Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 2
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Pilda17: Jak jsem psal, tak u takovéhleho filmu mi těch pár chybek nijak nevadí, protože je při samotné projekci vůbec nevnímám, neb se skvěle bavím a užívám se projekci. Takže pro mě ve finále TF jsou skvělým filmem, protože má kritéria pro skvělý film splňují. Žádná velká věda...

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Jakkob: Když ty sám vidíš ty chyby, proč dáváš 5*? Neměl by 5* dostávat perfektní film?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Tak sem po několika nedávných projekcích tohohle počinu zvýšil své hodnocení na max. počet, tedy 5*. Ano, ten film má zcela určitě mnoho chyb, stejně jako že příběh je tu a tam děravý jak ementál, ale u takového filmu na efekt a pobavení, jakým RotF zcela určitě je mi to vůbec, ale vůbec nevadí. Akce je famózní až epická, které skvěle sekunduje Jablonského hudba, vizuál takřka bezchybný a co se humoru týče... Ať si kdo chce co chce říká, já se rád zasměju a nejinak je tomu i tady, proč by ne.. ? No a osvědčenému a sympatickému her. obsazení též nemohu takřka nic vytknout. Prostě ve všech ohledech spokojenost, aspoň a tady.. =]

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Po třech dílech, proč by ne? Ale když ne, svět se taky nezboří...

Bat55

Bat55 (hodnocení, recenze)

Jakkob: Pravda, ale ja som s réžiou TF série všeobecne spokojný, ale chcelo by to zmenu :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Třebas to ve finále dostane někdo novej a pak se to bude moct konečně porovnat...

Bat55

Bat55 (hodnocení, recenze)

st.ranger: Proste TF majú väčší potenciál a tiež by som už uvítal niečo také, kde si viac užijeme robotov (teraz nemyslím v akčných scénach).

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Habansz: Ono jde o to, že Bay naprosto ignoruje nějaký děj a Bumblerovo nemluvení je "vysvětleno" v komixu.

Habansz

Habansz (hodnocení, recenze)

Koukam na to dnes po 4. a takovejch blbosti ach boze boze..... :/ Tak treba: aby vam vystrelil do xichtu pytel, staci nejakych 40km/h, mozna i min a oni to nejmin v 60 loupnou do sloupu a nic :D kdyz je pustej ze 3m vysky a az potom teprve pytle vystreli, misto na 2x zlomenyho vazu, patere a na kost spalenej xicht sou proste jen trochu pomlaceny. Uz od 1. dilu kdyz se perou, tak sebou mlatej o mosty,mrakodrapy, strilej rakety apod. ale kdyz se zmenej v auta jsou bez skrabance, protoim kdyz je to naopak, je videt jak jsou opotrebeny nektery casti karoserie. A bumblebee pokud vim na konci jednicky uplne bez problemu mluvil, tak proc ne tady?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Koukám že i přes necelých 70% se film vejde to dvou stovek nejoblíbenějších filmů...

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

3* jedině za super efekty, zejména při konečný bitce. Jinak to bylo tupé až hamba, po značnou část filmu jsem měl chuť to vypnout.

JohnRambo

JohnRambo (hodnocení, recenze)

Ja si práveže myslím že scény ako ''robotík mrdajúci Megan'' sú úspešné u puberťákov ;)

S1xK1ll3r

S1xK1ll3r (hodnocení, recenze)

Tak som sa na to pozrel..a jedna z mala veci ktora na mna posobila ,mozno aj komicky v tejto komedii ,bol robotik ktory mrdal Megan. A ano este ta koza co tam skakala z tej strechy. Inak nuda pre dnesnu pubertalnu mladez **

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Tak kdyby to bylo skutečně tak špatný a průměrný a mělo se to odrazit na členech tady na csfd.cz, asi by se to skutečně odrazilo v tom hodnocení tady, ne? Jistě, nelze ho brát zcela vážně, ale přeci jen to hodnocení dává určitý náznak toho, jak se to s filmem má... A tady to podle mě docela i odpovídá, i když já bych to viděl spíše o pár procent výše, ale to je fuk. Faktem je že přes všechen ten humor a styl se TFka líbily a pořád se více či méně líběj. Ano, hardcore fandům se nezavděčí, ale bohužel - fanoušci v tomhle ohledu musejí být tolerantnější, neboť filmy čistě a jen pro ně se netočí, resp. se točí skutečně málo. Já ale třeba znám nějaké TF fandy, kterým se to i líbilo a i mě se to líbí a o TF něco vím a jako malej sem jim taky propadl a za fandu bych se i považoval... Takže suma sumárum, pro mě je to pořád docela OK film a podívaná, která je možná někde a v něčem přehnaná, ale jako celek se to spíše povedlo a k nějakýmu shitu to má skutečně hodně daleko. A nakonec snad jen dodám, že TF by byly a vždy měly být hlavně zábavnou a akční podívanou, která si vystačí s dávno osvědčenými prvky a není vůbec potřeba do toho tahat prvky nové, neokoukané...

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

No právě pro ty filmové amatéry jsou nějací Transformers. Ale já myslel, že na csfd je většina diváků jiného typu. Sice pěkně argumentuješ, že to je pro zasmání a zábavu. Ale na jaké úrovni. Vždyť ten humor je jak ze Scary movie. Zábava je tvořena pouze akčími scénami, které už dneska určitě moc neohromí. Nerozumím, že se u toho dokáže tolik lidí bavit. V tom filmu není nic pamětihodné či strhující. Takový prefabrikát. Natočit to před cca 15 lety, řeklo by to možná víc. Holt Bay se chce za každou cenu zavděčit tomu nejobyčejnějšímu a nejméně náročnému divákovi. Svým řežijním stylem zamrzl někde u Skály a od té doby točí stále to stejné a v té nejprovařenější podobě.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Pro zahnání dlouhé chvilky, pro zasmání a pro dlouhé večery je to tak akorát. Ono taky od TF obecně nelze čekat žádnej zázrak - člověku transformery nedotčenému by to moc neřeklo, kdyby se tam proháněly jen roboti a bylo to celé jen více či méně o robotech. I chlapi z práce s tím neměli problém a to jsou naprostí amatéři, filmem nedotčení a navíc tátové od rodin - a neměli žádné větší připomínky či námitky... Nemám je ani já - obecně když se film líbí, většinou se v tom člověk nerejpá.

Judhisthira

Judhisthira (hodnocení, recenze)

Jo? Před hodinou jsem viděl asi půlku tak jedním okem. Já bych spíše řekl, že to je klasický popcornový brak plný laciných sexistických vtípků, americké armády, notně profláknuté hudby, rutinní kamerové práce. Asi není třeba pokračovat. Vše pod taktovkou příběhu ve stylu strážců vesmíru. Povinná love story taky nesmí chybět. Žádný náznak originality, vše mnohokrát viděno a slyšeno. Jo Bay vlastně nepřišel lečit rakovinu, ale bavit lidi. Škoda, že někomu stačí k filmovému žážitku něco takového. Divák nemusí být filmový intelekuál, aby odhalil, že Transformers jsou vrchol nevkusu a dno filmové zábavy. Ale chápu, že teenagery tento filmeček srazí na kolena.

Xyron

Xyron (hodnocení, recenze)

Nevím proč ,ale dvojka byla o něco málo lepší než jednička. Celý film je sice jedna velká přehlídka americké armády a neustálé uskakování před bombami , ale ani přes 2,5 hodiny jsem se nenudil. Film by mohl být o polovinu kratší kdyby zpomalené scény točily normálně. Je sice pravda že akční scény přes svou technickou dokonalost už počase nudily, ale po zhruba hodině už to bylo tak americké že sem se tomu musel smát.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Hej, tak to by bylo hodně stylový a aji výstižný, jen co je pravda :-D

matt6

matt6 (hodnocení, recenze)

No na príjazdovú cestu. A do ruky by som mu dal veľkú cedulu s nápisom One shall stand, one shall fall ! :D

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Já bych ho dal na zahradu místo strašáka nebo před barák na zastrašení exekutorů :D

matt6

matt6 (hodnocení, recenze)

Chcelo by to skôr v životnej veľkosti, ale to už by asi bola pálka :D

matezzz

matezzz (hodnocení, recenze)

2 Shakers: To je presne ono. Uplne jsem zapomnel podekovat.. diky :-) ta melodie se mi diky traileru zalibila natolik, ze jsem ji zremixoval :-)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Je to kvalitka, pravda... Ale našlo by se toho víc ;-) Mému uchu tam lahodí hafo songů ve spojení s určitou scénou...

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama