se to na výbornou!  Finální pointa tu byla, a to hodně povedená! A k tomu to mělo po titulkovku a pozor, byl v ní S P O I L E R jako HOVADO! Hoffman se tam objevil a já se kurva radoval jako malé dítě. K O N E C SPOILERU! Už aby vznikla „JEDENÁCTKA“ ! Snad v dalším SAW projektu dostane prostor detektiv Hoffman nebo dr. Gordon či další ze starších postav … ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Hodnotím verzi filmu viděnou ve 4DX kině. Pokud se chystáte, nebo jste viděli standardní verzi, tak si hvězdičku uberte. Úvod snímku byl až nechutně dlouhý. Návštěva idylické nemocnice a příliš navoňaný personál dával tušit důmyslně propracovanou zradu. Jen si tentokrát vybrali příliš špatnou oběť. Jakmile však začal lov obětí a hra samotná, tak jsem byl více než spokojený, protože se snímek vrací do doby svých kvalitních základů. Ve 4DX kině jsem byl poprvé, ale jistě ne naposledy. Hned jak se objeví další vhodný film, tak tam zamířím znovu. Čekal jsem, že se budou efekty odehrávat v podstatně mírnější míře. Velmi mě tedy potěšilo, že se sedačky třásly už při mírných záchvěvech scény. Při samotných mučeních si potom člověk připadal jako na horské dráze. Snad jen vodu bych si přál příště nahradit krví. Všechny tyto efekty měly ovšem za následek to, že jsem nejenom já celý snímek strávil s širokým úsměvem na rtech. Nějaká snaha o napětí či snad děsivý nádech tak vyšla zcela nazmar. Avšak bavil jsem se velmi slušně. Snad jen ta ústřední mrcha si zasloužila nějaký extrémně brutální osud, na to jsem se těšil celou dobu, tak mě to trochu zklamalo. Také ten jeden závěrečný pokus o twist byl extrémně prokouknutelný. [77 %] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Příběhově vlastně díl navazující na jedničku...A docela se mi líbilo, jakým směrem se autoři této série vydali. Fakt jsem netušil, co mám od Saw X očekávat. První polovina se totiž nesla spíše v klidnějším tempu (což pro tuto sérii není standardem..ta změna potěšila). Ale pak to udeřilo. John Kramer se utrhl ze řetězů! Pasti opět promyšlené do posledního detailu (některé opět překvapily svou brutalitou). A samotný závěr? Ten ústřední zvrat zafungoval. Jo, na Kramera si někdo jen tak nedojde. Za mě slušných 7/10 P.S. Potitulková scéna na jedničku s hvězdičkou ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o dosud nejdelší minutáž filmu této série. (PenguinTom)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama