Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

"Vánoce v Beverly Hills v Kalifornii. Čas, kdy se každý chová mile, tolerantně a velkoryse." Tak takto začíná tahle kriminální komedie o největší loupeži v historii Las Vegas. Danny Ocean (Frank Sinatra) se rozhodl se svými přáteli, veterány druhé světové války z 82. oddílu výsadkářů, že vybere pět největších kasín v Las Vegas, v Nevadě (Sahara, Riviera, Desert Inn, The Sands, The Flamingo). Každý je mužem na svém místě a se skvělou přípravou a plánem by se neměli čeho obávat. Ale... Jak říká Murphy, očekávané se nestane a neočekávané ano. Takže když nevlastní otec jednoho z nich zjistí, kdo je záhadným lupičem, musí vymyslet, jak se i s lupem dostat z města. A to dříve než na ně přijde policie. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Straaaaašne dlhé. Aj keď 127 minút nie je až tak vela, pri všetkých tých zbytočných scénach sa to zdá byť večnosť. Smola je, že som videl najprv remake, ktorý je fakt super. Originál z 1960 sa už potom javí ako zlý žart. Ale tak, Sinatra zahral dobre keď vezmem do úvahy akým štýlom sa vtedy herci vo filme prezentovali. Pobavil som sa hlavne pri tom páde elektrického stožiara a následného otvárania trezorov. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Prvých 45 minút filmu zdĺhavo zbytočných. Priznám sa, nevedel som poriadne kde je sever. Toľko postáv, mien, nič nehovoriaceho vedlajšieho deju, že som sa začínal obávať, že moje očakávania boli priveľké. Zdanie klamalo. Po nudnej úvodnej trištvrte hodine film konečne dostal spád a vtiahol do deju tejto megaštýlovej kriminálnej partičky v oblekoch. Dobré zoskupenie hercov s dobrým námetom, ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že s tou úvodnou (45 minutovou) pasážou sa dalo vymyslieť niečo ďaleko viac. (Klasické) zoskupenie okolo Sinatru (Dean Martin, Sammy D. Jr.,...) je ale TOP. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě, o tomhle filmu jsem se dozvěděl náhodou díky o 41 let staršímu remakeu a bohužel tak musím konstatovat, že tahle oldschoolovka mě poměrně nudila. Všechno stojí a padá na hereckých osobnostech, ale jako naprosto všechno. A tak se i pozapomnělo nějak vytvořit hercům i smysluplný scénář. Tohle totiž byla nuda. Ve své době byli všichni zúčastnění jistě hvězdy a film byl možná považován za geniální, ale ta doba je už 50 let v čudu a od předchůdce skvělých Clooneyho parťáků jsem tak čekal víc, než bandu nijak se neprojevujících hulících herců, úděsnou organizaci, promýšlení plánu na tři minuty, vřeštícího dědka bez opodstatnění jeho úlohy v příběhu, Dannyho manželskou krizi a vychcaného zlodějíčka, který nepřímo způsobí až facepalmovsky hloupý konec. Tohle ne-e. Jak bylo řečeno níže, remake předčil původní film. ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Tento sním mě na začátku překvapil hned dvakrát. Zaprvé - Dannyho jedenáctka není kupodivu remake české Klabzubovi jedenáctky, jak mají američané rádi a za druhé není vůbec o fotbale.. Kupodivu se jedná o film, kde Danny Ocean v podání Franka Sinatry se svými kamarády z 82. oddílů výsatkářů (možná to někoho překvapí, ale je jich celkem jedenáct) vykrade během jedné bravůrně vymyšlené akce pět kasin v Las Vegas. Film je docela dost poplatný své době - hodně barviček, hodně zpívání.. Jinak bohužel ve zpracování a v logice nic moc výrazného.. Nejsem si jist, ale myslím si, že v šedesátých letech minulého století byla v americe známá věda zvaná daktyloskopie, a když jsem viděl jak Dannyho parťáci "profesionálně" vybírají kasína bez rukavic atd., tak jsem se musel smát.. Ty tři* jsou za to, že je to Sinatra a že je to klasika.. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý, aký je originál Dannyho parťákov. Vedel som, že nemôžem čakať vysoké tempo, ale myslel som si, že film bude mať ozaj dobré nápady, ako obísť bezpečnostné opatrenia kasín. No musím konštatovať, že film je ukážkou doby, najmä tým, že je vidieť, ako sme sa veľmi posunuli. Vtedajšia doba počiatku 60. rokov bola ešte pekne naivná. Takisto dĺžka je prepálená, prvú hodinu sa toho príliš nedeje. Priznávam, že ma tento originál trošku sklamal, dokonca váham, či neubrať jednu hviezdu. Ono, je to pohodová oddychovka, je tam celý Rat Pack (čo mňa necháva chladným, keďže som už generačne inde), ale takmer žiadne nápady a obyčajné dialógy ma nijak neohúrili. Akurát malé, no vynikajúce cameo opitej Shirley MacLaine pobavilo, ako aj koniec, ktorý som nečakal. Takže táto stará Dannyho jedenástka je už vskutku obstaróžna a je slabšia ako jej mladší, nápaditejší a hviezdami nabitý remake. [#30/2018] ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • V úplném závěru filmu je možné zahlédnout pravá jména protagonistů filmu a členů The Rat Pack. Jména Sinatra, Martin, Davis Junior, Lawford a Bishop jsou k vidění na vývěsním štítu hotelu Sands, v němž v tehdejší době skutečně účinkovali. (Aere)
  • Průměrná délka záběru je 12 vteřin. (Mol)
  • Krátko pred lúpežou sa jedna opitá žena pýta Sama Harmona (Dean Martin), či nie je Ricky Nelson. Dean Martin a Ricky Nelson si rok predtým spolu zahrali vo filme Rio Bravo (1959). (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Gosling a Robbie opět spojí síly

Gosling a Robbie opět spojí síly

20.08.2022

Hvězdy chystané Barbie Margot Robbie (Vlk z Wall Street) a Ryan Gosling (Blade Runner 2049) se znovu shledají. A to vlastně už velmi brzy, Gosling se totiž podle všeho čerstvě upsal chystanému… (více)

Margot Robbie hvězdou nových Dannyho parťáků?

Margot Robbie hvězdou nových Dannyho parťáků?

21.05.2022

Herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl, Focus) se v příštích pár letech nezastaví. Vedle toho, že ji chtějí producenti Pirátů z Karibiku do nového filmu, tak se nyní upsala také rebootu Dannyho… (více)

Reklama

Reklama