Reklama

Reklama

Ghost in the Shell 2.0

(festivalový název)
  • Japonsko Kōkaku kidōtai 2.0
Trailer

Obsahy(1)

V Japonsku roku 2029, v době, kdy každá část těla lze nahradit kyberimplantáty a většina lidí je neustále připojena k síti, vzniká speciální jednotka (sekce 6) určená ke stíhání hackerů. Když ovšem zatknou hackera, který si říká loutkař, zjistí, že to není člověk, ale pouze samoudržovací program zhotovený pro státní účely. Stojí tedy před otázkou, zda je tento program, který si vyvinul osobnost, bytost nebo ne.
Ghost in the Shell 2.0 je pouze remake původního filmu z roku 1995. Je překreslený do moderní animace a jsou přidány realističtější zvuky. (Mello)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tancem okouzlím ženu, tancem zastíním svit Měsíce............ Úvodní píseň je nádherná a zazní ve filmu hned třikrát. Při jejím druhém poslechu někdy okolo 66 minuty si můžete vlastně vychutnat krásný videoklip souboje Monoko s obrněným obranným tankem - nádherná scéna. Také co chcete od kyborka v lidském dívčím těle. To japonská manga prostě dokáží - udělat z lidského ženského těla umělecké dílo. Stroj s duchem v těle toužící překročit hranice bránící mu v expanzi. CITÁT - Každý program má svou chybu....... Na příběhu je nádherné to, že už asi v druhé třetine chápete, jak příbeh bude končit a jste tak rádi, že to víte, že se už jen těšíte na to, jak se vám to potrvdí. Tenhle příběh je tomu důkazem. Krásně kreslené, krásně ozvučené a s krásným scénářem. To je příběh pro který stojí za to žít. CITÁT - Tak co budu dělat teď, Tahle síť je opravdu obrovská............ ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Tak na tretí krát vyzbrojený anglickou verziou a rokmi praxe vylepšenou angličtinou som konečne pochopil čo sa tam do boha vlastne stalo. Pritom to má bez titulkov asi 77 minút. Pritom počin ako sviňa. Kontrast smutné statické zábery a dynamické akčné scény je priam legendárny. Myšlienka filmu inšpirovala množstvo lepšej aj horšej kyberpunkovej tvorby v budúcnosti. Jeden z top animovaných filmov pre dospelých. Škoda, že to nekonečno pokračovaní a seriálov trochu degradovalo. Stále to u mňa nie je na 5*. Ale veľa tomu nechýbalo. Dávam 88% za mňa. ()

Reklama

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Remake doslova, do písmene, do každého záběru.... Nová vizualizace starého filmu vypadá docela dobře, ale ani tak nejde o žádnou velkou revoluci. Skvělá Kawaiho hudba zůstala zachována, což je jedno z hlavních kladů. Jinak jde ale jde o docela zbytečný film, který nebyl nutný. Pro fanoušky je to určitě parádní, ale pro obyčejného diváka je repete původního filmu už i celkem nudné. 55%. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Slušná animace, nosná myšlenka by tem někde také blila.... to, z čeho bych většinou dělal největší povyk, tedy táhlé a umučené sekvence ala ,,děláme stlašně temnou atmosfélu, Kulyk-san" tentokrát i odpouštím. Skoro. Ovšem kolem logiky jednání postav bych drahým Japoncům jednou pro vždy a tak, aby tomu i oni porozuměli, vzkázal toto: náhodné shluky čar, náhodné shluky čar, obrázek leknínu, čůráci! ()

Venous666 

všechny recenze uživatele

Bohužel během filmu jsem se zamotal v dějové linii, musel jsem si to pustit 2x. Některé úseky nedávali vůbec šajn proč to tak má být, ale jinak luxusní animovaná záležitost. Odpouštím i ten zmatený závěr. Akce, akce a bum bác zavěrečné titulky. Proč ne, třeba zas příště. Ale i tak silně nadprůměrný snímek. 80% ()

Galerie (5)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama