Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 203)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Proti Bradu Birdovi nemám ani to nejmenší, Michael Giacchino se také snaží, ale co z toho, když lehkou nudu střídají scény, které nejsou ani poctou, ani citací, jen starým zbožím (až na výjímky, třeba telefonní budku). Ale ve kterém filmu máte zase možnost vidět, jak Josh Holloway zneškodní Pavla Kříže. 70%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě spolu s jedničkou s přehledem nejlepší díl série, velmi hravý a vynalézavý (střílení si z vlastních trademarků, zkomplikování každé akce), akční (nejlepší mrakodrapová a vůbec akční scéna série) a vtipný, který stejně jako jednička hned na začátku pořádně zatřese celým univerzem (zavraždění ministra, uzavření agentury) a končí záchranou světa v poslední vteřině a pěknou osobní tečkou. Staré bondovské atributy jako Rusové, atomovky a diamanty působí archaicky, ale film se řítí vpřed a servíruje svižnou zábavu. Jeden z nejlepších špionských filmů vůbec. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Stal se zázrak, Ghost Protocol začíná patřit mezi mé velmi oblíbené filmy. Určitě za to může Simon Pegg a Jeremy Renner, ale i Paula Patton mě přesvědčila o svých kvalitách, a obdiv Léy Seydoux a jejího kamenného výrazu je samozřejmostí. Zdejší soundtrack je určitě můj nejoblíbenější ze všech MI filmů. Úvodní vězeňská sekvence je skvělá, a když si film pouštím, tak se na ni vždycky dívám několikrát, protože jednou to nestačí. Infiltrace "Kremlinu" je taky děsně boží, tady jsem speciálně chtěla pochválit Simona Pegga, ale nenese on náhodou celý film na svých zádech? Bradu Birdovi se povedlo vztahy mezi postavami, komedii, akčnost a popkornovost namíchat v tak správném poměru, jako žádnému jinému režisérovi ze série. Dokonce i Tom Cruise, o kterém jsem přesvědčená, že nemá žádný smysl pro humor, tady působí jako docela vtipný týpek a ne jako intenzivní arogantní blázen jako obvykle. Ačkoliv to, jakým způsobem se občas dělá "neškodný idiot" z postavy Jeremyho Rennera, pořád zavání preventivní ochranou Cruisova ega. Líbí se mi i takové jemné detaily jakože jak film Ethana představuje, aniž by ukázal jeho tvář, a na kameru se plně ukáže teprve až učiní své první samostatné rozhodnutí, jak konečky prstů pohladí kamennou zeď, když opouští svou celu... No a že se některé pasáže natáčely doslova pár metrů od mého tehdejšího bydliště, takže jsem se mezi záběry mohla procházet po place, to už je jen taková třešnička na dortu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Těžký týmový error! Padesátiletý scientolog, jemuž za všech okolností perfektně drží účes, by už měl pomalu začít šouravým krokem obcházet americká předměstí s nějakou tou Hubbardovou Strážní věží pod paží a shánět nové, slaboduché ovečky k auditu a nikoliv mlátit na potkání ruské speciální jednotky. Testosteronová muskulatice, které jsem věřil akorát to, že si mezi jednotlivými záběry musela přeholit kníra, asi chytla nějakého producenta za koule a vyhrožovala, že pokud ji neobsadí, tak nepustí a navíc mu ještě ukáže čuráka. Anglický kašpar, jenž se má v nejbližší době objevit snad i v roli Hamleta, aby se království Dánské mohlo potrhat smíchy, co za debila to huhňá do lebky, je na roli agenta stejně vhodný, asi jako by hrál Ace Venturu Max von Sydow. Jediný Zmrd, co číhá všude, byl v poho a myslím, že má vystaráno, až Tomík odletí za Aštarem na orbit. A mělo to trvat hodinu! Do té doby to byla pohodová, Imposibilní mise, na jaké jsme zvyklí. Pak ale asi scénárista odmítl vstoupit do církve a doškrábali to samotní Křižník s Pomádou. Druhá hodina je Imbecilní mise bez koulí, plná násilně nadstavovaného, nudného a bolestivého honění, které by snad zvládla i vysloužila jeptiška s amputovanou pravou rukou. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tato akční série zraje jako víno. Pokaždé jiný režisér, jiný styl, jiný díl. Tak se mi to líbí a možná proto si M:I udržuje svěží a neokoukaný odér. V tomto díle je ohromující především akce. I když by se dala v pohodě zařadit do kategorie ´over the top´, klade se maximální důraz na to, aby vše vypadalo co možná nejvíc realisticky. Takže téměř žádné digitální kejkle, ale poctivá práce kaskadérů a herců. Cruise si znovu vydobyl právo účastnit se všech náročných scén osobně a upřímně by mě zajímalo, jakou tepovku měl jeho pojišťovací agent, když viděl, jak jeho klienta bombarduje zdivo Kremlu nebo jak si hraje na Spider-mana či na testovacího jezdce automobilky BMW. Co se osobních soubojů týče, znovu palec nahoru, i když fyzično Bourneových deathmatchů je o velký kus dál. Docela mě překvapil Renner, hlavně právě v bitkách, Pegg se zase postaral o decentně komediální vložku. Trochu naivně už působí to, jak všechno vychází do detailu, do poslední vteřiny, úplně všechno je okamžitě po ruce. Hlavní záporák se s tím ze třetího dílu nemůže rovnat a i ten děj ustupuje trochu do pozadí... protože v popředí je především AKCE, která se odehrává v atraktivních lokacích, v parádních záběrech, má atmosféru a nápaditost. Tečka. Za tři roky nashle u dalšího dílu, teď si jděte po svejch a tato zpráva se zničí za 5 sekund... 145 miliónů dolarů(rozpočet)/693 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru, Praze, Dubaji, Maďarsku i ruských a indických lokacích. Natáčelo se od 29. září 2010 do 19. března 2011. (Kuzmik)
  • Názov filmu sa objaví až v 10. minúte. (ČSFD)
  • Natáčení v Bubenečské čističce probíhalo dle jejího nájemce v následujícím sledu: přibližně rok vyjednávání, asi dva měsíce ladění smlouvy přímo v Praze, čtrnáct dní navážení techniky, stavba zázemí, přípravy a tři dny intenzívního natáčení. Celková stopáž nakonec ve filmu o mnoho nepřesáhne 30 vteřin. (Jirka_Globus)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama