Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já jsem byl na rozdíl od většiny zdejších uživatelů s tímto televizním filmem velice spokojený. Solidní akce napříč oběma díly (no a co, že to bylo občas dost přehnané – které akční filmy nejsou). Dobrý scénář (hru jsem nehrál, předlohu nečetl), který si sice nedokáže po celou dobu udržet stejnou úroveň, ovšem že by se jednalo o nudnou záležitost (?), tak to ani omylem. Stephen Dorff si nevedl vůbec špatně – stejně jako většina jeho kolegů. Jen je škoda, že když už byl konec dost otevřený, tak klidně mohlo být i pokračování…. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto filmu je něco tak úžasného... o půl 2 ráno zjistím, že to má ještě druhý díl, tak se na to dívám až do 3. ALE ... co ten smysl pro detaily?! Dyť mě z toho hlavního hrdiny zas děláte terminátora a přitom stačilo jen trošku ubrat. Nemůžu v takovém filmu tolerovat, aby s devítkou v ruce zlikvidoval celou vojenskou základnu, přestože oponenti mají samopaly s kolimátory a laserovými zaměřovači. A takových kravin tam samozřejmě bylo víc. ()

Reklama

chamba 

všechny recenze uživatele

Užívateľ s nickom medlo píše, že je to citujem: "Veľmi dlhé, veľmi nudné. Ale ináč neodporúčam." Ja osobne by som to naopak vrele všetkým doporučil. Dlhé to zdaľeka nebolo, pretože sa na to má pozerať ako dvojdielny seriál s určitým časovým odstupom medzi epizódami. Príbeh je nadpriemerný, kde sa striedajú akčné pasáže s dialógmi, ktoré ženú dej postupne dopredu a odhaľujú sa nám nové skutočnosti. Ak ste fanúšikmi komiksu alebo aj počítačovej hry, XIII je jasná voľba na dva víkendové večery. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tv film, ktorý obkukáva akčné superhity poslednej doby. Bol som sklamaný v jednoduchosti a naivnosti deja a pár logických kixov. Akcia bola slušná a prestrihy pekné. Koniec ma vôbec neprekvapil, teda tým ma to opäť sklamalo. Film vhodný na sobotňajšie popoludnie nesklame pravidelných divákov dvoj až trojdielnych televíznych filmov. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Je to celkem neskrývaná kopie Bournea, která asi nic nového po umělecké či technické stránce nepřináší. Když jsem si pustil DVD, netušil jsem, že to má dva díly. Když se uprostřed DVD ozvalo "konec první části", měl jsem najednou radost, že si naleju další sklenku whiskey a užiju si ještě dalších 90 minut slušného detektivní thrilleru. A to je asi hlavní deviza a charakteristika filmu. Slušný detektivní thriller, který odsejpá, je plný zvratů, průběžný vývoj děje není předem zřejmý (i když je možná zřejmé kdo je za tím vším...). Příjemná záležitost na odreagování, i když asi jen na jedno použití. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)

Reklama

Reklama