Reklama

Reklama

Studio 30 Rock

(seriál)
Ukázka z filmu 11
USA, (2006–2013), 50 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Tina Fey

Hrají:

Tina Fey, Alec Baldwin, Jane Krakowski, Tracy Morgan, Judah Friedlander, Jack McBrayer, Keith Powell, Scott Adsit, Katrina Bowden, Grizz Chapman, Kevin Brown (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(138)

Obsahy(1)

Tento komediální seriál sleduje každodenní počínání Liz Lemonové, která je hlavní scénaristkou fiktivního zábavného pořadu "The Girlie Show". Se svými spolupracovníky vymýšlí scénky pro tento pořad a všechno jde, jak má, když vtom do jejich životů přichází Jack Donaghy s tváří Aleca Baldwina. Jejich nový šéf je dost svérázný až "divný" a člověk nikdy neví, co od něj čekat. Seriál se nesoustředí na samotnou práci scénáristů a spíš ji jen využívá jako katalyzátor vtipných situací. Sledujeme hlavně osudy charismatické Liz, která z nového šéfa a každodenních pracovních problémů šílí. A to ještě neví, že zanedlouho bude muset kočírovat ulítlého černošského komika Tracyho Jordana a ještě se neustále potýkat s problémy jejího osobního života. (scroochy)

(více)

Videa (13)

Ukázka z filmu 11

Recenze (213)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

To opravdu dobré ze současných (byť u konce) amerických sitcomů, opravdu skvěle vybraný herecký ansámbl, kterému důvěryhodně šéfuje Alec Baldwin. Rukopis Tiny Fey jsem si díky tomuto seriálu neskutečně oblíbil a plně chápu, jak mohla vydržet tak dlouho v Saturday Night Live. Stejně ale jako u všech sitcomů, i tomuhle trochu začal docházet dech kolem 4.-5. série, ale neždímali to naštěstí do posledního dechu a 7. série bylo důstojné zakončení tohohle místy opravdu supervtipného work-comu. Stále si občas odmaratonuju prvních pár řad nebo na YouTube projedu různé ikonické hlášky. Kdo má rád kvalitní scénáristiku, vypointované situace, občasné lidství a občasnou šílenou karikaturičnost, ten se bude královsky bavit. Ostatní lituju. I ty, kteří jsou odkázáni pouze na dabing. Z toho mála co jsem viděl se tam některé vtipy ztratí. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Nějak moc nechápu, z čeho jsou všichni tak nadšení. Ok, Baldwin tu má asi svou životní roli, Liz je roztomile trhlá (co jiného od Tiny čekat), ale většina ostatních mi spíš jen leze na nervy a vtipy mi taky nepřijdou bůhvíjaké. Možná jsem špatná cílová skupina, ale pro mě to je jen lehoulince nadprůměrný sitcom, u kterého nemusím moc vnímat a obvykle už u prvního závěrečného titulku zapomenu, co se v tom díle vlastně stalo. (Psáno v půlce 3. série) ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Trefný výsměch televizní blbosti se skvělými postavami a i poměrně slušnou trvanlivostí. Břitké glosátorství Tiny Fey navíc pokrývá i spoustu dalších nejen kulturních oblastí a činí z téhle mimochodem značně přitažlivé dámy potenciálního adresáta nemalého množství výhružných dopisů. Nezřídkakdy přemýšlím nad tím, jak je možné, že NBC tenhle pořád vůbec pouští do světa. Ale díky bohu za něj. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

"Vztahy jsou složité. Mají vrstvy, podobně jako cibule. A ty prostě loupeš jednu vrstvu za druhou a pak z toho brečíš nad dřezem." Vtipný, svěží a příjemně absurdní sitcom s pohlcující atmosférou. Divím se, že je u nás tak málo známý. První série není zase o tolik horší než první série How I Met your Mother či The Big Bang Theory a k postavám se vypěstuje vztah velice rychle. Dokonce i na protivném Traceym jsem našel pár zajímavých věcí a s Kennethem jsem se časem zkamarádil. I kdyby ne, tak je bohatě vyváží kouzelná Jane Krakowski, úžasná Liz Lemon a charismatický Jack Donaghy. A nekonečná smršť bizarních situací, ulítlých postav a nápaditého humoru. ()

VonoXX 

všechny recenze uživatele

Skvělý !!! V poslední době všech možných komediálních seriálů se už musí sázet hlavně na originalitu a svěžest seriálu a hlavně taky musí mít skvělé a nezapomenutelné herce. Tina Fey a Alec Baldwin, naprosto brilantní dvojice, která seriál drží vysoko v nadprůměru. Do toho vedlejší postava Kennetha a samozřejmě nakonec dr.Spaceman :D Kam se hrabe dr.House... [85%] ()

Galerie (1 832)

Zajímavosti (46)

  • Názov seriálu je odvodený od 30 Rockerfeller Plaza, čo je adresa v New Yorku, na ktorej sídli televízna stanica NBC Universal. (ladko)
  • 2. sezona měla pouze 15 epizod z důvodu stávky scenáristů z let 2007-2008. (Missa08)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Reklama

Reklama