Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

heyda 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jde o překvapení. O tom není pochyb. Ale nejsem si úplně jistý chováním postav. Přišlo mi to takové nekompromisní a neosobní. Ale je to opravdu těžké soudit, protože takovou situaci, jaká byla ve filmu, si nedokážu v reálu představit a chování lidí je jen otázkou spekulací. Přesto jsem se opravdu snažil vcítit a vložit do chování postav a v jistých momentech bych se zachoval rozhodně jinak, ale jak už jsem zmínil. Není to tak jednoduché, jak se může zdát. I tak jde opravdu o solidně zahranou, poutavě natočenou podívanou, která díky své délce nemá snad jediné hluché místo a někdy i docela překvapí. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bráno čistě jako psychologický film Carriers fungují, přestože v poslední době mi již tohle téma, kdy lidé vymřeli na nějaký vir, začíná znít proklatě povědomě. Čert ví kolik se podobných filmů ještě natočí. Ale na druhou stranu si dovolím podotknout, že tady se v žádném případě nejedná o hororový počin. Spíše je to jakási sonda jak si divák stojí při vědomí že musí zabít nevinného člověka, nemocného člena rodiny, dokonce i svého bratra, jen aby se sám zachránil. Takže nakonec zůstavá úplně osamocen. PROČ TEDY VŮBEC BOJOVAT O PŘEŽITÍ ? Opravdu dost nelehké dilema. Nejsou nakonec většími šťastlivci mrtví? PS: Za pozornost určitě stojí frajer Chris Pine. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem na základe čoho sa zverujú do rúk rozpočty začínajúcim režisérom, ale títo dvaja španielski bratia urobili svojím náčrtom príbehu na producentov asi veľký dojem. Čo je ale v súčasnosti pomerne už len trendová záležitosť. Chcete kvalitný napinák? Zverte ho do rúk Španielom. Finálnou verziou celého výrobného procesu urobili nakoniec dojem aj na mňa a prejavili sa veľkým tvorcovským potenciálom, ktorý treba rozvíjať a okresať. Treba však uchopiť príbeh pevne za pačesy, pretože miestami som mal dosť rozhádzaný pociť, že ktorou cestou vlastne títo dvaja kormidelníci svoje dielo pošlú. S konečným rozhodnutím nesnažiť sa spraviť nasilu dieru do sveta a radšj stáť oboma nohami na zemi, som nakoniec veľmi spokojný, pretože tu by stačila malá chybička a celé sa to mohlo kompletne vykoľajiť a skončiť kvalitou o dve triedy nižšie. Cit pre detaily a načasovanie majú však títo páni neskutočný a konieckoncov tie sú v podobnom type filmov nesmierne dôležité. Film veľmi stráca na uhladenosti hereckého prejavu a na pomalšom rozjazde, ale inak v rámci možností veliká spokojnosť. 75%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad svižně odsýpajícího filmu. Od první do poslední minuty je snímek tak fikaně zrežírovaný, že je v něm téměř každý okamžik velmi napínavý, a nuda z hluchých míst v tomto případě zdaleka nehrozí. Další, čím jsem byl mile překvapen, bylo inteligentí chování většiny postav. V hororu prosím pěkně! I když, v hororu... on to je spíše takový hodně povedený postapokalyptický snímek. Je sice pravda, že slabší povahy se občas slušně leknou, ale na to se tady nehraje. V téhle kruté grotesce vyhrávají jen ti nejsilnější - po Star Treku další cool namachrovaná role Chrise Pinea. Je to frajer! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Režiséři Pastoři jsou naprosto skvělí filmaři, dělají ve svých filmech něco co si plno jiných režisérů vůbec nedovolí. Tohle je snad první film ze kterýho jsem cítil totální beznaděj. Plno scén je tu hodně silných a scéna s dítětem a otcem byla fakt hodně silná. K tomu dopomáhá parádní atmosféra. Herci byly moc fajn a tak jediný co mi brání dát plný počet je takovej celkem klišovitý konec a závěrečných 10 minut. Ale jinak palec nahoru. A držím režisérům palce. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)

Reklama

Reklama