Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 1

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tri a pol hviezdičky. Kreatívne spracovanie, pomerne nápaditý prístup k téme a praktické gore efekty, pekne oživený Chucky a pár vydarených ľakačiek versus gore efektov mohlo byť kľudne aj viac, rovnako ako Chuckyho a režisér akoby miestami príliš dlho chodil okolo horúcej kaše, ako sa hovorí. Jednoducho to mohlo byť lepšie rozhádzané počas celého filmu. Ale som rád za každý návrat každej hororovej ikony. Aj nabudúce, dúfam. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby za predaj Blu-ray v USA $1,062,840Tržby za predaj DVD v USA $1,134,883║ Tak tu to Mancini prekoučoval, sa mu to dosť rozpadlo pod rukami. Jednoznačne najmenej nápaditý diel, kde maximálne vyčnievajú len tie tak zbytočne zvrátené scény, trošku už cez čiaru znesiteľnosti. /40%/ ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asi je čas, aby Mancini předal sérii do rukou někomu jinému. Jako scénárista má sice zajímavé nápady, ale jako režisér má neskutečné zkraty. Po mizerné Nevěstě a naprosto tragickém a ubohém Seedu přišla malá vlaštovka naděje Curse, kde se Mancini vrátil k hororu a k atmosféře a i když byl děj trochu zbytečně překombinovaný, mělo to ten správný hororový nádech. Bohužel toho Mancini nevyužil a vrátil se k podobné frašce, jako bylo sémě. Atmosféra naprosto neexistuje, děj je stupidní, nedává sebemenší smysl, Chucky je podivná figurka ze které nejde absolutně žádný strach. Nová léčebna nemá žádnou atmosféru a pokaždé, když se na scéně objeví příšerná postava Jennifer Tilly která jí hraje ještě hůř, jde všechno doslova do prdele. Ono vůbec od doby, kdy se ve scénáři objevila přítelkyně Lee Raye, šlo to všechno do sraček. Scénář fakt nedává sebenší smysl, všechno je laciné, odbyté, dialogy rvou uši, vražd je málo a jsou o ničem a Alex Vincent naprosto nevyužitý, opět. Opravdu tak špatný film, až to milovníka prvních tří dílu hodně bolí. Tohle se vůbec nepovedlo, je čas jít dál, jiným směrem a přitom scénář bych napsal lepší za deset minut. Stačilo by, aby Andy byl v nějaké starší a opravdu děsivé léčebně společně s Nicou a Chucky tam v temných uličkách likvidoval pacienty i personál v nějakém svižnějším twistu a ne jednou za dvacet minut ve scénáristické žumpě rádoby parodie a nepochopitelných dějových zvratů, ve kterém je Chuckyho zaklínání dokonce hotové za deset vteřin bez jediného efektu....nevim, co si Mancini myslel že dělá. 25%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký scenárista talianskeho pôvodu George Donald Mancini sa do dejín horrorovej kinematografie zapísal predovšetkým ako stvoriteľ kultovej postavy, reinkarnovanej vraždiacej bábky Chuckyho. Podľa jeho scenára bolo v priebehu rokov 1988 až 2017 natočených sedem častí tejto série. Posledné tri pokračovania aj sám režíroval. Konkrétne sa jedná o tituly: Detská hra (1988), Detská hra 2 (1990), Detská hra 3 (1991), Chuckyho nevesta (1998), Chuckyho potomstvo (2004), Chuckyho kliatba (2013), Chuckyho kult (2017). Videl som ich všetky. Dnes som si pozrel v pôvodnom znení s titulkami poslednú spomínanú časť "Cult of Chucky", ktorá plynule nadväzuje na predchádzajúci diel. Zmenilo sa prostredie, ale atmofséra zostala rovnaká. Takže ju budem hodnotiť tak isto ako jej predchodcu. *** ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Mancini začíná opět utrhávat ze řetězu... Po poměrně seriózní Chuckyho kletbě (pokud tedy o filmu, kde vraždí panenka posedlá duchem masového vraha, můžeme mluvit jako o seriózním) přichází uvolněnější a černo-humornější Cult of Chucky... O ději se nemůžeme moc bavit, chvílemi mi přišlo, že scénář ani neexistuje a herci jenom improvizují... Atmosféra je kupodivu docela slabá a to i když se film odehrává v psychiatrické léčebně, na druhou stranu, gore je parádní, kvalitní odlschoolová práce, i když si na něj divák musí docela dlouho počkat... No a samotný hláškující Chucky? Toho je v tohle filmu mnohem více než obvykle... Závěr je už pak šílená kapitola sama o sobě... Očekávám další díl... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Fiona Dourif (Nica) je dcerou Brada Dourifa, který ve filmech o děsivé panence hrál masového vraha Charlese Lee Raye, který se do Chuckyho převtělil v prvním dílu filmové série Dětská hra (1988). V dalších dílech panenku vždy daboval. (pórek)
  • Po záverečných titulkoch je ešte bonusová scéna. (BoredKid)
  • Natáčelo se od 9. ledna do 17. února 2017 v Kanadě a Georgii (USA). (Varan)

Reklama

Reklama