Reklama

Reklama

The ABCs of Death 2

Trailer 1
Povídkový / Horor / Thriller / Komedie / Fantasy / Animovaný / Drama
USA / Nový Zéland / Kanada / Izrael / Japonsko, 2014, 122 min
(další profese)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (67)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou druhou abecedu smrti a bohužel je na místě použít slovo zklamání. Musím víceméně souhlasit z Bloodym, že tohle je tak o dvě třídy slabší než první abeceda. No a svůj komentář pojmu tak nějak obdobně, takže vynechám ty průměrné až podprůměrné nebo nepochopené kousky a zmíním jen ty vyloženě sračkovní a ty podařené a budu samozřejmě trochu porovnávat z prvním dílem. Takže těch sračkovních nám bohužel poněkud přibylo. Jako vyložený odpad bych viděl povídky G čili Grandad, H čili Head Games a P čili PPP Scary to byli fakt vyložený sračky za moc nestojí ani L čili Legacy N čili Nexus T čili Torture porn a V čili Vacation takže když to zprůměruji tak oproti jedničce je to celkem pád dolů. Podařených povídek tu není ani polovina a ty opravdu kvalitní lze spočítat na prstech jedný ruky. Škoda, protože začátek mě namlsal poněvadž ty dvě nejpovedenější si odbydeme hned v úvodu a to sice A čili Amateur která je zdaleka nejlepší z celého filmu a jako jediný bych jí dal z klidným svědomím plný počet. Další vynikající počin je C čili Capital punishment. Pak se bohužel dlouho probíráme průměrem až podprůměrem. Těch dalších kvalitních kousků se dočkáme až na konci a z nich musím jmenovat určitě W čili Wish dále X čili Xylophone a závěrečné Z čili Zygote a to je asi tak všechno. Takže pokud mám zprůměrovat úplně všechny povídky do nějakého toho celkového hodnocení, tak mi z toho ve finále vychází tak ty dvě hvězdy no a tu třetí nakonec přihodím jenom za ty stylový úvodní titulky u kterých jsem uchcával smíchy. Jinak moje bližší komentáře k jednotlivým povídkám očekávejte samostatně, protože jak už jsem si všimnul, tak na rozdíl od první abecedy kde až na výjimky nešlo hodnotit a komentovat jednotlivé povídky, tak tady ta možnost je, takže v dohledné době se do toho pustím. Každopádně teď hodnotím film jako celek. No a jak už jsem napsal z odřenýma ušima to nakonec na to průměrný hodnocení bude, ale jsem zklamanej. Očekávání byla rozhodně větší. Především mi tu chybí nějaká vyložená ulítlost nebo totální brutálnost jakých bylo v první abecedě až až. Možná, že to působí v mnoha případech o něco profesionálněji, ale to nevnímám jako plus když se vytratila zábavnost. Každopádně předpokládám, že bude i trojka, takže se na ní rozhodně budu těšit a určitě tenhle jinak velmi ojedinělý a netradiční projekt nezavrhnu, ale ve skrytu duše budu především doufat, že bude lepší.50% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vzhledm k tomu, že jsem se bavil více než u jedničky, bylo to více pestré a vyložených propadáků bylo jen pár, musím dát o bod lepší hodnocení než posledně... Bezkonkurenčně nejlepší bylo v mých očích písmenko D, to byl fákt námrd který mi přesně kápnul do noty. Dál bych vyzdvihnul asi Y, Z, H, K, snad i R, T a zajímavé byly dále třeba C, J, S, W (a pro mě osobně kvůli Howardu Moonovi i B :D ).. Nekoukatelné pro mě byly jen L a P ...zbytek co jsem nezmínil je spíš neutrální vata. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Jediná výhoda téhle antologie tkví v tom, že jednotlivé povídky jsou natolik krátké, že než začnou nudit, skončí. 2 z 26 (!) povídek jsou velice dobré (ti největší borci nezklamali: Bustillo a Maury se svým řádně sick X a hodně se mi i líbilo Z, ty si určitě dejte), zbytek až na občasné výjimky laciný/amaterský/předvídatelný a častokrát nevypointovaný a nesrozumitelný shit. Takhle to holt občas dopadá, když tvůrci dostanou absolutně volnou ruku. P.S.: počkejte si na potitulkovou scénu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I když nemám výraznější problémy s pamětí a klidně vám spolehlivě popíšu svůj včerejší oběd, neměl-li jsem tedy i polévku a dezert, tak po mně nechtějte srovnání s jedničkou ABC. Jednak jsem to viděl téměř před třemi lety, napsal jsem k tomu totální pičovinu (ale zase je originální!) a několikaminutové záblesky mnohdy jen vzdáleně připomínající film si prostě nejsem schopen vybavit. Po pravdě s tím mám problém i teď, tedy 24 hodin po zhlédnutí dvojky. V hlavě mi utkvěl chlap rozpůlený jezevcem, japonská holka s šílenýma představama o smrti svých rodičů (byl tam i penis!) a pak už jen nějaká ta střeva a další v hororech obligátně obnažené orgány. Špatná však tahle projížďka se smrtí v různých podobách rozhodně nebyla, a pokud vezmu v potaz, že má jinak vynikající paměť nezaznamenala ani většinu z toho dobrého, tak to špatné (nějací nosatí idioti ve tmě v pokusu o jakousi grotesku?) tam jakoby vůbec nebylo. Po pravdě dlouho jsem teď nic neviděl, tak mi i tahle jinak trojková ptákovina přišla skvělá. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Joooo, to bylo dost dobrý!! Než nějaký trapný, ubohý "ff" VHSky, tohle byl úplně jinej levl. Vraždy, úmrtí, smrtelný nehody, násilí. Spousta kraťasů nám to vtipně ukazuje v nejrůznějších podobách a je to fajn. Krev, vnitřnosti, řezání, půlení, čtvrcení, stříení ... Všechno na co si vzpomene chorá duše sadisty.. :)) Málem jsem tu zábavu nechal ujít, ale uživatl/ka DUBINAK me k tomu doslova dokopala a skopala a já jsem jí/jemu za to skopání uctivě vděčen ... ;))) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama