Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 199)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem tomuto filmu moc nevěřil, nevím proč, ale nebavil jsem se tak, jak mi bylo řečeno, že se budu bavit. Jenže od hry na pravdu se to všechno obrátilo a já se bavil přímo královsky. Když si připočtete ten dokonalý konec, při kterém se mi chtělo brečet a smát zároveň (a tohle se mi už hodně dlouho u filmu nestalo) tak vám snad je jasné, že nemůžu jinak než plný počet. Za parádní obsazení, dokonalou hudbu a jednu loď, která opravdu válela. Jo, moci tak být na jejich palubě… 100 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Piráti na vlnách nejsou filmem, kterým bych si byl tak jist. Pravda na jedné lodi jsou moji největší favorité z branže herectví. Curtis, který sbalil celý svět na Lásku nebeskou se dle mého už tolik nepředvedl. Přitom atmosféra a hudba je něco, co tento film opět dělá výjimečným a nejsilnější stránkou je opět příběh. Ovšem dnes už tolik asi nikoho na zadek neposadí. Dneska už jsme zvyklí na ledacos. Lepší čtyřka, ať nežeru. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hrozně mi to připomínalo "Život pod vodou" ale mělo to o hodně lepší soundtrack. Obsazení tleskám. Britská elitka v kombinaci s Nickem Frostem a IT Crowd partou si sedli a skvěle se doplňovali. Od Curtise budu mít vždycky radši jeho prvotinu, ale na tomhle filmu je vidět, že přesně takhle to chtěl. Pro fanoušky oldies to bude přímo orgastická podívaná. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Svatý boom! Otřásající se země, která byla citelná v okruhu 10 kilometrů od našeho domu, až po vězení na Borech, docela seismologům zamotala hlavu, ale já ty kluky varoval, že rocková hudba dělá divy, obvzlášť, když je filmová. Ano, ano, značím tím, že Piráti na vlnách jsou vábivými můzami pro všechny fanoušky, kterým slovo Led Zeppelin nepřipomíná továrnu na motorky. Jsou něco jako Králové ro(c)ku, akorát s tím rozdílem, že zdejší postavičky jsou prokazatelně uchopitelnější pro diváka. Je super, když sledujete dění mimo loď. Lidé, kteří tančí za zvuků Rock radia, brečí, milují se, byli pro mě mnohdy větším zážitkem, než pohled na moderátory, kteří jsou u vytržení, když můžou pustit další pecku (Hoffman!). Jestli-že je Láska nebeská evergrínem Vánoc, pak Piráti plují do pomyslného "letního nebe" naprosto s přehledem. A fanoušci Sarah McLachlan ať si klidně rvou vlasy... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokonale obsazená komedie. Pokaždé, když se na scéně objevila nějaká známá tvář, tak jsem zaplesal:) Billem Nighym počínaje, Rhysem Ifansem konče. Ale co naplat, kdyby to bylo o lodi, která vysílá hip-hop, tak bych si to asi ani nepustil:) Jenže nekonečný přísun dokonale pasující převážně britské hudby, tomu nejde odolat. David Bowie a Rolling Stones jsou samozřejmost, Kinks nebo Who to samý, bez Small Faces by se to také neobešlo, potěšila i přítomnost Beach Boys a Jimiho, no prostě seznam je to neuvěřitelně dlouhý a hvězdný, a to pár kapel ani neznám! Velmi mě potěšil scénář, který se nezdržoval tím, že by ukazoval, jak to všechno začalo, ale po stručném titulku vrhl diváka přímo do děje, do jedne nekončící pařby. Zároveň děj přeskakoval mezi lodí a ministrem Zlatoslavem, který se ji snažil potopit, což ději dodávalo dramatickou rovinu, která by tam jinak - upřímně řečeno - ani nebyla. Protože zdánlivě vážné instituce, jako jsou otcovství a manželství, jsou brány s nehoráznym nadhledem a tak je celej film především sledem zábavnejch scének. No a bavil jsem se, to teda jo. Film se totiž snaží, seč může, jen o jediné: o nastolení dobré nálady. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (19)

  • Philip Seymour Hoffman (Hrabě) a Nick Frost (Dave) spolu mezi natáčením jednotlivých scén trávili spoustu času. Frost si Hoffmana získal svým smyslem pro humor. Na začátku natáčení, když se oba mlčky slunili na lodi a užívali si klidnou pauzu, tak Frost naklonil k Hoffmanovi a řekl mu: "přestaň už žvanit o tom svým podělaným Oscarovi." Hoffmana to rozesmálo na dobrých pět minut. (don corleone)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama