Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (1 089)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. We Belong Together - Randy Newman [4:02] ,2. You've Got A Friend In Me - Gipsy Kings [2:14] ,3. Cowboy! [4:10] ,4. Garbage? [2:40] ,5. Sunnyside [2:20] ,6. Woody Bails [4:40] ,7. Come To Papa [2:05] ,8. Go See Lotso [3:36] ,9. Bad Buzz [2:22] ,10. You Got Lucky [5:58] ,11. Spanish Buzz [3:31] ,12. What About Daisy? [2:07] ,13. To The Dump [3:50] ,14. The Claw [3:56] ,15. Going Home [3:22] ,16. So Long [4:55] ,17. Zu-Zu (Ken's Theme) [0:35], ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Už na druhém díle mi podvědomě asi nejvíc vadilo, jakým způsobem se hračky vyrovnávají s tím, že "jejich" děti rostou a jednou už si s nimi nebudou hrát. A samozřejmě třetí film si z toho udělá hlavní téma a ještě to obrátí do úplně šílené patologie, kdy i desetiletí staré hračky pořád budou vyčítat svému majiteli normální zdravý vývoj a udělají všechno pro to, aby ho zmanipulovaly a zaklely do věčného dítěte navždy. Sice to nakonec zvrtnou do dejme tomu přijatelného poselství, že důležitější je to přátelství, které mají mezi sebou, ale i tak nějak nemůžu tvůrcům odpustit, že do svých "roztomilých" postaviček ukrývají emocionálně upírské bestie a ještě se tváří, že to je v pořádku a že to je vina dětí, že děti stárnou a hračky ne. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelně krásný animák, jeden z nejlepších filmů vůbec. Trochu je mi jen líto DW, kteří se taky neuvěřitelně snaží, ale Pixary stále nedokážou doběhnout. S jakou láskou přistupují ke svým animákům, kolik myšlenek do nich dokážou nacpat, kolik emocí dokážou z postaviček dostat je úžasné a díky tomu všemu pro mně zůstanou navždy číslem 1 na poli animovaném i poli poučujícím. (Varování: podle mně ne moc určené nejmenším dětem, mohly by z toho mít slušné traumata..) lidičky nevyhazujte své hračky a starejte se o ně. Ony vám budou do smrti vděčné a vy si pak vždy budete moci lépe vzpomenout na nejlepší roky svého života. 10/10 PS: taky jsem u jedné konkrétní scény brečel. Prostě to nešlo udržet, tak krásné to bylo. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 Hlavní otázkou u již jedenácté pixarovky v pořadí není, jestli studio nevyrenderuje nevýborný film, ale zda-li TOY STORY 3 zachová vzestupnou tradici trilogie. Třetí část, jež cílí na diváky, kteří vyrůstali spolu s předchozími díly, je opravdu nejlepší, protože je zároveň nejdospělejším počinem ve filmografii Pixaru. Po VZHŮRU DO OBLAK, které pojednávalo o nevzdávání se na sklonku života, se tentokrát vypráví o smíření se s vlastní smrtelností (konečností) a koloběhu života, což je na rodinný film poměrně odvážné (zvlášť pokud je první polovina svým tempem záměrně pomalejší a ve variování již známého z předešlých částí je patrné ono stárnutí, protože ne vše vychází jako předtím). Zacílenost na dospělejší publikum vede i k tomu, že po parťáckém filmu, jímž byla jednička a dvojka, se mnohem výrazněji než předtím pracuje na půdorysu útěkářských snímků z druhé světové války, na které se poučeně odkazuje, jejich klišé se přepracovávají a schémata ozvláštňují tím, že na místo vězení či koncentračního tábora je zde školka a lidi suplují hračky. A ano, plakal jsem. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO-Filmová noc-Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Animace 7/10/// +hodně postaviček (hraček), poutavý děj, dobrá atmosféra, nápadité, vtipné a chytré scénky (nejlepší španělský Buzz a Ken s Barbie) -pomalejší rozjezd, slabší 3Dčko, zastaralá animace postav, právě ani 3D tomu moc nepomohlo/// Osobně bych si ještě před nějakým rokem nevsadil na to, že tvůrci dvou předchozím filmům dají třetí přírůstek. Stalo se tak a já si s trochou překvapení dobře užil i třetí pokračování a to jsem opravdu o těch pár let starší. Hodně se zde hraje s nostalgií a světe div se i s hororovou atmosférou, což je na animák pro děti celkem nevídané. Film rozhodně neurazí skalní fanoušky a stejně tak si troufnu tvrdit, že i to mladší publikum. To sice může skuhrat na méně zdařilou technickou stránku oproti jiným animovaným filmům, to ale nic nezmění na tom, že se jim to bude líbit a tak vlastně ani možná skuhrat nebudou. Toy Story 3 je o rodině, o přátelích, o hračkách, je to snímek, který potěší a pobaví, takže žádná ostuda./// Celkem 78%/// ()

Galerie (216)

Zajímavosti (73)

  • Ve scéně, kde se hračky snaží nastavit Buzze zpět na původní nastavení, je vidět, že Buzz funguje díky dvěma bateriím od firmy Buy N Large, což je název korporace z filmu VALL-I (2008). (leňul)
  • Verze Kena byla inspirována modelem Animal Lovin' Ken z roku 1988. (NinadeL)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama