Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 3

Recenze (1 203)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemějte strach z vyždímaného konceptu filmové série, z okoukané zápletky, ani ze stopáže překračující dvě hodiny, čtvrtá Mission Impossible je skvostný akční nářez, jaký jsme tady dlouho neměli. Režisér, na poli hraných filmů debutující, na sobě nedá znát sebemenší zaváhání a od prvních minut servíruje chytlavé akční scény přecházející jedna v druhou, přičemž diváku téměř není dán prostor pro vydechnutí (myšleno v dobrém smyslu), ani pro přílišné zabývaní se klasickou hrozbou jaderného konfliktu mezi USA a Ruskem - je tedy celkem jedno, co je příčinou všeho dění, důležité je "dění" samotné. Počínání agentů perfektně balancuje na hraně "nemožného" a uvěřitelného, stejně tak technické udělátka jsou tak akorát cool, avšak neplýtvá se s nimi... Vytknout by se dala jen mizerná emocionální rovina, ale to nic nemění na tom, že takhle nabitý energií jsem odcházel z kina jen párkrát v životě... 9/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předpokládal jsem, že to bude zas o stupínek lepší, než "trojka", ale jakmile jsem si uvědomil, že se tu tvůrci snaží hrdiny jakoby polidštit tím, že z nich prostě v krizových situacích dělají naprosté debily, pochopil jsem, že trhák roku mě právě minul. A když Abrams začal na Cruiseho a nějakýho Švéda nebo kdo to u všech rohatejch vůbec byl, házet písek, aby tak navodil napětí v honičce někde uprostřed Dubaje, šel jsem do kolen. Tohle ne! MI byly vždycky takříkajíc ujeté filmy, ale tady jim to ujelo až moc. To nebylo cool, to bylo prostě nudné a trochu blbé. Na druhou stranu, když Cruise pomocí nějakých technicky vymakaných fusaklí šplhal na špici nejvyšší budovy světa mrakodrap Burdže Chalífa a ta jedna proradná fusakle ho zradila, o nervy nebyla nouze. Závěrem lze tedy říct, že to nebylo ani takové ani makové. Lepší průměr. Čekal jsem halt trochu víc. Update. po druhém sledování měním na čtyři. Takhle s odstupem času se mi to dooost líbilo. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem do toho šla hlavně kvůli Michaelu Nyqvistovi, to jsem ale nevěděla, že se tam jen mihne a nestojí to ani za řeč. Nejsem akční typ na akční tipy a Toma až tak moc nevyhledávám, přesto mu v žádném případě nelze upřít jeho vynikající herecké kvality. O tom mě přesvědčil i v jiných filmech. Tady si očekávaně a bezvadně zahrál opět nesmrtelného agenta Ethana, který musí nutně přežít do další akce, to je nad slunce jasný a tak jsem ani jiný konec nepředpokládala. Ale přikláním se k jednomu zdejšímu názoru, že kromě Kremlu a Dubaje bylo všechno tak typicky stejné, že jsem se chvílemi nudila. Abych pravdu řekla, tak jsem pak už celou dobu jen čekala na holčičí pudrovačku, protože ta je skoro všude a byla jsem nakonec odměněná - dočkala jsem se :-) Ještě jsem tam koketně pomrkávala po Willovi, kterého si střihnul sympaťák Jeremy Renner. Takže všichni akční, skalní fandové, sorry, ale já nad průměr dneska nejdu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine tomu dôjde nielen dych, ale aj všetko, čo robí predošlú stopáž tak skvelou – komický a inteligentný nadhľad, sympatická súdržnosť IMF tímu Cruise-Patton-Renner-Pegg, dôvtipné scenáristické hrátky s klišé, napadité agentské hi-tech vychytávky, i eye-candy akcia a napätie. Dubaj mal byť posledným dejiskom, nie prostredným. A hlavný záporák v podaní charizmatického Michaela Nyqvista mal dostať viac priestoru. V jednotlivostiach M:I-4 poteší, no ako celok sa radí až na tretie miesto, za jedničku a trojku. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Kvitujem vytrvalost v koncepcnom posune pri kazdej casti serie. Zaroven priznavam, ze mi sedi ovela viac, co Abrams a spol. predstavili v trojke - doraz na drsnost, fyzicnost, spinavost a hmatatelnu kinetiku, a tym sa zo spatneho pohladu prihlasili k charakterovej crte akcneho zanru v prvej dekade noveho tisicrocia (partnerstvo s Bourneom a Bondom), . Ano, hlavne skrz ponimanie akcie sa minula dekada niesla v zblizovani naj trojice agentov a mohlo to posobit monotonne, osobne mi je ale luto, ze tato nova dekada sa pravdepodobne posunie inym smerom (MI:4 to naznacil, som zvedavy ako zareaguju Bond s Bourneom). Smerom, kde v pripade MI:4 sa vraciame oblukom k pociatku - filmovemu skrz referencne sceny, televiznemu vdaka dorazu na timovost (to je OK) a aj napriek zlyhavajucej technike nejde nevidiet aj ulietavanie na technickych hracickach. Tie v kombinacii s Peggom dodavaju filmu sice vdacny nadhlad, ovsem ruka v ruke s tym prichadza k ciastocnej sterilizacii akcie (samo o sebe vyborne natocenej) na uroven, kedy som sa prestal o hrdinov strachovat. Vynimkou je Dubai, ktory bude jedinym dovodom, preco chcem ako "fanusik vertikalneho adrenalinu" MI:4 vidiet este raz v IMAXe. 6-7/10. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Scéna, ve které Ethan Hunt (Tom Cruise) sjíždí z okna na svém pásku, byla natočená v Praze v Pštrossově ulici. (Tom94)
  • Záběr na Budapest-Keleti pályaudvar (tj. Budapešť východní nádraží) byl počítačově upraven: byla přidána štíhlá vysoká věž s hodinami vlevo od kolejí, odkud hlídkuje Benji Dunn (Simon Pegg), a střecha nad kolejemi byla rozdělena z jednoho na dva půlkruhové segmenty - aby vznikla návaznost na pražské Hlavní nádraží. (Robbi)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama