Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z animáků o Justice League. Nejenže mi neseděly 50. léta, ale také množství vedlejších postav a přerostlí pterodaktylové jakožto hlavní nepřítel lidu/Justice League. Navíc každá z hlavních postav má jen minimum prostoru a o mytologii se taky nijak výrazně nemluví. Po Krizi na dvou Zemích a Zániku tak přišlo s JL velké zklamání. 50% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Flash je jednoznačně komouš. Ten rudý spandex je jasný. Jinak dost slabý scénář a nudný záporák, pár světlých míst se však najde. Mezi ně patří třeba Kal-Elův střet s Dianou v chatrči někde v Indočíně nebo když Martian Manhunter přebírá vzhled postav vystupujících v televizi. Zasazení do padesátých let a s tím spojený šatník superhrdinů dává tomuhle animáku jistý punc originality. Bachy: Robina Hooda jsem tam opravdu neviděl :) Možná tě zmátl Green Arrow... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Batman, Superman, Flash, Hal Jordan, Wonder Woman, Martian Manhunter a další bojují proti zkázonosné síle samotného 'Centra'. Tenhle JLA animák mě potěšil zasazením do let padesátých (vyčerpání válkou a naděje v lepší zítřek, nový start), ale naopak nepotešil menší dějovou rozkouskovaností až zmateností. Charaktery se taky (ne)dávali dohromady pěkně dlouho. Závěr byl ale tak vyhroceně hrdinný (vláda + nadlidé) a sci-fi/apokalypticky rozmáchlý (plus plný dinosauřích příšer), že mě to smetlo tak jako tak. Kresba celkově taky pěkná, politický nádech v tomto případě ku prospěchu věci. 7/10. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi retro štýl, záverečný preslov a že sa ukázal aj Green Arrow, ale podotýkam len ukázal, lebo bojovať ho neuvidíte. Inak úplná slabota, a pritom úvodný prológ vyzeral sľubne. 50 minút sa nám tam predstavujú superhrdinovia, no aj tak ich poriadne nespoznáte a zvyšný čas je akcia, ale nato že tam bojuje partia superhrdinov s armádou dinosaurov je tá akcia dosť nezáživná. A k tomu hneď na začiatku súbojov odrovnajú Supermana, ktorý sa tam ukáže až keď je po všetkom. A nepomáha tomu ani tá seriálová animácia. To sa nedá ani porovnať s filmom Liga spravodlivých: Vojna. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Retro nádech je rozhodně fajn, stejně jako jiný úhel pohledu na známé hrdiny, ale film se tak trošku táhne (což je u tak krátké stopáže vcelku podivné) a má zvláštní atmosféru, která skáče od skvělé, až po nepopsatelně divnou. Někdy se taé skáče z jedné scény do druhé bez většího smyslu, celkově prostě působí film nekompaktně a zmateně. Od DC už jsem viděl lepší projekty. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)
  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)

Reklama

Reklama