Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Recenze (252)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se jako mladší díval každé prázdniny. Tahle parta děcek mě vždycky dokázala pobavit. "Čokoláda" :D ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Chápu vás všechny a vaše vysoká hodnocení, protože je to pro vás podobně jako pro mou ženu nostalgie z dětství. Ale vzhledem k tomu, že já jsem cirka do svých třiceti let neměl tušení, že něco jako Rošťáci existuje, tak je to pro mne logicky přinejlepším roztomile nesmyslná, osmdesátková, papundeklovaná podívaná, kterou už nikdy znovu vidět nemusím... 60% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší scéna z tohoto filmu je, jak jeden z hrdinů "překládá" španělsky hovořící hospodyni matčiny pokyny... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Mdlou první polovinu s otravnými postavami vynahradí polovina druhá, která nabízí to nejlepší z tohohle žánru. Nenáročná dobrodružná podíváná. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

vahal som ci dat tri alebo styri hviezdy, ale musim skonstatovat, ze medzi dobrodruznymi filmami s detmi v hlavnej ulohe je prave tento na slusnej urovni...oddychovka na sobotny vecer ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

V roce 1985 se dalo dohromady neskutečně silné trio: božský Stývn (Produkce), akční mistr Donner (Režie) a Chris Columbus (Scénář), aby nám ukázalo, jak se získávají peníze na nezaplacené účty, či záchranu městečka, kde žijete. Vykašlete se na práci. Seberte pár kamarádů a vydejte se do místního podzemí, které je skrz na skrz přeplněné nápaditými pastmi. Takhle nějak vypadá jejich recept. OVŠEM musí vám být něco málo přes deset let a musíte být plní dětské fantazie. Jestli tohle neplatí, tak se radši vraťte k lopatě, nebo co to vlastně děláte :-) To samé platí pro film. Jestli je ve vás kus dítěte, tak si ho určitě užijete, protože snímek má hravý a vtipný scénář, který se odehrává v zajímavé výpravě, která i v omezenosti, kterou jeskyně disponují dovoluje kameře kreslit krásné obrázky. Navíc má film slušné dětské herce. Sean Austin už tady trénuje vykulená očka na Pána Prstenů a zaujme i Josh Brolin coby jeho starší bratr, ale nezaostávají ani ostatní herci. Akčnější scény jsou dobře natočené a nápadité (Hraní na varhany) a nebýt toho, že jsou některé scény na můj vkus až moc ukřičené a slaďoučké, tak bych neměl skoro co kritizovat. P.S. To, jak si Donner na konci rýpl do svého Supermana, bylo úžasné:-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Potvrzuji co píšou kolegové: je to hrozně uřvané, barrandovský dabing je dost drsný, na druhou stranu s přehledem nejlepší, všechny ostatní mladší musí být katastrofa na ntou. Dobrodružství v kanále je příliš natahované, záporáci mi tam vůbec neseděli, bylo toho až moc. Parta dětí je ok. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak první půlku mě nehorázně srali ty uřvaný parchanti, co se furt přeřvávali a nebylo jim rozumět skoro ani jedno slovo, bylo mi líto toho tlustýho kluka, jak se kněmu chovali.. pak se to naštěstí příběhove proměnilo v celkem fajn dobrodružství se sice směšnýma záporákama, ale vizuál musím fakt pochválit.. z tý party byl jedinej snesitelnej asi ten tlouštík, a taky se mi libil ten hnusák v suprmanským triku. Horší průměr a celkem zklamání. Čekal jsem že se víc zasměju, ale spíš mě to víc sralo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavná dobrodružná podívaná, která potěší hlavně ty, kteří v sobě ještě pořád skrývají malé dítě. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Na přelomu 80. a 90. let byli Goonies jednou z prvních videokazet, které jsme si půjčili domů. Ohraná kazeta se stala branou do dětské fantazie. Dobrodružství, které čeká na každé dítě doslova za brankou. Piráti, poklad, technická udělátka, italská mafie... a tlupa malých amerických dětí, které jednoho odpoledne prožijí vysněný příběh každého kluka. S odstupem času jsou vidět technické nedokonalosti, a tak nějak se mi zdá, že se Donner pokusil naplnit spielbergovskou šablonu aniž by se mu to zcela podařilo. Pokud to člověk ale moc nezkoumá, Goonies jsou jednoznačně jedním z nejlepších osmdesátkových filmů držících se na hranici filmu pro děti a pro dospělé. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poprvé by měl tenhle film vidět divák už ve svém dětství. Pak by to byla nádherná vzpomínka na vzrušující a dobrodružný příběh, který by chtělo prožít každé dítě. ___ Viděno v dospělosti: průměrná dobrodružná podívaná. /6. 7. 13./ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhý film, který se rozpadá na dvě poloviny. V první sledujeme pod titulky jeden z útěk z vězení a pak klasickou seznamovačku s partou nijak zajímavých děcek, ve druhé se běhá v podzemí domu, který se divím, že nespadl, jak jsou pod ním velké jeskyně snad několik kilometrů, a dokonce se tam vejde pirátská loď. Btw - jak se tam dostala a kudy pak vyplula ven, když děcka měla problém se odtud dostat? Zločinci nezajímaví, zvraty nijaké, děcka otravná (až na tu holku, které pedofilní Donner občas zabere zezadu kalhotky pod kratičkou sukýnkou), příběh předvídatelný a tuctový... Možná si měl Chris Columbus přečíst nějaký díl o třech pátračích, aby věděl, jak má vypadat správně nadupané klukovské dobrodružství. Tohle připomíná nepovedený pokus o Hucka Finna (a z něho odvozené Pány kluky). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rodinný dětský film, ztraceny poklad a jeho dobrodružství, co mi vadilo ta uřvanost děti, takový ukřičený film. Nakonec ti zlodějové, no někdy po pár desítkách minut film přestal vzbuzovat dětství a začal sv,m příběhem celkem nudit škoda. Herecké tváře které dnes známe jako skvěle herce měli přesto slušný zážitek. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím z pohledu dětského diváka, jelikož v době, kdy jsem ho viděl, mě bylo 11 let. Byla to VHS z půjčovny:) Příběh snímku byl důmyslně promyšlen a napětí by se dalo "krájet". Některé scénky ovšem působily "fádně". Výkony hlavních hrdinů byly celkem příjemné, když vezmeme v potaz, že to byly děti. Poklad i pirátská loď, vlastně celkově to prostředí působilo "opravdově" a v některých pasážích dokonce byly i "lekačky". Nevím no, budu hodnotit průměrně, možná by si film zasloužil čtyři hvězdy, ale to bych ho musel ještě jednou vidět. A to se myslím už nestane, jelikož naše televizní stanice ho krutě opomíjejí. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ako veľmi malý som bol fanatikom do čohokoľvek dotýkajúceho sa pirátskej tematiky (Hook bol mojou modlou) a vidieť Goonies v cca. 6-tich rokoch by bolo míľnikom môjho detstva. Pri dnešnom sledovaní som si užil vlnu spomínania kombinovanú s pochutnávaním si na vysokokalorickej 80s estetike a postupoch. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Štvrťstoročie starý film, ktorý mojej pozornosti doteraz unikal a ja som si ho vychutnal, akoby mi bolo desať. To o niečom sakramentsky svedčí! (október 2016: no, a rovnako tak si to vychutnal aj môj práve 11-ročný syn. Chvíľami nedýchal, veľa sa rehotal, vyľakaný schovával za vankúš... Jedna - slovníkom súčasnej omladiny - mega-klasika!) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hravě vtahující dobrodružná jízda, která v mnoha aspektech připomíná legendární sérii “Indiana Jones”, avšak v dětském podání a s úžasnou atmosférou osmdesátých let. Snímek The Goonies režiséra Richarda Donnera stojí a padá na dětských hercích, kteří jsou zde všichni do jednoho výteční. Chemie mezi nimi dokonale funguje, nicméně z jejich neustálého překřikování Vám za chvíli půjde hlava kolem. Co se příběhu týče, tak ten je krásně přímočarý a Spielbergovsky kouzelný, což výsledný dojem o to více umocňuje. Ve finále tedy dostaneme vydařenou dobrodružnou podívanou, jejíž hravost si budu určitě několikrát do roka velmi rád připomínat. Skvělá práce! „Goonies never say die!” ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Film mého mládí. Tenkrát video nebylo v domácnosti tak běžné jako v dnešní době a filmů taky nebylo mnoho. Tento film mě naprosto okouzlil. Z nostalgie se na něj musím zas někdy podívat. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Zmlátím vás tak, že až se proberete, vaše hadry už budou z módy !!" ;) Mistr mezi režiséry a klasik hollywoodské zábavy Richard Donner, který má snad alespoň za mě na svědomí nejvíc kultovních kousků, mě ještě nikdy nezklamal, a tak to nemohlo dopadnout jinak ani v případě jeho spolupráce s Chrisem Columbusem, ten zase v oblasti rodinných filmů stojí hrdě se svým vánočním megahitem Sám doma, a králem Stevenem Spielbergem, přičemž úžasně čitelný rukopis každého z nich se vine celý snímkem, aniž by si vzájemně překážely !! Velkého množství odkazů na provařené dobrodružné snímky v čele s legendárním Indiana Jonesem prostě nepřehlédnete, a tak se prostě The Goonies museli stát kultovními, byť disponují překvapivě poněkud infantilně naivním příběhem, který je však o to více vtipný a upřímný, příběhem party obyčejných kluků ze zapadákova, kteří se vydávají na jakousi jeskynní road movie při honbě za pokladem.. Richard Donner to vše natočil s až neuvěřitelnou lehkostí a grácií, zcela symbolicky, že si prostě Rošťáky musíte zamilovat !! Jistě se nabízí srovnání s obsahově velmi blízkým filmem Roba Reinera Stůj při mě, jemuž posloužil jako předloha román Stephena Kinga, z něhož ovšem The Goonies vychází jako jasný vítěz, nejen z důvodu kvalitnější zábavy, ale také dík faktu, že divák nemusí sledovat patetické obrázky hlavních hrdinů vzpomínajících po spoustě let na dětství.. Pro Buráky mluví také z mého pohledu kvalitnější herecké obsazení v čele s mladičkým Joshem Brolinem, Seanem "Frodovým kámošem" Astinem či Coreyem Feldmanem.. Naopak co se týká soundtracku Dava Grusina, který sice není vůbec špatný, ale nenadchne, pak byť jsou s Jackem Nitzschem, který má na svědomí hudební motiv k Stand by me !!, prakticky stejné ročníky a stylově jsou si rovněž docela blízko, Nitzscheho s jeho odkazem vidím minimálně o třídu výš, pokud by jeho práce mohla mluvit za něj, pak k záležitostem jako Vymítač ďábla či Přelet nad kukaččím hnízdem s jejich maximálně osobitými a sugestivními soundtracky není zřejmě co dodávat !! [ Dabing 2/10 ] V duchu názvu filmu se nese i výsledek dabingového studia. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Keď sa spoja také esá ako Spielberg, Columbus a Donner vo svojom vrcholnom období, tak z toho proste musí vzniknúť pecka. A to sa v tomto prípade dokonale podarilo. Perfektná detská variácia na Indiho s detským humorom v štýle série Sám doma. Zloduchovia Robert Davi a Joe Pantoliano fakt pripomínajú Mokrých banditov. Rovnako blbí, rovnako zábavní.  Vydarilo sa aj obsadenie detskej bandy, čo dokladá, že Sean Astin to dotiahol až do slávnej vandrovky po stredozemi. U Indiho tu je zase detská posila a keďže to je osemdesiatkový film, tak tu nesmie chýbať aspoň jeden Corey. A ako ozdoba tu je nádherná Martha Plimtonová. Chémia medzi bandou je dokonalá. Každý tam má svoj trefný charakter, ktorý v správnej chvíli vynikne. Technická stránka je prvotriedna a všetky tie pasce stoja za to. Akurát zakaždým po dopozeraní mi je ľúto, že to nebolo dlhšie. Výsledkom je perfektné detské dobrodružstvo, ktoré funguje aj po rokoch. A aj ten burácky pôvodný dabing sa mi stále páči. 8/10. ()

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama