Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (82)

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Studio kamarád začátkem 80 let? Nedokážu představit nikoho jiného než Jiřího Chalupu, který tento pořad dlouho uváděl. Každou neděli (nebo sobotu? čert to vem) se po zprávách v 7:30 zapla televizi a už jsem byl jak u vytržení až ve chvíli, kdy se objevil můj nejoblíbenější provokatér Muf a lehce trhlý Harry Showman. Jů a Hele byly humorné postavičky - kapitoly sami pro sebe. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Má dnešní ČT podobnou nabídku dětských programů, estrád a pohádek, jako měla má generace, která na tomto pořadu vyrůstala? 99% československé produkce, pohádek a vaprávění, které tehdy skutečně malé diváky dokázalo zaujmout... S dnešní nabídkou tvorby pro děti a mládež se to vůbec nedá srovnávat. Pravda, je jiná doba. Ale není to zase tak dávno... Díky ČST a speciálně HRVDM za studio kamarád. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Letitý páteřní pořad našeho televizního českého vysílání pro děti a mládež si setrvale zachovával vysokou profesionální úroveň, která vznikala postupně na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století a byla spojena s osobnostmi typu Štěpánky Haničincové nebo Olgy Čuříkové. Pominout nelze ani plejádu dalších skvělých jmen přímo či nepřímo navazujících na tehdy rozlehlou oblast tvorby pro nejmladší posluchačskou a diváckou generaci. O tehdy dosahované úrovni a jejích výsledcích si budeme muset ještě hodne dlouho nechat dát zdát. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

S odstupem času naprosto nechápu, co mě na tomhle pořadu bavilo (s výjimkou pohádek - ty můžu pořád). Besedy, kabaret - omg, fakt jsem se na tohle každou neděli ráno těšila?!? Děti holt nejsou tak náročné publikum, jak s oblibou tvrdí herci a moderátoři:-). V hodnocení tedy zohledňuji tu někdejší přízeň, protože ve svém věku už to skutečně nejsem schopná posuzovat objektivně, sentiment mi vůči tomuto pořadu každopádně nezůstal. 55% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pásmo pohádek a hlavně loutek od Vidlaře je nezapomenutelné. Kdysi jsem dokonce štval ostatní členy rodiny tím, jak jsem neustále jako dítě poukazoval na to, kdy je vidět vodič loutky a kdy ne. Později se na to všichni přestali dívat, protože mě měli nad hlavu. Kvalita šla rapidně dolů a kouzlo pohádkového pásma opadlo s přibývajícím věkem. Až nedávno jsem zjistil, že legendární Chalupa pořád na tom pořadu dělá a vypadá stejně jako před X lety. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (28)

  • Výtvarně se na Studiu Kamarád podílel Stanislav Holý. (M.B)
  • V roce 2024 v jednom z rozhovorů vtipkoval dřívější moderátor Jiří Chalupa, že postavy Jů a Hele, které mluví ve třetí osobě, předběhly dobu a už tehdy byly genderově vyvážené. Záměr byl, aby byly blízké klukům i holkám. (Olík)

Reklama

Reklama