Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cass Pennant - najlepšie predávaný autor kníh čiernej pleti v Británii a zároveň aj člen obávanej chuligánskej ekipy klubu West Ham United, ktorá si hovorí I.C.F.. Film sleduje Cassov životný príbeh od čias, keď ho, ako sirotu z Jamajky adoptoval starší biely párik z Londýna, až do čias, keď z neho vyrastie jeden z najobávanejších futbalových chuligánov v Británii. (Tomco)

(více)

Recenze (55)

Spiizy 

všechny recenze uživatele

Osobně tento počin z "chuligánských" filmů mám nejraději. Vysoká věrohodnost, dobrý vývoj hlavní postavy. Poznání firmy I.C.F, která patří mezi nejtvrdší skupiny i v současnosti. Vyzdvihuju nepodcenění vedlejší dějové linie mimo fotbalové záležitosti, ale na druhou stranu i v některých okamžicích velice dobře "natvrdo" odehrané chuligánské razie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSEL JSTE SE NA NĚCO O VÍKENDU TĚŠIT. DOBA SE OD POLOVINY SEDMDESÁTÝCH LET ZMĚNILA. FOTBALOVÁ CASUAL PŘEVZALA ULICE, TAKŽE SE JEDNALO O NAVRŽENÉ OBLEČENÍ A NAVRŽENÉ NÁSILÍ. NYNÍ JSME SI ŘÍKALI INTER CITY FIRM. ICF. NOVINY NÁM ŘÍKALY LES THUGS NOUVEAUX...“ /// Nebejt jen černoch. Bejt součástí ,,NĚČEHO“. Bejt výjimečnej. Jako Cassius Clay… Další zvláštní (?) pohled na fotbalový ,,hooligans“. Několik zajímavejch okamžiků v zajímavým životě ,,děsivýho černýho muže“. Životopis směřující ke dni, ve kterým Cass Pennant zjistil, KDO OPRAVDU JE. Fajn, ale já jsem spíš na drsnější sociální dramata… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 2002 Cass Pennant jsem nečetl. 3.) Zjistím, kdy je stylový přijet k hospodě pohřebákem. 4.) Thx za titule ,,pBen“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Cass je o násilí, troše fotbalu a i když to většinu stopáže nevypadá, film je především o tom, jak před násilím, které vás pronásleduje celý život, utéct. Je to celkem dobře natočené a i přestože mi Nonso Anozie v roli Casse Pennanta jako herec moc nesedí, zahrané je to solidně. Dokonce jsou i místa, která jsou nadprůměrná, ale buď jsem už příliš namlsán podobnými výtvory o hooligans nebo mě tento snímek nevtáhl do takové míry, jaké by na své téma měl a to i přes oblíbený britský akcent. Nižší rozpočet filmu samozřejmě neprospívá a tak je tento životopisný příběh sice převeden na filmové plátno, ale zasloužil by si jistě lepší zpracování. (6/10) ()

swe 

všechny recenze uživatele

Životní příběh černého fotbalového chuligána Casse Pennanta. Od mládí se Cass potýká s všude přítomným rasismem a z toho plynoucím problémem zařazení do společnosti, až se nakonec dostane mezi skupinu fotbalových výtržníků, kteří jej, jako jediní, mezi sebe přijmou. Sám Cass byl konzultantem filmu a dle jeho slov se štáb držel jeho doporučení, takže lze film označit za dobově autentický co se hudby, oblečení, vizáže herců a výběrů lokací týče. Samotný snímek se skládá ze tří části. V první je zobrazen Cassův život coby vůdce westhamského chuligánského gangu I.C.F., v druhé jeho pobyt ve vězení a ve třetí touha po normálním životě, který není možný, dokud se nevyrovná se svou minulostí. Milovníci pouličních bitek budou asi zklamáni, protože se jich mnoha nedočkají, na druhou stranu, těch málo rvaček, co se ve filmu objeví (tuším že tři), je natočeny velice naturalisticky a běhá z nich mráz po zádech. Herecké výkony byly velmi dobré, Cass a jeho přátele jsou zahráni velice uvěřitelně (zde bych vyzdvihnul Cassova mafiánského kamarádíčka Raye v podání Tamera Hassana),stejně tak jako jeho rodiče, jen mě štvala ta jeho hysterická přítelkyně. Místy je film okořeněn skvělým humorem, který v kontextu s vážným tématem působí jako odlehčení. Velice zdařilý chuligánský film s několika nezapomenutelnými scénami a životním moudrem na konci. :::Po druhé projekci ubírám hvězdu - celková působivost filmu trochu opadla::: ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No bohužel, docela zklamání. Jedná se o nejnovějšího "bratra" britských filmů o chuligánech, jako jsou třeba Hooligans, Rise of the Footsoldier a další. Musím ale říct, že jejich kvalit rozhodně nedosahuje. Je to film o násilí, který jakoby se násilí vyhýbal. Žádná bitka ve stylu, svých starších předchůdců. Kdyby to vyprávěl sám Cass Pennant někde v rádiu vyšlo by to skoro nastejno. Bohužel. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Nonso Anozie, který hraje ve filmu hlavní roli, je nejmladším hercem, který ztvárnil na profesionální úrovni postavu Shakespearova Krále Leara v létě 2002. (don corleone)
  • Ve filmu si zahraje i člověk, jehož životní příběh film vypráví - Cass Pennant. Jeden z nejznámějších fotbalových výtržníků Británie si zahraje vyhazovače. Vidět ho můžeme především na konci filmu, kde hlídá dveře hospody. (don corleone)

Reklama

Reklama