Reklama

Reklama

Divoké ulice

(festivalový název)
  • USA Savage Streets
Trailer

Obsahy(1)

Brenda (Blair) vede partu ostrých vysokoškolaček, které se pošťuchují s drsným gangem pankáčů (tak drsným, že jejich vůdce nosí místo náušnice žiletku a típá si cigarety o dlaň). Hoši ale neustojí, že „girls just wanna have fun“ a pomstí se jim za krádež a naplnění jejich auta odpadky tím, že znásilní Brendinu hluchoněmou sestřičku Heather. Z Brendy oděné do černé kůže se stává nelítostný anděl pomsty vyzbrojený lukem a železy na medvěda a roztahuje svá křídla nad členy gangu, aby je utopil v krvi.

Královna exploitation Linda Blair v plné síle. Heather si zahrála po Blair další populární béčková „queen of scream“, Linnea Quigley (NÁVRAT NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, CREEPOZOIDS, VICE ACADEMY I. a II., PAST BOSORKY) a na režijní stoličce seděl Danny Steinman, který rok poté natočil PÁTEK TŘINÁCTÉHO 5: NOVÝ ZAČÁTEK. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Svého času kultovní záležitost mezi 80's videomaniaky. Sice je to celé průhledné skoro jako "svěcená voda", kterou na Lindu Blair kropil Jason Miller v Exorcistovi, ale nudit se nebudete ani chvíli. Pro milovníky eightees a přímočaře drsné zábavy v jednom, je tohle jasná povinnost. Navíc, Linda jako černý anděl pomsty je prostě neodolatelná. :-) A ještě něco: Kde dneska uvidíte film, ve kterém se brutálně znásilňují nezletilé holčičky, že. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle traileru a podle zdejšího hodnocení mých hororových kolegů jsem čekal větší pecku. Bál jsem se nudnějšího začátku, ale tady problém nebyl. Navíc banda místních vyvrhelů nastupuje na scénu celkem brzy a s něma lehce stoupá i napětí. Pozvolna začíná lehčí teror, znásilnění a smrt. Dokonce přežiju i to že film v sobě nese notnou dávku naivity a slovo policajt je tady asi " sprostým slovem ". Tohle všechno jsem byl schopen akceptovat díky tak dlouho očekávané pomstě. Jenže to co přišlo pro mě bylo zklamáním. Nejen že se na pomstu celkem dlouho čeká, horším faktem je to že pomsta je celkem rychlá, nezáživná a téměř bez krve. Žádná gore hitpáráda se nekoná. Čekal jsem prostě že ti zmetci dostanou pořádný kapky a budou dlouho trpět. S vyjímkou toho posledního lofase jde ale o rychlý KO. Když celej film směřuje k finální pomstě tak to musí být pořádná řežba, která dokáže posadit na prdel. Tohle byl jen slabej čajíček. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mix surového príbehu zo 70tych rokov s 80s natupírovaným rokenrolom a to bez toho, aby to strácalo z čara jedného alebo druhého (ako sa stalo v o rok staršom Chained Heat). Pri všetkej úcte k Exorcistovi, toto je skutočne životná rola Lindy Blair. Užíva si každý jeden okamih, úplne sa pretvára na divokú bad ass pomstiteľku a k tomu jej sekunduje Linnea Quigley v pre ňu netypickej role utiahnutého dievčatka, v ktorej je maximálne uveriteľná. Fantastická žánrovka a zaslúžený kult. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si chtěl po delší době doplnit nějaký ten restík z let minulých a jsem rád, že jsem si "koupil" tento snímek. Plusy filmu jsou určitě: skvělý záporáci, velice znepokující rape, kozičky a bobříci, Linda Blair a nadupaný osmdesátkový soundtrack. Jediný mínus vidím v konečném zúčtování. Přece jen jsem čekal větší jízdu a absence gore taky zamrzi. Sice jsem dal původně trojec, ale po rozležení v hlavě zvyšuji na čtyřku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Exploatační královna Linda Blair a queen of scream Linnea Quigley bok po boku v osmdesátkovém rape and revenge, kde se za úchvatných dobových songů gangbangují hluchoněmé panny. A teď si to ještě představte s německým dabingem a nepříliš srozumitelným slovenským rychlodabingem přes něj, to je teprv zážitek :) Tak nevím, jestli jsem měl nějakou vystříhanou verzi, ale jak znásilnění Linney, tak Lindino zabíjení těch nezbedných výrostků, co jí to udělali, bylo hrubě ošmelené. Přesto je to pohodové béčko s drsnými záporáky, poctivým boobie countem (4 včetně Lindy a Linney) a geniálním eighties soundtrackem. Pro zajímavost původně usedl na režisérské sesli Tom DeSimone (REFORM SCHOOL GIRLS), který se s Lindou znal už z PEKELNÉ NOCI, ale nahradil ho Danny Steinman. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Film byl v roce 1985 nominován na ceny Saturn Award, a to v kategoriích nejlepší herečka (Linda Blair - Brenda), nejlepší herečka ve vedlejší roli (Linnea Quigley - Heather) a nejlepší scénář (Danny Steinmann, Norman Yonemoto). Ani jednu nominaci však neproměnil. (Wade)

Reklama

Reklama