Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

castor 

všechny recenze uživatele

Z fotbalového chuligána mezi gangstery, kteří se nebojí vzít do ruky mačetu, sekyru, bouchačku nebo třeba kráječ na pizzu. Tenhle ostrý kousek začíná jako biografie Carltona Leache, reálné postavy spojené s násilím ve jménu klubových barev i s britským podsvětím. Tomu se brzy dostane podstatně výraznější prostor, protože naše agresivní hovádko stoupá na samotný vrchol systému, jehož nikdo z nás nechce být součástí, protože slitování je v jejich světě známkou slabosti. Jeho pestrý život diváka zajímá, stejně jako řady postav, se kterými se postupně setkáváme. Fotbal, rvačky, první žena, kšeftíčky, první milenka, velké peníze, heroin, druhá žena, steroidy, hodně násilí, hodně děvek, hodně krve, hodně motherfucker language. Tvůrci nás ve zběsilém tempu nenechají příliš vydechnout, v druhé polovině se víc soustředí na Leachovy kumpány a jejich postupné ztráty soudnosti, nechybí napětí, dravé scény, intenzivní atmosféra. Prakticky neznámí herci jsou velmi přesní a přesvědčiví, režie je dynamická, nicméně druhá polovina si zasloužila krapet větší péči. Přesto velká spokojenost. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rise of the Footsoldier začína ako klasický hooliganský film kde sme svedkom bitkárskych začiatkov hlavnej postavy až do súčasnosti. Je to totiž skutočný príbeh. Bojové polia anglických futbalových fanúšikov opúšťa náš výtržník so sekerkou v hlave a začína pracovať ako vyhadzovač v kluboch „Krásny ľudia dnu môžu.“ Kluby práve prežívajú nástup elektronickej hudby. Modré pilulky kolujú vo veľkom „Ľudia sa budú smiať a pretancujú celú noc.“ Z takého klubu je už len krôčik k špinavej práci mafiánskeho razenia, ktorá povedzme si na rovinu nikdy nekončí dobre... Dobrý film ma neuspí keď už ležím v posteli ale tento ma z nej doslova vyhnal ... do nášho klubu – miestnej krčmy kde v telke práve bežal futbal. Nástup je pekelne svižný a zábavný čo už sa nedá povedať o vážnejšom a detailnejšom konci a vizuálna stránka je definovaná filmami The Footbal Factory a Hooligans. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Hooligans, mafie, drogy, alkohol, zbraně, děvky a drsná mluva. To vše zde máte možnost vidět. Jeden z nejlepších filmů VB za poslední léta. Celé 2 hodiny budete v napětí a film vám nedá vydechnout. Skvělá britská práce. Důkaz toho, že nejenom americké filmy mohou být natočeny dobře. 90% // (22.6.2013) - A další, dnes již třetí projekce. Opět musím jenom chválit, protože tento film je velice věrohodně a autenticky natočený, což se jen tak nevidí. Brutalita je tu obrovská, zejména závěrečná poprava, kterou máte možnost vidět hned ve třech verzích, byla vskutku vydatná. I otrlí diváci v závěru trochu přivírali oči. Jinak Ricci Harnett se zhostil hlavní role s naprostým přehledem. Soundtrack taky jedna velká báseň. Zkrátka Rise of the Footsoldier mě pořád baví a asi nejspíš nikdy bavit nepřestane. Hodnocení stále stejné - 90%. // (12.5.2015) - Čtvrté promítání a stále říkám: "Pecka!" Tentokrát poprvé ve FULL HD rozlišení, takže můj požitek byl o to silnější. 5 hvězd jednoznačně potvrzuji a pár procent dokonce přidávám. 92% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Autentický, realisticky a poměrně syrově natočený snímek o britských hooligans, který od fotbalu přejde v cosi jako válku gangů z dob americké prohibice. Proti zpracování nemůžu říct ani půl slova, ale prostě a jednoduše, čumět na stádlo sobeckých, dutých vepřových hlav, kteří v nich mají akorát nakáleno a zároveň si myslí, že jsou mistři světa, je pro mě utrpení. Téma mi nesedlo. Být to klasická anglická gangsterka s jakýmkoli jíným námětem, byl bych štědřejší. Mimochodem, Gilbleyho následující počin se mi líbil mnohem víc. 69% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Po úvodní desetiminutové palbě sem si říkal, o čem bude ten zbytek filmu, když má dvě hoďky? Ale bylo to zajímavý, víc než zajímavý. Vymytej vygumovanej Carlton, kterej se haluzově šplhá po příčkách Londýnskýho podsvětí se docela pere se vším, co mu popadá pod nohy. Občas mě to úplně nebavilo,ale když se příhlídne k tomu, že je film podle skutečnosti, tak život pokaždé úplně nebaví. Jinak masakr, torture, gore, vše co bych v takovým filmu nehledal a ani nečekal. Hodně koukatelný. 80% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • V buřičské scéně (1988) má jeden z účastníků v davu tričko sezóny 2007 Gio-Goi, během této scéno je zde také vidět několik reklamních plakátů s "Happy hardcore", tato skupina ale změnila název na "Happy Hardcore" až někdy v letech 1991-1993. (MiCM)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)

Reklama

Reklama