Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Televizní producentka, co by kvůli většímu koláči sledovanosti posnídala i z ucha vlastní mrtvé babičky a jako její protipól jedno kyselé zprávařské zelí v podání H.Forda.. Ač se to možná na první pohled nezdá, koncept je stejný jako u romantických komedií - jen je partnerský vztah nahrazen vztahem pracovním (dokonce nechybí ani závěrečný uvědomělý sprint vstříc „té správné“ volbě).. Snídaně s novou produkční na koksu tak ve finále zůstává jen další „koblihou hrající si na vlákninu“ a přiznejme si, ta snaha o šarm, či jiskření ještě černobílých konverzačních komedií byla poněkud křečovitá. Sám nevím, za co dávám třetí hvězdu. Možná z lítosti k Pomeroyovi, protože ať se brání sebevíc, stejně nakonec uvidí vyšetření jeho prostaty půl Ameriky. A živě.. Poslední spojovací materiál do truhly pak byla přehnaně ambiciózní postava R.McAdams. Ne nadarmo se říká, že je lepší být pasivní alkoholik, než aktivní workoholik.. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát o tom, jak je Rachel McAdams úžasná, protože v mém případě už by to bylo stejně zbytečné jako dávat makeup na její krásnou tvář. Ale přesto mě až zaráží fakt, jakým suverénním způsobem odšéfovalo tohle roztomilé děvče celý film, kde vedle ní válí i nestárnoucí Diane Keaton, tradičně spolehlivý Jeff Goldblum a bourák Harrison Ford ve své zřejmě nejlepší roli od dob Uprchlíka. Hlavně posledně jmenovaný představuje v tandemu s vitální Rachel tu hlavní hybnou sílu, která činí tuhle skvělou komedii s lehce provařeným příběhem natolik energickou, živelnou, veskrze upřímnou a generačně více než vstřícnou. A navíc s humorem, který nejen svou inteligencí hravě strčí do kapsy i celou tvorbu Jimma Carreyho (a to mám toho kluka fakt rád).. Jenom ten scénář je trochu moc hrr, delší stopáž by byla tentokráte určitě správnou volbou - už kvůli tomu, že by divák mohl strávit další cenné minuty v přítomnosti toho krásného, laskavého úsměvu (vy víte o kom mluvím).. 85% ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Chcelo by to byť neškodnou hollywoodskou komédiou, ale napriek fajn obsadeniu len rodičovská zápletka medzi starnúcim mrzútom a hyperaktívnou producentkou nestačí. Zniesol by som posilnenie romantickej línie, aj na úkor pribudnutia nejakého žánrového klišé... Takto je to len o jednej melancholickej scéne na lavičke... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Od filmů tohoto typu moc neočekávám, ale jsem ráda, když mají nějakou šťávu. Tady ji v první polovině docela postrádám. Ano, je to tak...Málem to byl průšvih..Naštěstí ho ale zachránil konec v podobě omelet od Harrisona Forda a celkově humornější druhá polovina. Znovu už vidět nemusím. Pokud ho tedy HBO nezačne vysílat třikrát denně. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u filmu Ďábel nosí Pradu i zde mě čekalo velmi milé překvapení. Opravdu povedený filmík, začátek mě ihned uchvátil, když to plulo ve vlnách komedie. A pak se nám do cesty připletla romantická stránka filmu, naštěstí to nijak extrémně nenarušila. A mělo to celkem příjemný konec. A velmi hezká písnička na konci při titulcích (Natasha Bedingdield - strip me) ze mě dostala i kapku slzy. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • IBS News Studio je skutečné televizní studio pro zpravodajství a zábavné programy. (ČSFD)
  • Mnoho zpráv ve filmu jsou skutečné příběhy vysílané během povodní ve státu Iowa v roce 2008. Cedar Rapids je město zmíněné v jednom pořadu v pozadí, kde bylo 400 městských bloků pod vodou. (ČSFD)

Reklama

Reklama