Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (1 203)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po vynikající trojce klesá GP o kousíček níže, ale to co ztrácí na drsnosti a osudovosti dohání na vtipu, eleganci a větší týmovosti. Akčně příběhové rozvrstvení má nejblíže prvnímu dílu, ale chybí tu nečekanost a obava o hlavní hrdiny (celá ta hrozba nukleární války nepůsobí nijak hrozivě). Jedinou vyjímkou budiž geniální prostřední část v Dubaji, která do slova a do písmene naplňuje zánrovou zábavu, inovuje a tlačí na pilu. Tenchnické udělátka (sice stále selhávající) tu taky hrají mnohem větší roli než dříve a jsou (ještě spolu s Peggem) zdrojem nejpodařenějších fórů. Hláškující Jerry Renner rovněž výborný a to v dost jiné poloze než jaké jsme zvyklí. A škoda jen, že Josh Holloway se ve filmu moc neohřál. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,555 // Otvárací Víkend USA: $29,556,629 // Aký názov (Mission: IMPOSSIBLE) taký dej (IMPOSSIBLE). Možno práve toto je hlavný úspech filmu, veď 690 miliónové tržby hovoria jednoznačne za seba. Divák obľubujúci akčný žáner si určite príde na svoje..... 75% ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Poctivá práce s nevýrazným záporákem a matným finále, které naštěstí nedokáže zkazit dojem z dobře odvedené práce. A Hunt je pořád klíčová postava, i když Rennerovi nelze upřít snahu. Kdyby to v téhle týmové rovině mělo pokračovat dál, vůbec by mi nevadilo, kdyby se MI vrátilo do kin každé dva roky. Sympatická žánrovka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúci diel správne nastavil smer, ale až Ghost Protocol je konečne ten pravý Mission:Impossible a Cruisova one man show, teda nie, že by tu pracoval sám, ale celý film je už postavený na tom, čo hlavne samotný Cruise vymyslí a predvedie a teda že tu je na čo pozerať. Zápletky nikdy neboli silnou stránkou tejto série, v tomto sa dá pochváliť snáď iba tá trojka, ktorá ako jediná priniesla plnohodnotný príbeh a zaujímavý scenár, tu sa mi príbeh zdal trochu nevýrazný a pritom tu ide opäť o zničenie rovnováhy vo svete pomocou jadrových zbraní, ako v nejakých bondovkách, ale predsa len tu v podstatne civilnejšom a pozerateľnejšom prevedení. A tak ma tu síce hlavný príbeh neupútal, ale neustále sa tu niečo deje, opäť sa striedajú atraktívne lokácie, tempo je väčšinu času výborné a nájde sa tu množstvo sekvencií, na ktoré sa dá tešiť. Jedine to finále je také nevýrazné, z celého filmu rozhodne najslabšie a ľahko zabudnuteľné. Spokojný som aj s obsadením, Tom Cruise je tu už definitívne perfektný, táto jeho postava ma od tretieho dielu veľmi baví, má tu výborný tím v zložení Paula Patton, Simon Pegg a Jeremy Renner, nechýba ani Ving Rhames, aj keď tu už má podstatne menej priestoru, než v predchádzajúcich dieloch, len tí záporáci poriadne zaostávajú, Michael Nyqvist je celkom nudný, ale hlavne tu vôbec nemá priestor zapôsobiť. Akčná stránka sa každým dielom len zlepšuje a tak je opäť nielen skvelo natočená bez nejakých zbytočných strihov, poriadne nápaditá, ponúkne až prekvapivo veľa súbojov, no hlavne nezabudnuteľné kaskadérske kúsky. Celá akcia v Dubaji je jednoducho úžasná, samozrejme myslím hlavne tie Cruisove kúsky na vonkajšej strane budovy, síce bol istený, ale toto si vyžaduje aj tak nesmiernu odvahu a má za to môj obdiv. Ale aj mimo toho sa tu nájdu dobré kaskadérske kúsky, napríklad spustenie sa z budovy a následný skok na auto. Okrem toho film ponúkne viacero slušných súbojov, hlavne úvodný útek z väzenia je v tomto výborný a pochváliť musím aj celú akciu v Kremli, toto sa vydarilo. Ale mimo finále ma bavila všetka akcia. A tentoraz dostáva väčší priestor aj humor a prekvapivo vôbec nie je zlý a nájde sa tu viacero úsmevných momentov. Režijne tu nemám absolútne žiadnych výhrad, film vyzerá skvelo. Takže séria opäť posunula úroveň vyššie a tento diel má asi najviac nezabudnuteľných scén, pričom Dubai je vrchol série. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Přiznám se - špatně jsem spal, ale už je to pryč. Od doby, kdy můj klidný spánek bedlivě střežil major Honza Zeman, uběhla již nějaká doba a já jsem tvrdohlavě odmítal svěřit osud planety do rukou frajeřícího Hunta. Jenže on si zvolil vhodný tým ve složení kráska, šašek a pan záhadný, naklonil si všechny náhody světa na svou stranu a zvítězil tak uvolněně, že jsem dostal chuť vysmát se všem jaderným hlavicím bloudícím na obloze. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (53)

  • Při natáčení v Dubaji si Tom Cruise (Ethan Hunt) udělal selfie na vrcholu budovy Burdž Chalífa. (Azurovydrak)
  • Scéna, v níž si Etan Hunt (Tom Cruise) nechá na hlavu nasadit neprůhlednou kuklu od dlouhovlasého blonďáka, odkazuje na první Mission: Impossible (1996), v níž si od podobné postavy nechal nasadit podobnou kuklu ve scéně, kdy šel navštívit Max (Vanessa Redgrave). (Lorge)
  • Při natáčení v Praze navštívil Tom Cruise místní základní školu, kde rozdal dětem své autogramy. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama