Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 1
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 664)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Lamentovat nad tím, že je a) ve světě Transformerů a b) ve světě Michaela Baye něco hloupého, je jako stěžovat si na pravidla hry poté, co ji začnete hrát. Jenže Bay najednou ta pravidla mění, tak i my si můžeme stěžovat. Směsice kovu a přefiltrovaých zvuků se slévá v jednu nenápaditou hromadu bez života, kde je všeho moc a už se tam nevejde film. Tatam je příjemný náboj předchozího dílu, tatam spousta pěkných nápadů. Zbyla jen hromada perverzních fórů a klasická bayovská fetiš, zabalená do líbivé, ale nudné omáčky. Vždycky dám přednost střídmější jedničce i s jejími méně přehlednými souboji - alespoň se tváří jako velkolepé vyprávění a ne jako velkolepý sestřih velmi drahých triků, který paradoxně nechává diváka totálně chladným. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No ale teda kurva olala, Bay to tam pere fakt pod tlakem. Zatimco jednicka byla spis takovej seznamovak, kde mohlo bejt vic akce, dvojka uz je regulerni valka Transformeru, takze se tam dobry 3/4 filmu neustale rubou. A to tak, ze teda kurva ve velkym. Neustale neco vybuchuje, jedna bitka, prestrelka, ultimatni akce za druhou a to vse je naprosta vizualni zranice s dokonalejma trikama. Navic presun bitek do pouste je paradni napad, sice nemaj k demolovani moc budov, jen nejaky z hoven uplacany chatrce, ale zase ty nabuseny roboti vic vyniknou. Ale je teda fakt, ze je jich tu az zbytecne moc, takze spoustu z nich clovek prehlidne a je to proste postava v davu a obcas jsou bitky lehoucce neprehledny. Jinak co se tyce pribehu, je sice fajn, ze to trochu osvetli puvod Transformeru, na druhou stranu, cela ta myslenka se symbolama lehoucce vysumi do prazdna. No a co nam teda krome naprosto genialni kulervouci akce, ktera me priplacla koule do zidle a nepustila az do zaverecnejch titulku, Bay nabizi? No to je ta ctvrta ctvrtina, ktera nesazi na akci, ale spis takovy ty forky a popravde receno, cekal jsem to daleko infantilnejsi, i kdyz dvojka rodicu nebo dva vymasteny Autoboti jsou tady trochu navic, ale zase naopak Turturro je super zabavnej. No a zaverem bych jen dodal, ze Fallen je tu teda vyuzitej dost minimalne a moc toho nepredvede, hudba by mohla bejt misty nabusenejsi, ale i tak to je velkofilm roku. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Kde jsi, strýčku Spielbergu? Bay se utrhl ze řetězu a bohužel ne zábavným způsobem jako v druhých Mizerech. Jestli něco Pomsta poražených odhaluje, tak to, že Bay bez producentského dohledu je jako mimino bez rodiče. Pořád by chtěl dělat tohle a tamto, ale ve výsledku neudělá nic. V případě Transformers se k tomu naneštěstí přidává i totální ztráta nápadů a soudnosti, a tak se na sebe jen vrší scenáristické podpásovky, tuctové akční scény (starší bratříček válcuje pokračování každým záběrem) a spousta dialogové vaty, která je do Turturrova nástupu takřka neúnosná. Odlehčenost jedničky zmizela s jejími závěrečnými titulky, dvojka se bere příšerně vážně, přitom je ještě víc cheesy a bayovsky oplzlá (až už to není moc vtipné). Což vskutku nejsou pozitiva. Bayovi se navíc film pod tlakem přeplácanosti rozpadá a většina scén funguje tak tak, přičemž některé (hlavně ty, kde by měly být emoce) už takřka vůbec (vivat Megan a Shia, kteří svoji romanci umí prodat). Trojku prosím ne. Alespoň v dohledné době. P.S.: Jablonskyho soundtrack překvapivě suxx. Po druhém zhlédnutí můžu s klidným srdcem prohlásit, že je to snesitelná, ale ve světle prvního dílu stále bolestivá prohra. Vtipy jsou fajn, nápadité detaily potěší a akce se dá při opakování mnohem lépe "pochytat". Ale hodinové finále je stále pekelně dlouhé, neobjevné a nudné. A jako celek to drží pohromadě vážně jenom silou vůle. Za což fakt nedík. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nadšení z první projekce rychle opadlo a napodruhé už musím jít bohužel o hvězdu níž. Nemůžu stavět oba díly Transformers na stejnou úroveň. Druhý díl je zkrátka horší. Ty robotí orgie jsou napodruhé už opravdu nesnesitelné a příliš chaotické. Konec je celkově takový nevýrazný stejně jako scénář. Nehrát ve filmu Shia Labeouf dám 3 hvězdičky. Nakonec to je opravdu zklamání a Bay to skutečně přepálil na celé čáře. 75% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ach, Michaele, přesně takhle to dopadnout nemělo. Syndrom jménem Mizerové 2 se projevil v plné síle a dvojka Transformerů je sice větší a dražší, jenže kvalit prvního dílu nedosahuje z jednoho zásadního důvodu, kterým je zpackané finále. Člověk se dvě hodinky baví pod náporem skvělého humoru a solidní (často ale pořád nepříliš přehledné) akce, aby pak přišlo závěrečných 30 minut a dalo bayhaterům do rukou obušky, kterými mohou Michaela umlátit. Že se v Pomstě poražených bez ostychu vykrádají původní Star Wars nebo třetí Terminátor bych nikomu za zlé neměl, ale vytáhnout na závěr zbytečně přeplácanou téměř parodii jedničky, ve které je dvakrát víc zpomalovaček, než by mělo, člověk se v ní ztrácí a o nové nápady nezakopla, to dožralo i mě. Michael je pořád mistr v pořádání obřích vojenských manévrů, a když má na place mile hláškující Megan, Shiu nebo Johna Turturra, všechno jede jako na drátkách, jenže jakmile uteče k nepříliš zajímavým robotům, nebo nedej bože začne aplikovat svoje urychlovací vyprávěcí postupy (nelogičnost příběhu tu dosahuje úplně nových výšin!), je zle. Jak ale říkám, tyhle výtky se z velké části týkají až poslední pětiny filmu (jen scénář je debilní pořád), takže svých 7/10 přeci jen zaokrouhlím nahoru. Trojku ale fakt raději ne, Bayovo stupňování v případě Transformerů příliš nefunguje. P.S. Nevím, jestli byl ve filmu nadbytečnější Devastator nebo Isabel Lucas. Ve fázi vývoje to možná vypadalo fajn, ale v kontextu příběhu byly tyhle věci tááákhle mimo. Update: Neočekávané se stalo skutkem a napodruhý jsem si to užil mnohem víc. Když člověk ví, do čeho jde, zapadá to do sebe mnohem líp, a přestože mám furt kupu výtek, akceptuju to jako zábavnou a nabušenou prostřední část trilogie. Radím první pokus vynechat a jít rovnou podruhý :) ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Oficiální píseň filmu a soundtracku je opět od kapely Linkin Park, tentokrát na zakázku složená "New Divide". Byla velmi úspěšná a v USA dosáhla 6. příčky nejprestižnější hitparády Billboard Hot 100. (GreatestFan)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama