Reklama

Reklama

International

  • USA The International (více)
Trailer 2

Agent interpolu Louise Salinger a zástupkyně státního návladního Eleanor Whitmanová bojují proti chobotnici v podobě mocné světové banky IBBC, jejíž chapadla sahají do policie, politiky, soudnictví i všech možných světových válečných konfliktů. Každý, kdo se proti bance postaví, buď zmizí, nebo zemře. Svědky, kteří by zastavili chystaný obří obchod se zbraněmi, vyšetřovatelé ztratí ihned, jak je najdou. Pátrání po podezřelých finančních tocích je zavede do Berlína, Istanbulu a Milána. Salinger zjistí, že si banka najala minimálně dvakrát za sebou stejného vraha, aby ji zbavil nepohodlných lidí. Vyšetřovatelé jsou nájemnému vrahovi na stopě, ten se tak pro svého zaměstnavatele stává nebezpečný a je nutné se ho okamžitě zbavit. Urputné vyšetřování se postupně mění v boj o holý život. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (443)

somnar 

všechny recenze uživatele

Trochu života do toho umírání! Ten film se pokouší oživit jedna zajímavá přestřelka a jeden zajímavý dialog, jinak se Tykwerovo odosobnělé dílko konstantně dusí pod nánosy dalších a dalších dialogů, zvratů, dialogů a zvratů. Patrně vinou ziskuchtivých bankéřů... pardon, producentů vznikl zajímavý kočkopes, ze kterého by však jiskru, tempo, nebo spád nedostaly ani elektrošoky. Není to vyloženě hloupé, jen neskutečně rutinní. Inteligentní akční thriller. To je meta, které Tykwer nedosáhl. Úspěšným evropským tvůrcům by mělo být dovoleno v zámoří točit žánrovky podle jejich nejlepšího vědomí a svědomí. Tady do toho Tomovi musela kecat armáda studiových chytrolínů. Takových filmů totiž vznikají desítky a desítky... Plus za lokace. 60% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

International je zvláštní případ neujasněného žánru, kdy v jednu chvíli sledujeme sofistikovaný špionážní thriller, který se následně řadou zjednodušujících kliček i změnou přístupu překlopí v přímočarou akci á la „jeden mimo zákon proti všem“. A kupodivu to v Tykwerovi režii filmu příliš neubírá (když si odmyslíme, že se na něj takřka ihned po skončení zapomene), film po celé dvě hodiny odsýpá a tu a tam je k vidění o něco napínavější moment a především úctyhodná přestřelka. Vinou zmíněného scénáře pochopitelně trpí herecké výkony, z nichž asi nejvíce utkví v paměti Armin Mueller-Stahl, Clive Owen působí vyjma zmíněné přestřelky spíše stoickým postojem. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

INTERNATION působí v prvních minutách na must see záležitost, chceme sledovat další a další záhadné zápletky, chceme více akce a více se spojit s postavami, ale v polovině zjistíme že nic takového nepřijde. Tom Tykwer s Frankem Griebem jsou za kamerou opět mistři, ale scénář Tomovi proklouzl mezi prsty. Už to není tak velkolepé jako v Parfému, kdy námět a výprava byla ta nejdokonalejší Tomova práce, u které by se rozplýval i Stanley Kubrick, který chtěl Parfém vidět ve filmové optice. Na INTERNATION musíte vstoupit jinak, pokud čekáte další velkolepou podívanou INTERNATION vás zklame už v polovině, pokud nečekáte velké věci budete se bavit. Clive Owen dobrý, má láska Naomi Watts pořád sexy, ale INTERNATION je sezónní záležitost. Za pár měsíců nebudeme vědět, o čem to bylo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Byrokracií svázaný James Bond finančního světa. Tykwer na to jde netradičně; skoro až nedivácky. Čekal jsem něco jako Michaela Claytona v jiném prostředí s kopou atraktivních lokací. Dostal jsem Michaela Claytona v jiném prostředí s kopou atraktivních lokací. Jediná akční scéna sice naprosto fantastická (nejen díky výběru lokace), ale vůbec do filmu nezapadá. Poklidné vážné tempo, kde se i nervydrásající honičky uskutečňují maximálně tak svižnější chůzí a najednou z ničeho nic akčňák jak od Johna Woo, dokonce s humorem. A pak zase návrat k pomalému, nikoli však nudícímu, tempu. Nebýt zbytečnosti postavy Whitmanové a těch několika úsměvnějších žánrových klišé (zase platí, že jinde by možná nevadily, ale tady jsou jak pěst na oko), tak se mi Tykwerova představa thrilleru zamlouvá bez výhrad. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Clive Owen běží o život... Jenže tenhle James Bond ve službách Interpolu si na demaskování bankovního sektoru vybral ten nejhorší timing. (jít v době ekonomické krize na film o prohnilých bankeřích?) Ten nejsměšnější scénář. A nádherné budovy po celém světě. Talentovaný režisér Tykwer jaksi mimochodem dává najevo, že ho krásy Guggenheimova muzea, istanbulského bazaru nebo italských scenérií zajímají mnohem víc než jakési bizarní konspirace bílých límečků a vojenských junt. Není nouze o absurditu, akční scény jakoby vypadly z jiných filmů a žánrů, dialogy působí jako vystřiženy z amatérského fanzinu Toma Clancyho a vizuální laskominy pro studenty architektury jsou vzápětí devalvovány jednostrunným herectvím Clivea Owena. Skoro to působí, jakoby k původně serioznímu dramatu přifrčel producent a přikázal to předělat na jednoduchý bambitkový akčňák. Vznikl z toho rozkacený, místy nechtěně komický snímek, ve kterém vlastně chybí koncizní expozice, krize i katarze, zato navíc je tam ten deus ex machina na konci. :) Rozporný celek, jehož části jsou neslučitelné. Ale velmi pozoruhodným způsobem. Takže pokud chcete v kině koulet očima, International je ideální adept. P.S. Teď mě napadlo, jestli to Tykwer nepodtaktoval úmyslně, protože ve filmu nepřebývají žádné plnohodnotné charaktery ani jejich podhoubí, žádné flashbacky o raných freudovských konfliktech, Clive s Naomi působí v lokacích jako dekorace a ona bezútěšnost a nesmyslnost vzpoury idealisty proti korporacím působí jako kontrapunkt vůči obvyklému one hero saves the world. (viděno v originále se simultánním dabingem) 50% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Film je inspirován skutečnými událostmi bankovního skándálu BCCI, který se odehrával mezi 80. a 90. léty. (TomikZlesa)
  • Po špatných reakcí na film byla premiéra odsunuta ze srpna 2008 na únor 2009 a přidáno několik akčních scén. Film měl tedy premiéru během jedné z nejhorších bankovních krizí v Americe. (TomikZlesa)
  • Výbuch automobilů v traileru je upravený výbuch z filmu Ghost Rider. Ve filmu se nevyskytuje. (Chrustyn)

Související novinky

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

Tom Hardy vyměnil Tarzana za Splinter Cell

16.11.2012

Ještě minulý týden jsme o Hardym psali jako o jednom z kandidátů na roli jódlujícího pána džungle v novém filmu potterovského Davida Yatese. Už to není pravda, roli nakonec dostal urostlý Viking z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno