Reklama

Reklama

Alex Wright je velkým fanouškem filmu Grave Encounters a je doslova posedlý snahou získat důkaz o tom, že události, které se ve filmu staly nejsou smyšlené. Proto se rozhodne s přáteli vydat do psychiatrické léčebny, ve které se původní účastníci filmu setkali s nepřestavitelným zlem. Jenže jeho posedlost ho může stát život a také životy jeho přátel. Skupina bude muset využít všech svých znalostí Grave Encounters, aby se z toho dostali. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (185)

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Recyklace atmosférické a povedené jedničky. První třetina se snaží tupé publikum, hádám převážně teenagerů, přesvědčit, že první díl byl fakt found footage, takže v čele s klonem Roberta Pattinsona se ve zbylých dvou třetinách vydáváme prožít prakticky to samé, co hrdinové z "originálu". Herci tentokrát přehrávají, postavy nesympatické, jako všechny charaktery tohoto aktuálně boom hororového subžánru opakují ty samé chyby a hlášky (např. "Pojďme se rozdělit!" nebo "Dej sem tu kameru, hochu! Okamžitě ji vypni, já tě tohle točit nenechám!") a točí se kdejaký nahánění ptáka (pozor, tentokrát doslovně!). Paranormálna podle pravidel pokračování zákonitě přibývá, ale tím pádem se vytrácí husina, protože už je toho ukázáno tak trochu víc, než by se slušilo. A konec ve stylu Kostky? Snad jediný, co je v tomhle díle novinkou, ale už mi to přijde jako nějaký začátek konspirační teorie. Stačilo zůstat při tom, že na bejvalej psychině řádí duchové, kteří nemají klidu, protože tu kdysi probíhaly otřesný experimenty. Už sama představa je to strašidelná a dost na tom, že laická veřejnost dříve tyto domy takto podobně vnímala ;) ()

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele

Velice, ale opravdu velice špatné pokračování. Trapně se to snaží vyžrat jendičku. Bohužel jakákoliv strašidelná atmosféra je ta tam. Bohužel je to tak blbé, že všem hlavním postavám přejete smrt. A do třetice "bohužel"... tu nejvíce iritující osobu to ve filmu mine. A hřebíček do rakve zatluče trapné zakončení vcucnutím do prdele domu a otevřením čarovných dveří do země Oz....sorry, ale proč tyhle sračkoidní pokračování vůbec vznikají? Par. Activ 2 a více, REC 2 a více, VHS2, Wolf Creek2, I Spit on Your Grave 2, Silent Hill 2, i ten Saw 3 a dál... atd, vše jsou totální propadáky a jen to fandy hororů nasere a znechutí. Za tyhle filmové pokračování dobrých jedniček by měli jít všichni scénáristi v čele s režisérem na elektrické křeslo!--->5% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem dal jenom kvůli mé takřka neurotické důslednosti - když už jsem viděl jedničku, MUSÍM přece vidět i dvojku, i když jednička byla nekoukatelná srajda a dvojka bude nejspíš taky... Jo, jasně že byla, žádný překvapení. Ale jelikož mám celkem dobrou náladu a děj dvojky je přeci jenom o něco pestřejší a líbila se mi hlavní holka a překvapil mě moment s prostorovou anomálií ve výtahu, dám aspoň jednu, ať nežeru. Jinak je to ale samozřejmě příšerná konina a kravina a volovina a prasečina (to platí o "práci" kamery) a konec s levitujícími kamerami a řití (nebo čím) ve zdi je dost zoufalý. Jsem na hodně dlouho vyléčený z chuti dát si zase někdy nějaké amatérské FFko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Grave Encounters 2“ má tu výhodu, že i přesto, že je čekáte, jsou zde docela dobré, děsivé a hlavně lekací scény, které na diváka budou mít pořád ten správný efekt. Navíc je zde ještě přidáno více nadpřirozena, což snímku také přidává. Vzhledem k těmto prvkům a dříve popsanému, bych druhý díl hodnotil stejně jako první. Jsou zde slabá místa, je zde opakování, ale v oblasti found footage je tohle něco, co pořád alespoň trochu vyznívá nadprůměrně. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Asi 10 minút celkom uchádzajúce a napínavé dobrodružstvo s kvalitnými trikmi zachytené na digitále. A toto dobrodružstvo je obalené v hrubej vrstve sračkoidnej a tupozrivej ,,konšpiračnej" reality. Kvalitatívne je to o niečo slabšie ako prvý diel, ale zas nie oveľa, keďže ani prvý diel nebol nejakým skvostom hororovej tvorby. Niekedy to vyzerá, že tvorcovia hororových snímkov si musia myslieť, že sme naozaj totálne retardovaní, keď dokážu donekonečna na svoje snímky lepiť BY TRUE EVENTS. A tu šli ešte ďalej a netvrdia to len v prvej vete film, ale opakujú nám to v každom druhom zábere. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu Alex (Roger Harmon) řekne, že vidí fotky z mládí Seana Rogersona. Správně ale měl říct fotky Lance Prestona, kterého Sean Rogerson ztvárnil. (J*A*M*A*L)
  • Na stole v nemocnici bola nakreslená ouija, teda tabuľka vďaka ktorej sa komunikuje s duchmi. Klasická tabuľka na komunikáciu má písmená usporiadané abecedne, avšak tabuľka v tomto filme mala rovnaké rozloženie ako QWERTY klávesnica. (metal.storm)

Reklama

Reklama