Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (468)

david666 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím ale nějak mě to až tak nenadchlo. Vůbec jsem teda nepochopil proč prý byl tento psychopat oblíbený u lidí. Podle mě se jednalo o nebezpečného blázna, který za sebou nechal dost mrtvých. takové "hrdiny" fakt nemusím. ()

gpx 

všechny recenze uživatele

To je ale volovina. Zdá se mi to pojatý až moc dobrodružně a nad mnoha scénama člověk nestíhá kroutit hlavou. Ale je třeba uznat, že francouzská policie je slušná - když jdou sebrat ozbrojenýho zločince, tak nejdřív zaklepou a zeptaj se jestli smí dovnitř :) ()

sAreOn 

všechny recenze uživatele

Lepší jako jednička, díky o něco kompaktnějšímu ději. Více akce, ale i více psychologie postav, které jsou více charakterizovány. Vincent Cassel znovu předvádí excelentní výkon a dá se říci, že dvojka na něm staví ještě mnohem více než jednička. Ale k dokonalosti k tomu chybělo ještě hodně... ()

lehkoživka 

všechny recenze uživatele

První část mi přišla o fous lepší. Ale i ta druhá byla výborná. Casselovi zdatně sekundovali Samuel le Bihan a Mathieu Amalric. Za největší lahůdku opět považuji útěk z vězení, včetně té venkovsko-vodácké epizody. Mesrine-"revolucionář" už mi dost lezl na nervy, nicméně bylo určitě na místě ukázat i tuhle stránku jeho osobnosti - že to nebyl žádný mudrc. Konec byl možná paradoxně ještě napínavější díky tomu, že jsme věděli dopředu, jak to dopadne. ()

djerba 

všechny recenze uživatele

I když už v prvním díle hned na začátku víte, že to s Mesrinem dopadne zle, napínavost to neztratilo až do poslední minuty druhýho dílu. A já pořád doufala, že otevře oko, postřílí policajty a zase uteče:-). ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Francouzské filmy se snaží být poslední dobou za každou cenu jiné než americké a ne vždy to dopadne tak, aby se divák neunudil do bezvědomí. ()

tombender 

všechny recenze uživatele

Druhá část se trochu vlekla, už to prost nebylo ono, ale pokud člověk vidí jedničku, neměl by vynechat ani rozuzlení, jakkoliv jasné se jeví už na začátku. ()

cubiczech 

všechny recenze uživatele

Tahle Mesrinova kamufláž s pupkem by asi moc nezabrala, film naštěstí na tomhle nestojí. Kdo chce akci, tak ji dostane, kdo chce gangsterku, tak ji taky dostane. Na konci je Mesrina skoro i škoda, tak dobře to Cassel zahrál :-) . ()

B3njamin 

všechny recenze uživatele

Cassel podává výkon nepředstavitelný výkon. Nikdo jsem ho neviděl ve filmu, kde by dostal tolik prostoru a možností předvést co v něm je. Mesrina zahrál prostě dokonale.... **** si to zaslouží ! ()

Kada80 

všechny recenze uživatele

Já jsem vždycky říkal,že frantíci zkrátka umí.Sledovat Cassela to už je samo o sobě zážitkem.Vincent Cassel - veřejný herec č.1. Hodnotím společně s jedničkou,která byla o něco slabší. Dohromady mi to dává 4* 85% ()

koudymen 

všechny recenze uživatele

V druhém díle došlo k naprosté dokonalosti ve filmu,přidáním akčnosti a tvrdosti Jacques Mesrine je film opravdu jedinečný. Málo kdy je druhý díl lepší než předchozí,ale v tom to případě to neplatí. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Po syrovém prvním dílu tu máme mainstreamovější druhý, na oko znatelně líbivější, méně radikální a s americkým tempem. A prostě mě to sedlo jak prdel na hrnec. Zajímavé sledovat, jak zapůsobí prozrazení a připomínání "jasného" konce v první půli děje. Cassel o trošku lepší než skvělý v první části? Hmm, asi ne, prostě jen jinak napsaná role a sparingové. Bavil jsem. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Životopis gangstera pokračuje, a my sledujeme jeho vývoj a pokřivené myšlení. Akce střídá akci. Cassel je fakt hodně dobrý herec, tímhle dílem mě přesvědčil. ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel ve šlépějích svého otce... nebo možná spíš Jean-Paula Belmonda. Jeho lupič-gentleman sice nedosahuje takové lehkosti, šarmu a nadhledu, jako ti Belmondovi, ale zaplaťpámbu (aspoň) za ty dary... Zato se na závěr představí v poloze málem Che-Guevarovské a jen okolnost, že se jedná o námět podle skutečných událostí, poněkud omlouvá tu jistou ztrátu lehkosti a nadhledu, na které jsme jinak u francouzských kriminálek zvyklí. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Já měl štěstí, že jsem viděl hnedka Epilog. A to byla opravdu paráda. Miluju filmy o reálných zločincích, který jsou natočený takhle surově. Vincent je super, věrohodně to hraje od A do Z a to je to, co dává filmu šťávu. Tvůrci si dali záležet a rozhodně odvedli skvělou práci. Za mě zasloužený 4* a DOPORUČUJU ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 3/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama