Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je skutečnost a co mystifikace? To ví jen on sám - newyorský taxikář Jerry Fletcher. Je to podivín, který každému pasažérovi vypráví o nejrůznějších spiknutích, v jejichž pozadí stojí oni. Jde tím na nervy nejen lidem, kteří ho vidí poprvé v životě, ale také právničce Alici Suttonové, jež pracuje na ministerstvu spravedlnosti. Ta sice Jerryho důkazy shovívavě vyslechne, ale nevěří mu stejně jako nikdo z okolí. Jerry, který Alici tajně miluje, ve svém bytě zachovává dokonalou konspiraci. Přesto neunikne tajemnému doktoru Jonasovi. Je chycen, ale podaří se mu z uzavřených prostor psychiatrické kliniky utéct a konečně Alici přesvědčí, že není blázen, ale oběť podivných doktorových pokusů s lidskými mozky. Oni jsou velmi nebezpeční protivníci a dvojice na útěku se ocitá v ohrožení života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (302)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Scénář je naprosto prošpikován nenápadnými leč elitními větičkami jako"Máte hledat toho bez nosu a neé mě!", nebo "To už tu bylo." Scénky s lepenkou na očích a úprk na vozíčku jsou až Gilliamovsky bizarr. Hlavně ale Gibson válí....střídá své schizopolohy, kdy je dojemný až roztomilý s chvilkama uplakaného zoufalství čí jindy bezchybnou vychcaností. 80% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl začátek a dospěl jsem k závěru, že to musí být zábavná záležitost. Ale když jsem se konečně dostal ke zhlédnutí celého filmu, byl jsme docela zklamán. Čekal jsem důmyslněji vystavěný příběh, více nápadů, více humoru (zvlášť, když to trvá přes dvě hodiny). Je to vlastně taková směska žánrů (akční film, komedie, romantický film, špionážní thriller), přičemž ani jedna rovina není nijak zvlášť zdařilá. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

3 1/2 * .Thriller,který je zajímavý,který má velké herecké hvězdy(Mel Gibson je zkrátka dost dobrej herec a klidně mě ukamenujte :-)),dobrého režiséra,přesto ho nějak vyzvednout na něco víc nemohu,protože u něj zkrátka nenacházím důvod,proč. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený snímek, který byl pro mne po dlouhou dobu nepřekonatelnou mysteriózní baladou. Skvěle zahrané a ještě lépe natočené. Obsadit Roberts a Gibsona, byl opravdu velmi povedený tah. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je to tím, že se na tom podíleli asi tři režiséři (Helgeland, Gibson, Donner - každej si chvilku zarežíroval:-) , ale je to fakt strašná slátanina. Stewart a Gibson jsou dobrý a Julii Roberts stejně nemám ád, takže ta to už víc zkazit nemohla:-) ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

amreičania by vždy mali natočiť iba trištvrtiny filmu a poslednú štvrtinu nechať natočiť niekomu inému,lebo tie ich patetické klišéovité a neustále sa opakujúce pseudofinále sú neznesiteľné...inak to mohol byť obyčajný priemerný thriller s nehodiacou sa hudbou a celkom dobrým paranoikom gibsonom ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak podivnej film... Pobavilo me, ze kdyz se Mel schovava v kine, tak zrovna promitaj Ladyhawke, muj oblibeny... :-) ()

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Dlouho si probojovával cestu do mých Top 10. Nakonec to dokázal. Ta paranoia, že něco víte, ale nevíte vlastně, co přesně, a ostatní vás mají za blázna. Melovy modré oči. Ten dokonalý soundtrack od Cartera Burwella. Bože. ♥ Love gives you wings! GERONIMO! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Viděno po hodně dlouhé době a tehdejší totální nadšení už malinko ochladlo. Nicméně pořád se jedná o výborný thriller s Melem Gibsonem v nejlepší formě. Zápletka není kdovíjak úžasná, ale Mel i slabší scény utáhne tak, že nejsou ve výsledku vůbec špatné. Solidní 4 hvězdy. (Blu-ray, orig.) ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Thriller s prvky komedie.. Tyhle stary glaky jsou proste dobry a vzdycky budou..Gibson hraje jako buh a Roberts je jako vzdy krasna a hraje taky fantasticky.. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Zďaleka najlepší na filme je Gibson. Robertsovej som doteraz neprišiel na chuť. Inak ako film trochu pritiahnuté za vlasy. Ničím nevynikajúci film s istou dávkou nudy. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson, ktery je vykreslen jako blazen vidi za vsim spiknuti a navic je az po usi zamilovany. V prubehu filmu se dozvidame co je co a kdo za cim stoji. Dulezite je davat bedlivy pozor. Trikrat videno a nakonec vse pochopeno. Neco mezi thrillerem a bohuzel i komedii. Zalezi na nalade a cloveku samotnem. 75% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Americkej thriller, kterej se utápí v průměrnosti. Akce pomálu, v podstatě žádná, scénář lehce hollywoodsky přehnanej a v hlavních rolích hvězdy, který nikdy neuměli hrát. Ale Richard Donner v devadesátých letech ještě docela uměl, tak se na to i přes rutiní a tempo ztrácející poslední třetinu dá koukat. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nudná blbost, zmateně tvářící se o inteligentní Thriller. Pokud Gibson chtěl hrát chlapa co žije ve spiknutí z nejvyšších míst, měl si zahrát Adolfa Hitlera. Ti dva se jistě shodnou v teorii velkého judaistického spiknutí proti moderní civilizaci. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson je neškodný blázen, který má pocit že ho sleduje FBI,CIA,NOVA...Kdo se prostě v těch zkratkách má vyznat. Ale co když se ukáže, že ho opravdu někdo sleduje??? Mix různých žánrů zpočátku celkem funguje, navíc Gibson se do téhle role dost hodí, boužel ke konci ta překombinovanost už tak po hromadě nedrží. (navíc - SPOILER - tohle je tak trochu vykradený Bourne...) 6/10 ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se snažil posunout do trochu jiné role, než ve kterých ho vídáme. Zahrál si člověka posedlého teoriemi spinkutí. Někdy to ale podle mě až přehrával a celkem zbytečně. I bez toho bych mu to uvěřil, takhle svůj výkon pouze devalvoval a divák tak čekal pouze na to, kdy se konečně odhalí to, o čem ostatní až chorobně přesvědčoval, ale nikdo mu nevěřil. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že nikdy ma tento film neťahal. Film s vyšnutým hrdinom, ktorý stále iba melie nezmysly, navyše po jeho boku stojí Julia Roberts, ktorú veľmi nemusím. Avšak dal som tomuto filmu šancu a oplatilo sa. Julia Roberts je v tomto filme neodolateľne zlatá a Mel Gibson tradične skvelý. Aj keď spočiatku film nejako nemá grády, tak po takej pol hodinke sa to všetko pekne rozbehne. Samozrejme sú tu aj nejaké nelogickosti, či scény pritiahnuté za vlasy. Avšak v konečnom dôsledku ide o dobrý akčný film so sympatickými hrdinami, malou dávkou humoru, štipkou tajomna či sci-fi a hlavne s dobrou zápletkou a podarenou réžiou. Na vytknutie nie je toho toľko. 4* ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Skvělé duo Mel Gibson&Julia Roberts a za zády, na křesle legenda Richard Donner.Překvapivý záporák Jean-Luc Picard Patrick Stewart.No,mohlo to dopadnout jinak? ()

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama