Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

Lateef 

všechny recenze uživatele

První půlhodina ultimátní! Hordy fotbalových ultras, tvrdý střety, cákance krve, to vše v dynamické režii a téměř autentické kameře. Úvod zaznamenává vzestup Carltona Leache, bitkaře s pittbulovskou povahou, z řad manchesterských fans přes hlídače diskoték až k vymahači dluhů, ochránce ilegálních transakcí a člena drogového podsvětí. Představitel Carltona herec Ricci Harnett se navíc nápadně podobá finskému strongestmanovi Jouko Aholovi, takže ve výsledku budí skutečný respekt. Druhá půle filmu už je jakousi historkou z podsvětí, seznamujeme se s drsnými profily několikerých členů, přičemž spíš pozorujeme sled entrance scén než klasický děj. Nicméně finální přestřelka by se mohla ucházet o certifikát Nezapomíná se, je víc než brutální. Celkově tvrdý, bolestivý film s vynikající první polovinou a trochu nepřehlednou druhou částí s pár velice šťavnatými momenty. ()

swe 

všechny recenze uživatele

A kdyby jich náhodou bylo víc, vždy pomůže má dobrá kamarádka, má železná tyč!! Předně je nutno říci, že nejde o chuligánský film! Pojednává sice o životě westhamské chuligánské legendy Carltona Leache, ale hromadné pěstní řežby potěší oko diváka pouze v prvních dvaceti minutách, dál už jen monitoruje Carltonův postup v hierarchii londýnského podsvětí, boje s konkurencí a osudy jeho nejbližších přátel. Rise of the Footsoldier zobrazuje podsvětí velmi realisticky, se vším co k tomu patří: drsný slang, podrazy, drogy, štětky a hlavně pořádná dávka krve a násilí. Film je řemeslně velmi dobře zvládnutý, ale absolutní pochvalu si zaslouží všichni zúčastnění herci (v čele s Ricci Harnettem), jejich výkony byly bombastické! Určitě jeden z nejbrutálnějších filmů a to nejen ve svém žánru. NIC PRO SLABŠÍ POVAHY! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slušné maso! Sice chvílemi působí jako instruktážní film, co byste v životě neměli dělat, ale než si to uvědomíte, frčíte dál. Bitky, děvky, drogy, krev... Naštěstí jsou všechny postavy buď nesympatické, nebo magoři či rovnou obojí, takže vám jich alespoň nebude líto, až budou trpět, krvácet a případně prdět do hlíny. Šťavnaté drama o temné straně života. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná kruťárna plná dokonale natočenýho násilí, který je na každým kroku a ten anglickej slang a přízvuk tomu ještě dodává větší syrovou a drsnou atmosféru. Nicméně je to myslim až trošku moc dlouhý a kdo od toho bude očekávat něco ve stylu Green Street Hooligans a nebo Football factory, tak bude možná zklamanej, ale zase to všechno vynahrazuje dobrej Ricci Harnett a totálně vyšinutej Craig Fairbrass a závěrečná masakrovačka v autě a následný ukázky těl, bylo to nejhustší, co sem poslední dobou viděl. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film. Skoro až jeden z nejbrutálnějších, který jsem viděl. A to nemám na mysli takové to přehnané násilí v hororech nebo akčních filmech, ale to drsné gangsterské, kdy prostě za jen malinké vyprovokování vám hlavní hrdina nebo jeho kumpáni pořádně rozbijou ksicht nebo vás prostě pobodají. A v krajních případěch schytáte i nějaký ten headshot brokovnicí. Škoda jen, že v druhé půli, kdy se hlavní hrdina uklidní přejde děj na jeho kámoše a to až tak, kromě jejich závěru záživné není. A natěšení, kdy se hlavní hrdina začal připravovat tím, že schovával po domě nože, že přijde finální zúčtování, tak přišly.........titulky :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)
  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • Během rvačky s Manchesterem United (1982) přijedou policejní auta s poznávacími značkami s písmenem D, které se vyráběly až v letech 1986-87. (MiCM)

Reklama

Reklama