Reklama

Reklama

VOD (1)

Před dvaceti lety bubnoval v rockové kapele, teď konečně dostal druhou šanci. Robert “Fish” Fishman ji hodlá beze zbytku využít a konečně usednout na rockový trůn. Hlavní roli v americké hudební komedii hraje Rainn Wilson, známý ze seriálu Kancl.
Robert “Fish” Fishman byl před dvaceti lety bubeníkem ve známé rockové kapele, odkud ho ale vykopli. Teď však má úžasnou druhou šanci, aby se znovu ocitl na výsluní slávy. Když Fish dostane nabídku, aby se stal členem středoškolské garážové skupiny svého synovce, přijme ji bez váhání. Slavnostně si přísahá, že konečně dosedne na rockový trůn, na který má podle vlastního mínění jasný nárok. Pro jeho mladší spoluhráče tím ale začíná ta nejdivočejší životní jízda! Hlavní roli v bláznivě neuctivé hudební komedii o plnění životních snů a o nesnázích, které lze způsobit vlastní rodině, hraje Rainn Wilson, známý z televizního seriálu Kancl, režii má Peter Cattaneo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (131)

masw 

všechny recenze uživatele

Wilsona od The Office moc nemusím, ale tady byl dobrej, ovsem na Christinu Applegate nemel :). Pár vtipných momentů, sympatické obsazení (krásná Emma Stone, Jane Lynch z 40 Years old Virgin, Jane Krakowski v miniroli Fishovy manželky/exmanželky, nebo z Back To You Josh Gad) a co se týče Vesuvius, tak i písničky. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Když poprvé spatříte Rainna Wilsona v roli bubeníka a bláznivého rockera, hned vás musí napadnout jméno Jack Black. Robert Fishman, přezdívaný též Fish se společně se svou kapelou Vesuvius mohl stát slavným. Nahrávací společnost mu však nepřála a dala kapele na výběr, buď Fish, nebo místo na rockovém nebi. Touha byla velice silná a tak Fish přišel o svou vysněnou kariéru a zapřísáhl se, že se ke svému řemeslu již nevrátí. No, ve skutečnosti tvrdil něco jiného, ale realita byla trochu jiná. Fish se díky hříčce osudu po 20 letech (ne)dobrovolně ujímá opět své role a má možnost dokázat, že stejně jako rock je věčný, on ještě nezemřel, umí to pořádně rozbalit a především ukázat světu, kdo je pravým rockerem. Na jednu stranu hraje kapela spíše pop-rock, hudba je tedy nasládlá, což nečekaně vyústí i v románek uvnitř kapely, na stranu druhou je příjemné vědět, že je Rainn Wilson vskutku kvalitní náhrada za Jacka Blacka a svou roli zvládl na výbornou. Pokud jste si užívali School of Rock nebo Tenacious D: The Pick of Destiny, tahle "rocková" jízda vás příliš nezklame, bohužel není tak našláplá a spadá spíše k průměru. (6/10) ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem na něco takovýho čekal.... abych to moh zatratit. No je jasný, že stejně jako hudební styl rock (myslím ten typ rocku, kterej slyšíme furt v tom filmu) už nemá co nabídnout, ani od tohohle filmu nemůžete čekat zázraky. A ty se taky nekonají. Koná se totiž pěkně trapný hovno, opředené trapnou nití, jedním fórkem a nudou. Těžce to zavání odpadem, ale jenom kvůli tomu, že už jsem viděl horší sračky, dám aspoň hvězdu. A neptejte se mě, proč se mi to nelíbilo, už si to nepamatuju. Ale pocit přetrval. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Úvod hodně navnadil, pak se to zadrhlo. Žádná velká legrace to nebyla, příběh byl předvídatelný a neinvenční tak, že by ho tak napsalo 99 ze 100 rockerů během chvilky, a přehrávání Rainna Wilsona bylo chvílemi otravné, i když je třeba přiznat, že pár takových skutečných rockerů znám. Pojem rock a rocker tady v podobě nové kapely dostává dost zabrat, takže 99 % diváků tohoto filmu by šlo asi na koncert oné konkurenční kapely, která kdysi bubeníka vykopla. Ale když už tedy inovujeme a ve filmu reflektujeme, že si dnes pod pojmy rock a rocker vybaví leckdo něco jiného, je dobře, že byl užit poměrně věrohodný virální způsob, jak vznikl zájem o kapelu. Fanoušci Ala Bundy ocení přítomnost výborné Christiny Appelgate v roli rozumné mámy, v níž ale herecké srdce pořád někde tepe. Nadhodnocuji. Co si budeme povídat, jedna nebo dvě hvězdičky by o kvalitě filmu vypovídaly lépe. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Objektivně to je asi na hvězdy tři a sedmdesát procent. Jenže recenze je vesměs hodnocení subjektivní. A protože bigbít je moje srdeční záležitost, tak si musim trochu přisadit. Sice zdejší rock je ten klasickej vyměklej filmovej, ale to už se holt nedá nic dělat. Vtípky se povedly vymyslet solidní a nejednou jsem se u nich nejen ušklíbl, ale i nahlas zasmál. Fish je magor, jak se sluší a patří a Wilson zahrál skvěle. A i zbytek herectva se k němu podařil šťastně vybrat. 80 % Oblíbená část- Fish VS dodávka se zbytkem Vesuvius ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Paličky, ktoré používa "Fish" (Rainn Wilson) sú značky Vic Firth, Matt (Josh Gad) hrá na klávesy Roland Juno-D a Curtis (Teddy Geiger) používa gitary Fender Stratocaster a Fender Telecaster. (Amityville)
  • Založené na príbehu Petea Besta, bývalého bubeníka skupiny The Beatles. Vo filme sa objaví v scéne pri zastávke. Je to chlapík, ktorý číta časopis s Vesuvius na obálke. (Flipper)

Reklama

Reklama