Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Webb 

všechny recenze uživatele

Nudný a nereálný katastrofický film bez dobře odvedené práce lidí, podílející se na tomto filmu (režie odfláknutá, scénář je vycucaný z prstu, hudba nezajímavá, animace a digitální triky jsou opravdu podprůměrné). Nezachrání to ani Pierce Brosnan a Linda Hamilton. Elizabeth Hoffman se mi ani zdaleka nelíbí a zde hraje těžko uvěřitelnou postavu, která je posedlá zůstat na místě pod horou za každou cenu, že jí hora neublíží atd. ....no prostě nesmysly jako řemen :-) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Práve na takýto druh katastrofického filmu som mal teraz náladu. Už som ho videl niekoľkokrát, ale moc som si ho nepamatal a dobre som urobil, že som si ho opäť zapol. Sú tu sympatické postavy, ktorým som držal palce, aby to dali. Ten film sa tvári na začiatku nevýrazne, len bublajúca voda či nejaké otrasy, ale svojich niekoľko minút slávy dostane a roztočí sa naozaj peklo. Logicky by sa filmu dalo všeličo uprieť, ale kvoli svižnému tempu a niekedy vynikajúcim trikom ma film bavil. Nie je to určite nič prevratne, ale aj tak ja som z výsledkom úplne spokojný. Silné 4*. ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Rozpoutané peklo si nehraje na žádný katastrofický velkofilm a přesto se docela velmi povedl. Přírodní živly se nemají podceňovat a sopka, majestátně stojící přímo nad malebným městečkem, už vůbec ne. Vizuální efekty jsou pěkně provedené, takže katastrofa vypadá celkem reálně. Je to velmi hezká malebná podívaná, určitě stojí za to se na něj podívat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Brosnan není a nebyl dobrej herec. V první polovině vypadalo Rozpoutané peklo jako maximálně nějaká televizní produkce. K mému úžasu se s tím ve druhé polovině pan režisér moc nepáře a dostaví se na 90. léta neskutečná destrukce, za kterou by se nemusel stydět ani Roland Emmerich. Postavy se chovají často velmi podivně až jsem si občas myslel, zda-li nemají sebevražedné choutky. 55% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tohle peklo zase takovým peklem nebylo. Filmek zachycenej v bedně mě celkem vcucl do děje a docela mě pobavil. Jistě, je zde spousty takových nesmyslů okolo lávy atd..., ale co?!... Je to film, né realita. Pro mě Brosnanovo celkem solidní představení. A jak já pořád dokola melu - "zlatý devadesátky", tak tady to taktéž funguje! 65% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Pierce Brosnan keď zacítil oxid siričitý, povedal, že zacítil to isté, keď bol na Filipínach, keď vybuchla sopka Pinatubo. Sopka vybuchla 15.6.1991. (Pat.Ko)
  • Zemetrasenia boli dostatočne silné k zničeniu budov, ale stromy pozdĺž chodníka zostali neporušené. (Pat.Ko)
  • Doktor Dalton (Pierce Brosnan) uvádza (čas cca 19 minút), že z pôdy sa uvoľňuje dostatok oxidu uhličitého na to, aby usmrtil stromy a živočíchy. Zatiaľ čo to platí pre živočíchy (ktoré by udusili), stromy a iné rastliny by sa rozvíjali pri zvýšenom množstve oxidu uhličitého. Myslí tým oxid siričitý, ktorý je toxický pre rastliny aj živočíchy a vysvetľuje zvýšenú kyslosť vody. Oxid uhličitý je smrteľný pre stromy a iné rastliny v dostatočne veľkom množstve. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama