Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacques Mesrine, největší francouzský gangster všech dob, byl ve své vlasti známější než jakákoliv celebrita. Jeho avantýry byly neskutečně lehkomyslné, neuvěřitelně drzé a jeho úmysly absolutně nepředvídatelné. Na každou novou „fušku“ se pomocí plastických operací a nejrůznějších masek měnil k nepoznání, a proto byl přezdíván „mužem tisíce tváří“. Národ ho uctíval, ženy ho zbožňovaly a pro stát byl nepřítelem číslo jedna. Jeho odvážné skutky, nesčetné útěky z vězení, milostné románky, nad nimiž zůstával rozum stát, jeho bájná dobrodružství, obrovský cynismus a výsměch policii, z toho všeho vznikl pro Francouze skutečný národní epos. Epos o člověku, který byl skutečným hrdinou nebo antihrdinou…
Filmy Veřejný nepřítel č. 1 a Veřejný nepřítel č. 1: Epilog (premiéra 1.1.2009) se natáčely souběžně celých devět měsíců, na třech kontinentech a s rozpočtem přes 80 miliónů Eur. Jedná se o nejdražší francouzskou produkci všech dob. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (468)

Georginek 

všechny recenze uživatele

No, tady je snad hlavni hrdina jeste nechutnejsi nez v prvnim dile......Inu, to mu neda moc prace. Za film obmneni asi 20 ucesu a strihu vousu, ve vsech vypada jako totalni magor......... Film jinak dobrej, ale ten xicht mi neda spat..... ()

sigfried 

všechny recenze uživatele

A hele! Francouzi porad jeste umi tocit thrillery jako za starych dob! Dal bych 4 hvezdy, ale zaver to posunul o pricku vyse. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Po velmi nadějné první části, která hodně naznačila, ale nic moc neprozradila, přichází Epilog, v kterém se konečně dozvídáme, proč byl Jacques Mesrine (čtěte: Merin, jinak vás bude v noci strašit jeho duch:o)) označován médii jako Veřejný nepřítel č. 1 či jako muž tisíce tváří. Dvojka udržuje vysoký standart nastavený první půlkou příběhu. Příběhu, který ukazuje život největšího francouzského gangstera, aniž by ho přehnaně glorifikoval (což je moc dobře, protože ač byl chvílemi sympatický, pořád to byl vrah). Já jsem s tímto dvoudílným filmem naprosto spokojený a určitě se nebudu ostýchat si ho ještě někdy pustit. Co konkrétně mě tak nadchlo, popisuji v komentáři k prvnímu dílu. ()

mcamino 

všechny recenze uživatele

Luxus, samozřejmě daleko lepší než "přípravná" jednička, ale i té jsem dal 5*, takže tady není o čem, dokonce jsem zjistil, že film není jen inspirován skutečnou událostí, ale je to vlastně takový životopis. Takhle kvalitní snímek jsem už dlouho neviděl. ()

dave91 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý.Tak tohle můžu.Všechno to bylo velmi uvěřitelné.I když hlavní hrdina - Mesrin je svéráz a tak trochu blázen,který se za každých okolností cítí pánem situace.Je si sám sebou až příliš jistý a to ho zabilo.Normální člověk by se stáhnul a pod novou identitou by začal s tím kapitálem život někde úplně jinde.V klidu a pokoji.Ale on ne.Přesné a výstižné bylo:"Začíná ti hrabat a nejhorší je,že ti to nedochází." ()

Dupac 

všechny recenze uživatele

Tady se s většinou diváckých hodnocení, které vyzdvihují druhý díl na úkor prvního, neshodnu. Mesrine začal být v Epilogu poněkud nabubřelý a nakazil tím i film. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Dvojka je kompletně nabušená, narozdíl od jedničky drží celou dobu pohromadě a Cassel je tady snad ještě lepší. ()

Bragi66 

všechny recenze uživatele

I když to mělo být o skutečné postavě gangstera o násilílí a práci s veřejností, tak u těchto závažných to teklo jen po povrchu a to že teklo někdy až dost zvolna a dlouho. Prostě to nemá pořádně postavený příběh ani napětí. Jedna loupežničina naplácaná na druhou nepracuje s napětím. Pár bodů za dobové kulisy, ale ty nevěrohodné přestřelky připomínají gangsterky sedmdesátých let, kdy kloboukáři kropili baloňákáře, ale už tehby se to dalo brát jen s přijetím té nadsázky. ()

SmoKe911 

všechny recenze uživatele

Výborně akční film. Byl jsem nadšen po schlédnutí 1 dílu a tento druhý je ještě lepší. Doporučuji všem ***** ()

GeoGraph 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu pokračuje v monotonnosti prvního dílu. Na druhou stranu film už není kombinace žánrů, ale jednoznačný pohled na Mesrina a jeho chování. Konec (Mesrinův odjezd kamsi?) poddaný z druhé strany je mistrovské dílo. Viděl jsem úplně tu samou napínavou scénu nazačátku prvního dílu a na konci druhého to stejné a ještě napínavější. Napětí a atmosféra (například scéna, kdy píše na stroji: nikdy jsme neviděl tak zábavně natočenou scénu OBYČEJNÉHO psaní na stroji) dotvářená skvělou hudbou jsou předpoklady pro skvělý a brilantní snímek, ale škoda prvních tří hodin filmu, které ho tlačí dolů. ()

F_r_o_s_t 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu se jednak nezměnilo nic po technické stránce filmu, což je myšleno jako klad, leč nezměnilo se nic ani po dějové stránce, bohužel. Film se stále / opět vleče a krom věrohodně vytvořeného prostředí 70./80. let, se kterým určitě bylo dost práce, jsem měl jako divák jedinou starost, a to kdy už bude konec. A čekání na nějaký nenadálý zvrat se ukázalo jako zbytečné. Ve zkratce řečeno, zábavné bylo sledovat film, který jakoby byl natočen před 30 lety, čemuž smekám. Ovšem kdyby tomu tak skutečně bylo, tak potom už by asi neměl tento film co výjimečného nabídnout. 60% ()

masasour 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zhoršení, o proti předchozímu dílu. Příběh už tolik nefunguje a nepůsobí jako celek. Což je škoda, protože první díl, byl po příběhové stránce dobrý a působil velkolepě. Ano, akce je tu jak naděláno a je kvalitní. První polovina filmu, byla výborná, zato ta druhá už se vezla a nemohla už toho tolik nabídnout. Příjemné překvapení ve vedlejší roli, byl promě Mathieu Amalric. Napětí při akci, spousta přestřelek a zase ty děvky, co více si přát od gangsterky????? Stopáž. Ta byla až moc dlouhá a já už měl problém neusnout, když příběh byl už jen o: Vyloupení banky, honička, přestřelka, Mesrine zatčen, uteče z vězení a jde zase loupit........Na tenhle koloběh je člověk zvědavý tak maximálně jednou dvakrát, ale když jsou o tomtéž vlastně 2 filmy, to už trochu nudí. Ale jelikož už víte jak Mesri dopadne tak to „VELKOLEPÉ FINÁLE“ není tak velkolepé jak se může na první pohled zdát. Na konci, se Mesrine vykoupe v kaluži krve a je konec celého filmu, i gangsterské legendy. TO VÁM STAČÍ????? Mě rozhodně ne, a proto půjdu z hodnocením, oproti jedničce dolů. Nemůžu si pomoct ale více jak 80% mu nenůžu dát. Proto dám 77%. ()

RonnieR 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničke malé sklamanie! Na rozdiel od väčšiny sa mi prvá časť páčila viacej. Akosi mi v Epilógu chýbalo tempo, napätie a taký správny náboj. 65%. ()

ohneta 

všechny recenze uživatele

Solidní filmeček, který opět po dlouhé době nedělá žabožroutům ostudu. Podíval jsem se na oba díly najednou a vůbec mi to nevadilo. Každopádně doporučuji. Na pár nejasností za 4 hvězdy, jinak bych dal pět. ()

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama