Reklama

Reklama

Clannad

(seriál)
Japonsko, (2007–2009), 18 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Scénář:

Fumihiko Šimo

Hrají:

Júiči Nakamura, Mai Nakahara, Ai Nonaka, Hóko Kuwašima, Mamiko Noto, Takeši Aono, Nobuhiko Okamoto, Lesley Pedersen, Šinnosuke Tačibana, Akiko Jadžima (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Tomoya Otozaki je typický stredoškolský chlapec, ktorý nenávidí školu aj svoj život. O matku prišiel ešte keď bol malý chlapec a staral sa o neho len jeho otec, ktorý podľahol alkoholu. Aj kvôli tomu Tomoya nemohol uskutočniť svoje sny. Jeho život sa ale zmení, keď stretne ju... (TomX2)

Recenze uživatele kubka4 k tomuto seriálu (2)

Clannad (2007) 

Neviděl jsem jeho předchůdce (Kanon a Air), takže nemám s čím ho porovnávat, což je ale asi jedině dobře. Pokud tedy zhodnotím pouze samotný Clannad, tak musím použít pouze slova chvály. Je to výborné anime plné silných emocí (smutku, radosti, napětí, dojetí...). I přestože se točí kolem (relativně) obyčejných životů několika středoškolských studentů, tak mě ani na chvíli nenudil, ba přímo naopak jsem hltal jednu epizodu za druhou, jak jen jsem mohl. ještě aby ne, když tam najedete takovou paletu všemožných lidských charakterů a povah. Většina mi padla ihned do oka a zbytek se přidal nedlouho poté. S hudbou to bylo podobné... Opening byl láska na první "poslech", zatímco ending vyžadoval trochu více času, ale nakonec jsem si Dango Daikazoku oblíbil. Pokud hledáte anime, kde se jak zasmějete, tak i budete dojati, a nechcete žádnou akční zběsilost, pak je Clannad ideální anime pro vás. "Svět je opravdu krásný. Dokonce i tehdy, když se v našich tvářích zračí smutek." - 100% ()

After Story (2008) (S02) 

Ještě více vážný a dospělejší nástupce původního Clannadu. Je opravdu jen málo anime (pokud vůbec nějaké), které dokáží tak přesvědčivě a zábavně podat tak "obyčejné" téma, jako je "život". Skvělý příběh plný dojemných momentů, reálných a sympatických postav, reality... Pokud chcete zažít jedinečný emocionální zážitek. tak mohu všemi deseti doporučit právě Clannad After Story. (SPOILER - Připravte se, vaše srdce bude vytrhnuto, rozsekáno malé kousíčky a pak znovu slepeno a strčeno zpátky) - 100 % ()

Reklama

Reklama