Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Devítky jsou neuvěřitelně zamotaný film, který nabízí slušné herecké výkony, zajímavé rozuzlení a unikátní nápad, který ale film zároveň táhne ke dnu, protože chvílemi jsem jako divák nebyl schopný se v té sněti myšlenek vyznat. Někde bych řekl bravo(!!!), ale tady říkám jen slušné. Zkrátka jde sice svým způsobem o originálně natočený snímek, ale jeho největším problémem je samotný námět a jeho zachycení. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Originální námět odehraný na relativně malém prostoru s jednou hlavní rolí a párem pomocnic. A Ryan Reynolds tu svou roli odehrál s přehledem. O filmu jsem nevěděl absolutně nic, krom informace, že pro kamarády byl "dobrý, ale průměrný". A tak to asi být i mělo, protože takovémnožství dobrých nápadů a tak zajímavý příběh jsem rozhodně nečekal. Není to film, který ve mně zanechal nějaké hluboké pocity, neposadil mě na zadek a ani ze mě nevymáčkl emoce, ale přesto mě nesmírně bavil a já nemám, co bych vytkl. Pes dělá :"devět, devět." ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo... jiné. Výborná finální premisa a chytré nápady tu bohužel u mě sráží možná až příliš nepropustná formální schránka, která místo než aby ladně tahala za nos, klidně vás bude držet pod hladinou nevědomosti do posledního dechu než se budete cukat. Pak vás vytáhne, probere vás chytrým a lehce podvratným závěrem a po přečtení vašich práv vás pošle domů. Za onu originalitu nelze nic než pochválit, nicméně já se i přesto cítil dotčen a relativně zklamán. Soundtrack je ovšem velmi příjemný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Deviatky je film, ktorý dokáže na začiatku chytiť, rýchlo uviesť zápletku a diváka udržať do konca v napätí. Potom ani tak nezáleží na tom, či ste s onou veľkou pointou spokojní, pretože ste sa nenudili a nesledovali čas. Deviatky treba brať ako metaforu života scenáristov seriálov a videohier, ktorí vytvárajú nové svety s postavami, ktoré môžu kedykoľvek odstrániť, alebo seriál (nový svet) rovno zrušiť. Takže až zas tak prvoplánovo mysteriózny tento nezávislý/béčkový/mainstreamový film nie je. Za odvahu niečo podobné natočiť dávam vyššie hodnotenie, režisérsky je to trochu odfláknuté. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraný a režírovaný mysteriózní thriller/drama, který mě zaujal svou originalitou a promyšleným příběhem. Divák je nucen uvažovat o dění na plátně jak v průběhu filmu, tak i po jeho skončení, protože ač je pointa snadno pochopitelná (pokud jste byli pozorní), detaily a drobné souvislosti vám budou docházet i nějakou dobu po dokoukání. Je to film určený pro ty, kterým nevadí přemýšlení o filmu a vytvoření si vlastního rozřešení finálního rozuzlení, skalní diváci např. Rodinných pout nechť se o sledování tohoto radši ani nepokoušejí, protože by pak tomuto skvělému snímku spadlo hodnocení. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)
  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)

Reklama

Reklama