Reklama

Reklama

Videostop

(pořad)

Obsahy(1)

Populární filmová soutěž, ve které tři soutěžící a tři hosté z řad herců, režisérů a známých osobností soutěžili nad ukázkami a tématy z československé kinematografie. Pilotní neveřejný díl moderoval Josef Dvořák, ale když se dozvěděl o pravidelném vysílání, z projektu odstoupil. Nahradil ho Zdeněk Tulis a s ním byl také odvysílán první díl. Brzy ho ale vystřídal Jan Rosák a s jeho osobou a Karlem Čáslavským v roli spolumoderátora-porotce má většina diváků soutěž spojenou. Pořad se vysílal až do roku 2000 a režírovali ho Pavel Vantuch, Petr Soukup a Ivo Paukert. O rok později se soutěž v pozměněné podobě na obrazovky vrátila jako Nový Videostop, nabídka filmů se rozšířila o zahraniční tituly a přibyla postavička animovaného Vlasty Buriana jako glosátora. Pro malý divácký ohlas byla však záhy z vysílání stažena. (berg.12)

(více)

Recenze (88)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Legenda našich televizních soutěží a jeden z důvodů, proč se u nás stále točí Babovřesky. Pořad, který přežil i změnu režimu a na obrazovkách vydržel patnáct let. S odstupem času vidím však hlavně jeho stinnou stránku. Omezením na československou kinematografii, navíc její populární a dlouhou dobu také oficiálně schválený výsek, dokonale konzervoval obecné filmové povědomí. Kult hlášek, scének, domácích hereckých ikon a u mnohých i přesvědčení, že naše filmy jsou stejně ty nejlepší. Nová řada se sice pokusila otevřít i kinematografii světové, ale ztroskotala na zoufalé koncepci. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Televízna súťaž, ktorá brutálne ťažila z charizmy Jana Rosáka a filmových znalostí Karla Čáslavského. Veľmi rád som to pozeral, aj keď som väčšinu propagovaných filmov pre pamätníkov vtedy ani zďaleka nepoznal. Ináč, dal by som aj plné hodnotenie, ale hlavne kvôli trápnej hre, ktorú musel každý víťaz na konci absolvovať, ide jedna * dole... :o)) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že som tento program žral už ako desaťročný, tak sa môžem považovať za pravého milovníka filmov:). Výborný nápad na zábavnú reláciu v skostnatelej štátnej televízii, kde sa dalo horko ťažko zabaviť pri reláciách typu Kdy přijde i kouzelník a jej podobných. Rosák s Čáslavským bola skvelá dvojica. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady oblíbených pořadů mého dětství i celé naší rodiny. Dodneška rád vzpomínám na Honzu Rosáka a především pana Čáslavského. Díky ukázkám z filmů jsem si k řadě z nich našel „cestu“ právě díky Videostopu. Kdyby existoval dodnes, tak se na něj už asi nedívám, protože na většinu novodobých českých filmů a rádoby romantických komedií z vysoka kašlu a nestojí mi za ztrátu času… ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Unikátní filmová soutěž (svého času a druhu snad jediná-Komika nepočítám) mého mládí právě zde jsem snad poprvé spatři-objevil úžasného Karla Čáslavského a starý český film jako takový...K moderátorovi jsem tehdy žádné výtky neměl, stejně tak k hereckým hostům-poradcům (vzpomínám si na mistry jako Kemr, Sovák, Broský aj) Legendární a velmi oblíbená soutěž která si vždycky držela velmi vysoký divácký ohlas. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (14)

  • Původní Videostop vydržel na obrazovkách České televize patnáct let. (Stocki)
  • Pilotní díl Videostopu moderoval Josef Dvořák, když se ale dozvěděl, že by pořad moderoval každý měsíc a ještě k tomu živě, od projektu nakonec odstoupil. (Stocki)
  • Poslední díl původního Videostopu mohli diváci sledovat v premiéře 17.prosince 2000. Tzv. “Nový Videostop“ pak prvně běžel 6.ledna 2002 a zhruba o rok později byl vysílán díl poslední. (Stocki)

Reklama

Reklama