Reklama

Reklama

Život Briana

  • Česko Monty Python: Život Briana (více)
Trailer 1

Kultovní a kontroverzní komedie Život Briana vypráví příběh Briana (Graham Chapman), který se narodil ve stejný den a na stejném místě jako Ježíš. Po sérii absurdních a vtipných okolností je pak s mesiášem zaměňován. Film Terryho Jonese, který se konstantně vysmívá všem a všemu, nechává zazářit v několika rolích každého člena skupiny Monty Python. Přináší tak pohlcující anarchistickou satiru mířenou jak na náboženství, tak na hollywoodské zobrazování všeho biblického. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 009)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší celovečerní film Monty Pythonů, byť možná nemá takový filosofický podtext jako Smysl života. Jedna skvěle vypointovaná scéna střídá druhou a nemohu říci, která část je nejlepší. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Nevěřím že někdy někdo natočí satirický film, který by překonal tuto naprosto geniální satiru satir a parodii parodií... ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že Monty Pythoni jsou dokonalí i na stříbrném plátně. Pyjus Čuwus, skladba Always look on the bright side of life... Pokud nejste ortodoxní katolíci-suchaři, hurá do půjčovny. ()

Jendus 

všechny recenze uživatele

Skupina Monthy Python si tentokrát bere na paškál jednu z nejzásadnějších událostí lidských dějin a to narození a život Kristův. Film tak na naše bránice působí hlavně trefně satirickým nadhledem, volným příběhem života jakéhosi Kristova nedobrovolného alterega a parodií na biblické časy či náboženství samotné. Tento pestrý svět často překračuje hranice Nového zákona a odrovnává nás aktuálností svého svérázného humoru. Ve filmu tak můžeme spatřit mnoho narážek dotýkajících se i současné společnosti, jako je například emancipace žen. I přesto, že si děj dělá legraci z tak ožehavého tématu, jako jsou nedotknutelná dogmata křesťanství, a pravděpodobně dokázal urazit početné davy diváků, nezbývá než si dál směle podupávat nohou za zpěvu "Always Look on the Bright Side of Life" a pousmát se nad lidskou zardělostí a neschopností dělat si sám ze sebe vtipy. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v dost mizerné kvalitě, takže jsem možná všem vtipům nerozuměl, některé jsou geniální (př. scéna ukamenování), ale některé se mi zas tak nelíbily. Song always look on the bright side si ale budu dlouho pamatovat. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Moje prvé stretnutie s Monty Pythonom a dúfam že aj posledné. Od prvého tzv. "fórku" som hneď vedel akým smerom sa film bude uberať, hnusný predvídateľný a trápny "humor" a tento smer u komédií vážne rád nemám ba ma až dovádza k znechuteniu. Ale vzhľadom na jeho hodnotenie a hodnotenie iných uživateľov som tomu dal šancu a čakal a čakal a čakal kým sa konečne objaví niečo čo ma zaujme a rozosmeje. Tak sa nestalo a s kľudným svedomím môžem povedať že som sa ani raz nepousmial. Čo je u komédie nepripustiteľné. 1* dávam zato že aj tento (ako každý film) mal záver a môj DVD prehrávač tlačídko STOP ktoré som stlačil tak rád ako ešte asi nikdy v živote. Skutočne kravina akých bolo natočených tisíc a podobnú blbosť by hocikto napísal za jedno dopoludnie. ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Někdo je miluje a někdo je naprosto nepochopí. Zatímco Svatý grál se mi zdál poněkud nedotažený, tak na Brianovi bych nezměnil ani milimetr filmového pásu. Geniální sonda do prostředí blízkovýchodního prostoru. Jedna geniální scéna střídá druhou (k nejzdařilejším řadím noční scénu s opravou gramatiky hanlivého protiřímského nápisu). Film, který mohu vidět znovu a znovu a pokaždé se u něj královsky pobavím. ()

Al Mustafa 

všechny recenze uživatele

Celkem věrný přepis Bible až na tři vyjímky: 1. Bible se nikde nezmiňuje o žádném Brianovi ani o žádném Pokorném. 2. V Bibli se nevyskytují mimozemšťané. 3. Dle bible byl Ježíš ukřižován. ()

werewolf69 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film, skvela komédia a originálny humor. A záverečná scéna z ukrižovaním (hlavne spievaná časť) no proste nemám slov. :-) ()

bolan 

všechny recenze uživatele

NEEEE !!!!! Tohle přece nemůže být vrchol vtipnosti. Už vím kde bere inspiraci Suchánek a Genzer pro svůj velkolepý humor !!! ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Svatý Grál se mi zdál o chlup lepší, ale ani Životu Briana nelze upřít spoustu vtipných momentů, absurdních situací a mixu obou předchozích. Také příběhově je Život Briana trochu ustálenější, než např. Smysl života. Osobně mě nejvíce zničily scény s Caesarem, kamenování a ukřižování i s několika scénami jemu předcházejícími :)) ()

Rondell 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje film, u kterýho se tak extrémně subjektivní věc, jako je hodnocení, stává kompletěe objektivní záležitostí, pak je to Život Briana (Platí v případě, že dáte *****). ()

Bivoy 

všechny recenze uživatele

Od 70. let, ani od dob starých Římanů se toho, jak se zdá, příliš nezměnilo... všechny ty narážky jsou stále aktuální :-D ()

Rýža 

všechny recenze uživatele

Ztělesněná nádhera od začátku do konce. Viděla jsem stokrát a i po sto prvé se budu zas a znova lámat v pase u každého povedeného vtípku - což jsou všechny. Můj otvírák, zavírák i trhák. A vůbec, říkejte mi Loretta. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Klasika. Asi najlepší film spomedzi všetkých "Pythonoviek" (teda aspoň z tých čo som doteraz videl). Neskutočne vtipné a pritom na tie roky tak veľmi kontroverzné - i keď takéto niečo by bolo istými kruhmi odmietané určite aj dnes. Jeden z najoriginálnejších filmov vôbec a to vôbec nepreháňam. Toľko irónie ukrytej v dialógoch či samotných gagoch sa pokope tak často nevidí. Odporúčam pozrieť v originálnom znení, pretože s dabingom to nie je to pravé orechové. K tomuto filmu (a vlastne k Pythonovkám celkovo) sa mi veľmi ťažko niečo obsiahlejšie píše, to skrátka treba vidieť a utvoriť si vlastný názor. Buď vás to nadchne alebo absolútne nezaujme, nejaká zlatá stredná cesta je len ojedinelá. 5/5 ()

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Náboženství je opium lidstva

Náboženství je opium lidstva

29.05.2006

Každý z nás tento výrok Karla Marxe označovaný za bolševický fanatický atheismus alespoň jednou slyšel. Časy se mění, výroky zůstávají, opium miluje stále více lidí a South Park budou cenzurovat. Ano… (více)

Monty Pythoni znovu spolu?

Monty Pythoni znovu spolu?

29.08.2005

Říct že od doby kdy legendární, kultovní, unikátní, nedostižná, brilantní a hlavně extravagantní skupina britských komiků (a jednoho, stejnými superlativy popsatelného, amerického výtvarníka)… (více)

Reklama

Reklama